香港長跑網 - 長跑長友

標題: Mizuno Rider or Aero 好呢? [打印本頁]

作者: Zenith    時間: 2009-2-13 23:40
標題: Mizuno Rider or Aero 好呢?
各位Ching Ctze, 小弟想在周末去買跑鞋. 我大概170cm 高, 60kg, 沒有扁平足. Rider 會否太重了? 我跑5K大概27分鐘. 希望今年可以跑到10K. Aero可以應付嗎? 還有, 請問 Aero 多少錢? 我對Mizuno不太認識, 請指教!
作者: ivanbaby    時間: 2009-2-14 12:57
ching, 我高178..重140lbs, 都無扁平足...
我著rider12覺得好好著...仲用佢黎跑左人生第一次全馬(渣打)...
雖然無著過aero, 但個人極力推介rider12...
鞋我又覺得唔算重...可能我無著過d輕鞋去比較卦....

另外聽其他師兄講rider保護能力強...減震佳, 可以考慮~
作者: randyip    時間: 2009-2-14 13:14
aero 比 rider 輕,以ching體重穿此model跑10k,當然無問題la,我都是穿aero跑半馬...價錢約五佰。
作者: Zenith    時間: 2009-2-14 19:45
謝謝 Ching 們! 我買了 Rider 12, 因為它 30% off, $439 only!!!
作者: 卓卓    時間: 2009-2-14 19:51
原帖由 Zenith 於 2009-2-14 19:45 發表
謝謝 Ching 們! 我買了 Rider 12, 因為它 30% off, $439 only!!!" />" />

真的嗎?
有煩師兄報上鞋售地.
作者: Zenith    時間: 2009-2-14 20:00
原帖由 卓卓 於 2009-2-14 19:51 發表

真的嗎?
有煩師兄報上鞋售地.

Ching, 已 post !
作者: evechan5354    時間: 2009-2-15 12:57
AERO就輕D, 但RIDER個SUPPORT就好D
作者: MILKSON    時間: 2009-2-15 13:52
如果唔計價錢
我會 Aero,雖然保護冇 Rider 咁強
薄底,用力個下會貼地實在 d
跑起上黎會開心 d(我自己覺得)
作者: Zenith    時間: 2009-2-15 14:29
原帖由 MILKSON 於 2009-2-15 13:52 發表
如果唔計價錢
我會 Aero,雖然保護冇 Rider 咁強
薄底,用力個下會貼地實在 d
跑起上黎會開心 d(我自己覺得)

Aero 貴 D 嗎?
作者: 叮叮噹    時間: 2009-2-15 15:26
原帖由 Zenith 於 2009-2-15 14:29 發表

Aero 貴 D 嗎?

yes.
作者: Zenith    時間: 2009-2-15 15:57
標題: 回復 10# 的帖子
請問貴多少呢?
作者: hobbywet    時間: 2009-2-15 16:20
今日去東京,aero 7斷碼賣390,用埋50元coupon, 340, 算係咁

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2