香港長跑網 - 長跑長友

標題: 港島西區新手報到 [打印本頁]

作者: boyboy    時間: 2009-2-19 12:14
標題: 港島西區新手報到
跑左2年渣打10k,出年要挑戰半馬.

大家好,小弟家住石塘咀,逢一,五做完健身跟手去跑步,
平時跑開堅尼地城公園,間中就沿薄扶林道(近大學)>>瑪麗>>薄扶林村(近置富)折返,
或由士美菲路(近泳池)上薄扶林道>>瑪麗>>薄扶林村折返,不過衣條路就好少跑.

請各位CHing多多指教!!
作者: 曲奇    時間: 2009-2-19 12:18
Welcome boyboy ching...
跑了2年10k,明年應付半馬的問題不大呀...
加油..
好多ching都住在西區架..
有機會就join我地的網友約跑活動啦...
作者: SimonFai    時間: 2009-2-19 12:20
歡迎! 加入香港長跑網!  
歡迎指教! 長跑長友   
作者: Piccolo    時間: 2009-2-19 12:23
Welcome
作者: 亞平    時間: 2009-2-19 12:28
原帖由 boyboy 於 2009-2-19 12:14 發表

平時跑開堅尼地城公園,間中就沿薄扶林道(近大學)>>瑪麗>>薄扶林村(近置富)折返,
或由士美菲路(近泳池)上薄扶林道>>瑪麗>>薄 ...

Boyboy師兄,介紹你去跟安安佢地一齊衝圈呀.

網友約跑 > 港島快活索K團 > 09第3次召集
作者: 龜速行    時間: 2009-2-19 12:42
welcome welcome

boyboy c hing

多多指教ar

小弟都是港島西 hk island man

都有跑

堅尼地城公園

域多利道口 > 碧瑤灣(近數碼港) > 域多利道口

域多利道口 > 碧瑤灣(近數碼港) > 田灣 > 域多利道口

c hing 可能路上相會過

長跑長友 ar
作者: 西環伏特加    時間: 2009-2-19 14:06
hi,...boy boy ching,小弟都有係西環跑開架,...
作者: onon    時間: 2009-2-19 15:10
原帖由 boyboy 於 2009-2-19 12:14 發表

boyboy兄多數邊個時間做gym呀? 如果係一,五夜晚石塘咀有人上堂喎,

係咪去士美菲路呢? 有機會相認下.

作者: cu83    時間: 2009-2-19 15:54
歡迎! 歡迎又多一位跑友加入香港長跑網!
小弟逢週日晨咁早就喺跑馬場蟻速爬,歡迎指教!
長跑長友   
作者: 西環伏特加    時間: 2009-2-19 16:17
原帖由 onon 於 2009-2-19 15:10 發表

boyboy兄多數邊個時間做gym呀? 如果係一,五夜晚石塘咀有人上堂喎,

係咪去士美菲路呢? 有機會相認下.

想問下,..士美菲路個體育館,如果擺野,個十Q 話要買飛先,....唔買飛打波,就唔借locker....
作者: boyboy    時間: 2009-2-19 16:17
標題: 回復 8# 的帖子
我逢一,三,五 石塘咀做gym 7:00PM-9:00PM,
跑步就一,五做gym後.
作者: boyboy    時間: 2009-2-19 16:25
標題: 回復 10# 的帖子
士美菲路個體育館冇去過所以唔清楚,但係locker真係要租場或買飛做gym先借得.
不過我平時唔用locker!!!
作者: boyboy    時間: 2009-2-19 16:36
標題: 港島西區新手報到
我平時會約網友"SuperMT"一齊去跑.
作者: running-sue    時間: 2009-2-19 22:33
ching, 歡迎你  
作者: 比因    時間: 2009-2-19 22:36
我係其中一個港島西人

welcome!
作者: onon    時間: 2009-2-19 22:44
原帖由 boyboy 於 2009-2-19 16:17 發表
我逢一,三,五 石塘咀做gym 7:00PM-9:00PM,
跑步就一,五做gym後.

師兄係咪報咗健體班!?

7-9即係連上兩堂喎,

...點解唔買張月票呢?

作者: onon    時間: 2009-2-19 22:49
原帖由 西環伏特加 於 2009-2-19 16:17 發表

想問下,..士美菲路個體育館,如果擺野,個十Q 話要買飛先,....唔買飛打波,就唔借locker....

比起其他場...士美菲算係最鬆,

你行埋去話 "亞叔, 唔該借個locker用下!"

通常都OK.

作者: MT    時間: 2009-2-22 09:04
歡迎boyboy ching
作者: Zenith    時間: 2009-2-22 09:28
Welcome Welcome~
作者: boyboy    時間: 2009-2-22 11:21
標題: 回復 16# 的帖子
因為上健體班有亞Sir跟.
作者: peter6565652003    時間: 2009-2-22 13:43
c hing,  welcome
作者: Gary-Kwan    時間: 2009-2-22 14:58
歡迎 boyboy ching
小弟天水圍跑友, 請多多指教
作者: jogging_cat    時間: 2009-2-22 19:53
原帖由 boyboy 於 19-2-2009 12:14 發表

boyboy ching 歡近你
作者: TerrySze    時間: 2009-2-24 13:47
Ching , WELCOME !!

我都係港島西區人(均益三期)
我跑開絛路同你好似 : 薄扶林道(近大學)>>瑪麗>>薄扶林村(近置富)折返
平時夜晚10點跑,有機會一起跑條路
作者: Stephenwu    時間: 2009-3-1 21:36
Ching,
Welcome.  I am also a Western District runner.....
作者: runrun    時間: 2009-3-1 22:06
原帖由 Stephenwu 於 2009-3-1 21:36 發表
Ching,
Welcome.  I am also a Western District runner.....

welcome to Boyboy ching !

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2