香港長跑網 - 長跑長友

標題: 半馬龍鳳胎 (又一宗同No.號布) [打印本頁]

作者: 埔荃    時間: 2009-2-11 15:55
標題: 半馬龍鳳胎 (又一宗同No.號布)
除了4號之外,大家對54028呢對龍鳳胎又有咩睇法呢?
作者: ngwkd2008    時間: 2009-2-11 15:58
個成績點算呢?
作者: 埔荃    時間: 2009-2-11 16:02
標題: 回復 2# 的帖子
個成績點算呢?

當然係計算男選手啦!  5字頭係男子青年組
作者: rayray    時間: 2009-2-11 16:03
應該係男GEI 有成績. 望清楚佢好似有晶片
女GEI 冇

好心想跑就早D 報
對我呢D 守法GEI 選手好唔公平.
作者: TerrySze    時間: 2009-2-11 16:11
吃霸王餐...

半馬龍鳳胎<--------ching 好眼利......
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-2-11 16:11
呢宗就好明顯係霸王跑~~
作者: bee    時間: 2009-2-11 16:11
好明顯個女專登遮住號碼布的個人資料
作者: bmc    時間: 2009-2-11 16:11
咁攪法出年咪過十萬人跑

作者: saki    時間: 2009-2-11 16:15
原帖由 埔荃 於 2009-2-11 16:02 發表
個成績點算呢?

當然係計算男選手啦!  5字頭係男子青年組

另女子的號碼好似會係紅色字
作者: sputniktong    時間: 2009-2-11 16:17
咁既行為真係唔要得
作者: 比因    時間: 2009-2-11 16:21
原帖由 saki 於 2009-2-11 16:15 發表

另女子的號碼好似會係紅色字

not only 好似, really 係紅色字
作者: Parco爸    時間: 2009-2-11 16:35
到終點一樣有焦食...一樣有水飲....
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-2-11 16:48
原帖由 bmc 於 2009-2-11 16:11 發表
咁攪法出年咪過十萬人跑
雌雄大盜

真係唔要得,有心報點都報唔切,full 左又心思思就走去霸王跑,喂!!我地咁多工作人員服侍要俾錢架,呢個係詐騙行為,霸王跑加偽造文件,唔拉你都醜啦馬~~
作者: bee    時間: 2009-2-11 16:54
五萬五千人.好難去控制霸王跑的行為,惟有在這裡讉責
作者: ee_tpk    時間: 2009-2-11 16:58
原帖由 manppp2004 於 2009-2-11 16:03 發表
應該係男GEI 有成績. 望清楚佢好似有晶片
女GEI 冇

好心想跑就早D 報
對我呢D 守法GEI 選手好唔公平.

大家睇下女仔塊布個渣打 logo 個位置有少少唔同 ga~
作者: lazyrunner    時間: 2009-2-11 16:59
太醜惡喇......................無論係行為同埋個樣
作者: 喪Ken    時間: 2009-2-11 17:12
人人塊號碼布都扣係件衫度...個女仔扣喺條褲度咁怪
作者: 肥哥哥KC    時間: 2009-2-11 17:26
有心報好心就一早報啦 =.= 又唔報又要跑..
作者: rayray    時間: 2009-2-11 17:47
原帖由 ee_tpk 於 2009-2-11 16:58 發表

大家睇下女仔塊布個渣打 logo 個位置有少少唔同 ga~ hgjD115" />" />hj

師姐果然眼利, 我O係第二度睇到話好似用左上一年的號碼布
作者: peter6565652003    時間: 2009-2-11 18:10
簡直可恥, 個個係咁2010年報名6萬人,賽道咪有12萬人?田總要正視吓啦.
作者: uncleyuet    時間: 2009-2-11 18:11
咁既行為真係唔要得
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-2-11 18:11
原帖由 埔荃 於 2009-2-11 15:55 發表
除了4號之外,大家對54028呢對龍鳳胎又有咩睇法呢?

呢D個人操手既問題,佢過到佢自己果關咪得LAW~
作者: HIN    時間: 2009-2-11 18:11
原帖由 ee_tpk 於 2009-2-11 16:58 發表

大家睇下女仔塊布個渣打 logo 個位置有少少唔同 ga~ hgjD115" />" />hj

old cloth...
作者: saki    時間: 2009-2-11 18:18
原帖由 HIN 於 2009-2-11 18:11 發表

old cloth...hgjD103" />" />hj

另一不同曷今年頭兩個數字"54xxx"是特別黑同粗的
作者: vannis11    時間: 2009-2-11 18:50
原帖由 kcchu 於 2009-2-11 17:26 發表
有心報好心就一早報啦 =.= 又唔報又要跑..

好明顯係想跑但又唔想俾$$$$
好無恥呀~~~
作者: WalkBreaks    時間: 2009-2-11 19:16
亂馬1/2
作者: 叮叮噹    時間: 2009-2-11 19:18
原帖由 大圍新跑手 於 2009-2-11 18:11 發表

呢D個人操手既問題,佢過到佢自己果關咪得LAW~

佢當然過到自己果關先會用舊布啦!
對自己要求咁低, 唔俾$攞人著數, 要跑又唔報名支持長跑比賽.
大會花了幾多$, 時間, 人力, 物力事前事後中途安排.......咁多義工付出時間精神服務跑友們.
條路已經咁迫人, 唔報名就落場跑, 多啲咁人人, 影響正式參賽者.
有準確數據支持, 大會先可以一路進步, 越攪越大, 安排越來越好.
吸引廣告商贊助, 有$, 可以攪好個活動, 吸引更多人開始跑步.
作者: cc    時間: 2009-2-11 19:20
作者: kf    時間: 2009-2-11 19:38
仲有份攞禮品包添   攪到有D人攞唔到
作者: water_ho8538    時間: 2009-2-11 20:11
我本來只知道大陸有假野,原來香港都有既!!!
作者: 比因    時間: 2009-2-11 21:17
原帖由 TerrySze 於 2009-2-11 16:11 發表
吃霸王餐...

半馬龍鳳胎

證明1件事, 天網恢恢, 而且呢個仲係 "香港長跑網" !
作者: cu83    時間: 2009-2-11 21:37
原帖由 bmc 於 11-2-2009 16:11 發表
咁攪法出年咪過十萬人跑
雌X大盜

師兄, 唔好亂鬧呀, 表面証工係女跑手食霸王跑, 男跑手係受害者呀!!

作者: 最強幻像    時間: 2009-2-11 21:38
這種行為絕不可縱容,想參與比賽就應該早一點報名,如果個個都弄假的,對循正當途徑報名的跑手不公平。
作者: killerlok    時間: 2009-2-11 21:43
留心下,個女仔
作者: HIN    時間: 2009-2-11 21:48
標題: 回復 34# 的帖子
有咩問題?
作者: ChARsoN    時間: 2009-2-11 21:50
標題: 回復 35# 的帖子
女仔號碼布號碼應該係紅色的
作者: 叮叮噹    時間: 2009-2-11 21:54
原帖由 ChARsoN 於 2009-2-11 21:50 發表
女仔號碼布號碼應該係紅色的

更正:

兩組半馬布, 不論男女都係綠色, 有少少唔同的綠色.

半馬挑戰組女子係紅色數字, 半馬一組女子係有w字頭紅色數字.

作者: HIN    時間: 2009-2-11 22:20
標題: 回復 37# 的帖子
基本上呢件野簡單過4號好多
好明顯女既用咗唔係今年既cloth跑
男既無咩問題,重好無辜
,俾人搶咗身份
作者: ivanbaby    時間: 2009-2-11 22:38
cheap精
作者: billy_yau    時間: 2009-2-11 22:44
對於有人用舊布, 我無咩想講, 不過有部份跑道已經好窄, 重要加多一D影子跑手, 攪到我跑果陣都有幾次同人有撞手既情況.

希望一D影子跑手今年玩過之後, 明年真真正正咁去報名, 令大會有更好既安排啦!!
作者: ChARsoN    時間: 2009-2-11 22:47
原帖由 叮叮噹 於 2009-2-11 21:54 發表 錯呀!兩組半馬布, 不論男女都係綠色, 有少少唔同的綠色.半馬挑戰組女子, 係黑色數字.半馬一組女子, 係有w字頭紅色數字.
原來如此...
今年半馬都分兩組?
我只知道上年10k 挑戰組女子組號碼布係紅色數字的
因為跑完後好幸運地撞到以前間中學教女仔PE 個老師~
仲有係維園入面一條好幽暗ge 小路上
作者: 迪迪仔    時間: 2009-2-11 22:49
原帖由 ChARsoN 於 2009-2-11 22:47 發表
原來如此...
今年半馬都分兩組?
我只知道上年10k 挑戰組女子組號碼布係紅色數字的
因為跑完後好幸運地撞到以前間中學教女仔PE 個老師~
仲有係維園入面一條好幽暗ge 小路上" />" />

無錯,今年渣打半馬都有兩組

挑戰組 6:50 起步
一組     7:10 起步
作者: bmc    時間: 2009-2-11 23:14
標題: 回復 32# 的帖子
收到....
作者: 卓卓    時間: 2009-2-11 23:32
唔緊要啊,有勞各師兄姐搵哂 d 影子,上年既碼佈,或其他未報今介賽事的跑手既相,飛哂上黎長跑網,讓大家好好認識下佢地都好啊,最多到時比賽個日,等各位師兄姐好好顯責下佢地.
作者: 坑口公牛    時間: 2009-2-11 23:37
原帖由 叮叮噹 於 2009-2-11 21:54 發表

" />" /> 錯呀!

兩組半馬布, 不論男女都係綠色, 有少少唔同的綠色.

半馬挑戰組女子, 係黑色數字.
半馬一組女子, 係有w字頭紅色數字.

叮噹師姐,半馬挑戰組女子的號碼布都係紅色數字的,因為nc 同 anson 師姐的號碼布是紅色的數字。
作者: Parco爸    時間: 2009-2-11 23:42
再咁攪落去...大會都要防呢D跑鼠都好頭痛..
唔通要好似印銀紙咁...年年唔同色...再加防偽印刷...唉...

作者: 臭男人    時間: 2009-2-11 23:52
香港討論區講左了
女跑手是舊年的號碼布,因為今年的渣打logo是在上面中間的,而女是在左上角

登錄/註冊後可看大圖

作者: 蘋果    時間: 2009-2-11 23:56
270蚊可能貴咗少少,但做善事又有得跑啲平時冇得跑嘅路,
都好ok吖.
希望啲人學到'自重' - 自我尊重
作者: 占基利    時間: 2009-2-11 23:56
真係醜死人了~~~
相信她本人知道咁既後果的話~~
早知報名啦~~
作者: 叮叮噹    時間: 2009-2-12 00:01
原帖由 坑口公牛 於 2009-2-11 23:37 發表

叮噹師姐,半馬挑戰組女子的號碼布都係紅色數字的,因為nc 同 anson 師姐的號碼布是紅色的數字。

更正了, 謝謝!
作者: 臭男人    時間: 2009-2-12 00:12
原帖由 臭男人 於 2009-2-11 23:52 發表
香港討論區講左了
女跑手是舊年的號碼布,因為今年的渣打logo是在上面中間的,而女是在左上角

登錄/註冊後可看大圖
我明天搵番舊的號碼布睇下她是用那一年的
作者: meimei    時間: 2009-2-12 01:33
一望就知女果個系用上年的號碼布, 人地堅個塊號碼布上的logo在上方的正中央,流果塊卻在上方的左上角.
死喇,如果大會唔正視和妥善處理這個問題,我相信明年會有仲多人有樣學樣,人人都用上年果塊號碼布去跑,對我們俾$報名的參加者絕對不公平,HKAAA亦"舌"晒大本,所以絕對不能容忍這種行為
我見議HKAAA年年用唔同款和唔同顏色的號碼布,等果d無品的霸王跑人士更容易d俾人發現,他(她)們實在太過份,沒有俾$,沿途飲人地d水,去到end point又大無師樣領取人地d禮品包,在香港大把跑左十幾廿年的跑手,"林"都未"林"過禁做,實在有違賽跑的精神
作者: meimei    時間: 2009-2-12 01:43
唔好悟會呀,270蚊報名費系沒有包括做慈事的成份,大會亦從來沒有交待把d錢捐去邊,點解ching/ctse會話做善事呢?
作者: stan    時間: 2009-2-12 15:20
可能佢唔係唔想報名, 只係太遲報唔到名呢.......

不過報唔到名就唔應該落場跑!
作者: bee    時間: 2009-2-12 16:14
男跑手可能唔識女跑手,
女跑手唔知怎樣拿了舊年的號碼布
男跑手可能是無辜的
作者: 興記J-run    時間: 2009-2-12 18:23
所以有好多從正途報名, 付出努力的跑手, 到達終點後無蕉食和取禮品包啦!
作者: skkwong    時間: 2009-2-12 18:23
標題: shame on her
:@:@:@:@:@:@:@:@:@
作者: 山海赤子    時間: 2009-2-12 18:32
大人大姐, 咁無恥o既事都做得出, 真係唔知醜
咁熱愛跑步就一早報名啦, 醜死怪

唔怪得我返到終點, 無禮品包, 無水, 原來多左d 影子跑手
作者: 埔荃    時間: 2009-2-12 21:37
哈哈....跑得快好世界, 跑得慢無禮品包,呢個可能係推動你跑快d既動力
作者: kf    時間: 2009-2-13 17:27
http://www.sportsoho.com/mod/sh_zl/list_album.php?tag=20866

又黎一件 !?  我唔識貼相呀 >_<"
作者: 最強幻像    時間: 2009-2-13 22:54
呢件事可能只係冰山一角, 或者有更多未被人發現的個案
睇到呢位女士的背後環境, 應該身處在銅鑼灣一帶
可惜, 佢的行為唔配接受途人的歡呼
作者: 坑口公牛    時間: 2009-2-13 23:02
藍色褲位哥哥仔,着住公民體育會嘅運動衫,用假全馬號碼布走去跑半馬,仲要喺01:33:40過終點,真係過份 。不論佢是否公民的會員,對公民的聲譽多少都有點影響。
作者: 全馬    時間: 2009-2-13 23:05
紅衫有晶片, 應該係正牌。
有d唔明, 藍衫點會有時間出呢?
半馬唔係6字頭咩?
作者: Parco爸    時間: 2009-2-13 23:14
原帖由 全馬 於 2009-2-13 23:05 發表
紅衫有晶片, 應該係正牌。
有d唔明, 藍衫點會有時間出呢?
半馬唔係6字頭咩?

我唔知有冇看錯..
紅色衫跑手有晶片..
有相..
有短片..
有成績..
全馬時間2:41:xx
組別名次第9

作者: pan-pan    時間: 2009-2-13 23:16
太醜惡喇......................
作者: 坑口公牛    時間: 2009-2-13 23:23
全馬兄,大會時間2:41:44應是紅衫的記錄。
藍衫位哥哥仔嘅時間,係根據佢身邊跑手嘅時間,再喺Official video相關時段度睇番佢衝終點嘅「英姿」得番唻。
段片雖然矇,但都可以認到係佢。
作者: kf    時間: 2009-2-14 01:36
原帖由 kf1977 於 2009-2-13 17:27 發表
http://www.sportsoho.com/mod/sh_zl/list_album.php?tag=20866

又黎一件 !?  我唔識貼相呀 >_
我表達得差 , 仲有2件20866 仲係今年no.布
作者: meimei    時間: 2009-2-14 09:52
你估報名果陣收埋跑碼布按金,情況會唔會有改善?
作者: 鄭永忠    時間: 2009-2-14 10:56
嘩,第一次看到有人冒用舊號碼跑!!實在是.................
作者: Parco爸    時間: 2009-2-14 11:50
原帖由 鄭永忠 於 2009-2-14 10:56 發表
嘩,第一次看到有人冒用舊號碼跑!!實在是.................

年年幾萬人...如果要大會洗多多錢去防呢D人又係唔化算既...
做人要有人品..
打牌要有牌品..
放屁要有屁品..
跑步要有跑品..
呢D人跑到幾好成績都無用...皆因無品...
作者: leehyalbert    時間: 2009-2-14 13:41
原帖由 meimei 於 2009-2-14 09:52 發表
你估報名果陣收埋跑碼布按金,情況會唔會有改善?

厘個提議非常好!

我睇到上面果張用上屆號碼布跑半馬女仔個笑笑口得戚衰樣, 真係眼火爆! 好想打巴佢!

好明顯佢係專登, 因為佢將下面有顏色顯示項目的部份向上摺, 唔想身份敗露!

好想知個女仔如果知道係度好多人插緊佢, 有mug野感受!

作者: coolmanlai    時間: 2009-2-15 00:47
原帖由 leehyalbert 於 2009-2-14 13:41 發表

厘個提議非常好!

我睇到上面果張用上屆號碼布跑半馬女仔個笑笑口得戚衰樣, 真係眼火爆! 好想打巴佢!

好明顯佢係專登, 因為佢將下面有顏色顯示項目的部份向上摺, 唔想身份敗露!

好想知個女仔如 ...
高潮不斷!
作者: cu83    時間: 2009-2-15 08:11
呢單嘢終於有報導喇!

馬拉松再爆「分身」
https://www.longrun.hk/forum/redi ... o=lastpost#lastpost

作者: 叮叮噹    時間: 2009-2-15 17:01
冇報名, 冇法除消資格作處罰.
羞事見報, 引以為鑑, 起阻嚇作用.

作者: ahko    時間: 2009-2-15 17:07
好野!!通晒天
作者: cu83    時間: 2009-2-15 17:41
個女仔呢次真係瘀到飛起~~睇佢以後仲敢唔敢!!!
作者: 最強幻像    時間: 2009-2-15 21:05
原帖由 鄭永忠 於 2009-2-14 10:56 發表

永忠兄, 這種事相信在大馬未曾發生過吧?小弟身為香港人都感到羞恥
作者: ee_tpk    時間: 2009-2-15 21:08
原帖由 叮叮噹 於 2009-2-15 17:01 發表
冇報名, 冇法除消資格作處罰.
羞事見報, 引以為鑑, 起阻嚇作用.

如果要罰... 罰果個女仔身上號碼布果位物主都可以...

女事主面孔被人不遮不掩咁賣0左報紙... 已經係一個大懲罰
不過塊布既真正主人上0左報... 有點冤枉...
作者: meimei    時間: 2009-2-16 08:54
下次一定要收跑碼布按金
作者: 全馬    時間: 2009-2-16 09:11
原帖由 ee_tpk 於 2009-2-15 21:08 發表

物主可以話俾人執左塊布。
今年跑完後我都見有號碼布俾人當垃圾, 我就番屋企先掉。
作者: 肥哥哥KC    時間: 2009-2-16 09:21
原帖由 最強幻像 於 2009-2-15 21:05 發表

永忠兄, 這種事相信在大馬未曾發生過吧?小弟身為香港人都感到羞恥

x2

其實有心跑點解唔循正常途徑報? 拎住張老番號碼布去到又怕比人認出比人趕, 不如報左名名正言順跑!!?

唔好話報唔到, 有心報都唔會等到最後一日先報啦
作者: hobbywet    時間: 2009-2-16 09:31
有d 人鍾意搵數,九擒十八搏
作者: leehyalbert    時間: 2009-2-16 14:48
原帖由 cu83 於 2009-2-15 17:41 發表
個女仔呢次真係瘀到飛起~~睇佢以後仲敢唔敢!!!

我覺得厘種人無醜恥之心, 我地班人係度點插佢, 佢都當我地發up風!!!唔會有mug野反應!!!!
作者: leehyalbert    時間: 2009-2-16 14:54
原帖由 ee_tpk 於 2009-2-15 21:08 發表

不過只係在本網同蘋果日報見相唔多夠囉! 最好加埋東方, 太陽, 明報, 星島等出名報紙見報, 甚至如果上埋電視新聞, 就更加大懲罰! 仲可以逼厘個女人出黎回應!!!!

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2