香港長跑網 - 長跑長友

標題: 跑霸 [打印本頁]

作者: shamus    時間: 2009-1-24 10:24
標題: 跑霸
請問有冇 ching or ctse 用過? 效果如何?
作者: cu83    時間: 2009-1-24 10:34
what is that?
作者: Mr.Bus    時間: 2009-1-24 11:24
咩東東來的?
個名好似好勁下喎!!!
作者: kenneth    時間: 2009-1-24 11:27
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-1-24 11:47
呢隻??

個名好浮誇喎~~

主要治療:膝關節疼痛,腳背韌帶發炎,脛骨或脛直肌勞損,踝關節扭傷, 踝闕節韌帶發炎,足跟脂肪墊炎,跟腱炎,跗骨和腳底韌帶發炎及慢性足軟組織勞損炎症,肌筋萎縮,酸軟無力等.

主要功效:消炎,活血,止痛,舒筋活絡及預防足患.(可用于平時練習後及定期護足使用)。

使用方法:每次取二十至三十克藥粉放入盆或桶內加入三公升熱水和150-200毫升白米醋攪拌。然後將勞損患處趁熱先薰蒸及用毛巾蓋上.(小心燙傷)及每次大約薰蒸25分鐘待浸劑水温至適中,再將患足處浸二十分鐘.每劑可用3天,每次只須將原藥加熱便可使用,每個療程為五天。

價格  HK$ 35.00
作者: blurmax    時間: 2009-1-24 12:11
個名好浮誇喎~~

X 2 - made in China?

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax
作者: 上水馬王    時間: 2009-1-24 12:53
原帖由 花子阿DEE 於 2009-1-24 11:47 發表
呢隻??hgjD088" />" />hj

個名好浮誇喎~~hgjD115" />" />hj

主要治療:膝關節疼痛,腳背韌帶發炎,脛骨或脛直肌勞損,踝關節扭傷, 踝闕節韌帶發炎,足跟脂肪墊炎,跟腱炎,跗骨和腳底韌帶發炎及慢性足軟組織勞損炎症,肌筋萎 ...

個名唔好聽,人地聽錯意為係"跑爆"
作者: di692    時間: 2009-1-24 13:00
聽個名以為係增強體能的補充劑,
原來係療傷的藥
作者: Lauchai    時間: 2009-1-24 22:33
原帖由 花子阿DEE 於 2009-1-24 11:47 發表

主要治療:膝關節疼痛,腳背韌帶發炎,脛骨或脛直肌勞損,踝關節扭傷, 踝闕節韌帶發炎,足跟脂肪墊炎,跟腱炎,跗骨和腳底韌帶發炎及慢性足軟組織勞損炎症,肌筋萎 ...

我係10K買過試......當係足浴可以一試
作者: 前進    時間: 2009-1-24 23:21

請問知唔知有咩成份?個名就好似幾有氣勢咁!! 但真糸未聽過.
作者: hobbywet    時間: 2009-2-1 17:45
我以為係含類固醇的禁藥,如果係大陸做就有所保留,不用搽正骨水好d

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2