香港長跑網 - 長跑長友

標題: 各位ching ctse開始鋸扒未? [打印本頁]

作者: peter6565652003    時間: 2009-2-3 20:34
標題: 各位ching ctse開始鋸扒未?
今日小弟己經係第二日齋食肉,諗住食三日肉,三日碳水化合物,但食咗兩日肉已經好滯,點算?

作者: cc    時間: 2009-2-3 20:41
作者: 比因    時間: 2009-2-3 20:51
唔係下話   !

齋扒? 我都係平時食乜就食返乜好啦, 最多扒多2啖

食滯左仲唔掂
作者: 亞平    時間: 2009-2-3 22:04
原帖由 peter6565652003 於 2009-2-3 20:34 發表
今日小弟己經係第二日齋食肉,諗住食三日肉,三日碳水化合物,但食咗兩日肉已經好滯,點算?

Peter 兄 , 我今次聽 Oscar 師兄建議 , 食一個星期飯 , 今日係第二日 , 好想食你D扒..
作者: kf    時間: 2009-2-3 22:04
開始左2日,而家食到想嘔
作者: ChARsoN    時間: 2009-2-3 22:09
其實可唔可以食蛋蛋?
係咁食肉真係會....
作者: peter6565652003    時間: 2009-2-3 22:19
標題: 回復 4# 的帖子
呀平師兄,我都打算後四天食飯算了,真的很滯,頂唔順.......
作者: YuenChan    時間: 2009-2-3 23:22
今晚專登去食鐵板牛扒, 不過冇食d薯條
作者: 叮叮噹    時間: 2009-2-3 23:52
師兄咁食肉真係好容易消化不良, 滯到
不如食多杯飯/意炒/麵/薯仔....儲糧好啦!
食唔慣, 未跑先有腸胃病就唔好啦!
作者: kenneth    時間: 2009-2-4 00:01
作者: peter6565652003    時間: 2009-2-4 00:07
標題: 回復 10# 的帖子
好!kenneth ching ,多謝意見
作者: Tabo    時間: 2009-2-4 00:18
各位 Ching/Ctse, 其實你地講近嘅方法喺咪全/半馬先有用, 唔知 10K 有冇幫助?
作者: 叮叮噹    時間: 2009-2-4 00:23
原帖由 Tabo 於 2009-2-4 00:18 發表
各位 Ching/Ctse, 其實你地講近嘅方法喺咪全/半馬先有用, 唔知 10K 有冇幫助?

全馬有人會用, 半馬同10k唔洗啦!
食個豐富早餐就o.k.
作者: oscar    時間: 2009-2-4 00:23
作者: cu83    時間: 2009-2-4 08:42
其實少量多餐可能重會吸收好d!!

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2