香港長跑網 - 長跑長友

標題: 直擊各區跑鞋"海笑價" [打印本頁]

作者: leefs    時間: 2009-2-28 15:16
標題: 直擊各區跑鞋"海笑價"
我今日經開深水埗,
都見到啲超平跑鞋!
在青山道近發祥街創興銀行對面"呢間"

登錄/註冊後可看大圖

發現一對adizero mama $249蚊,
http://picasaweb.google.com.tw/leefs04/124#5307737910428866354

登錄/註冊後可看大圖

但只有以下尺寸,咁師姊們都可以考慮買對男裝著!

登錄/註冊後可看大圖

作者: leefs    時間: 2009-2-28 15:36
另外去到長沙灣站B出口幸福商場"呢間"!

登錄/註冊後可看大圖

見到男裝"歪打11"$399蚊,
但只有25及29號!

登錄/註冊後可看大圖

及見到一對
mizuno wave ascend 2
越野跑山鞋$359蚊,
尺碼不詳(圖中係26碼)!

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

作者: leefs    時間: 2009-2-28 15:41
女裝見到有"歪打11"&"印第",都係$399蚊!
尺碼應幾齊!

登錄/註冊後可看大圖

作者: B    時間: 2009-2-28 16:48
哈~ 兩間我都0係呢幾日行過呀~
第二間對 rider 11 如果有我碼, 我一早買0左了~ 唉~
作者: cc    時間: 2009-2-28 17:01
作者: 零下十度    時間: 2009-2-28 19:02
出左血$399好抵.謝吾皇
作者: 叮叮噹    時間: 2009-2-28 19:38
允記旺角(旺角中心對面彌敦道地鋪)都有特賣場, Reebok, NB, Addidas.....
Sales話係各間店舖的斷碼清貨都送去幾個特賣場(長沙灣, 旺角,灣仔)
作者: 卓卓    時間: 2009-2-28 21:44
皇因浩蕩,願吾皇萬歲NN歲,感激皇上為跑民子弟捜集"旱笑"裝備資料.
作者: superimac    時間: 2009-2-28 21:59
對 adizero 岩我碼!!

心思思想買 tim ~
作者: 零下十度    時間: 2009-2-28 22:29
原帖由 superimac 於 2009-2-28 21:59 發表
對 adizero 岩我碼!!

心思思想買 tim ~

superimac  ctse 岩心水就要快出手啦..事關對鞋真系好正
最衰我唔岩碼.唔系一早就帶左佢返屋企啦
作者: nc    時間: 2009-2-28 23:11
原帖由 leefs 於 2009-2-28 15:41 發表
女裝見到有"歪打11"&"印第",都係$399蚊!
尺碼應幾齊!

屎火, 請問皇上"印第"是???? 價錢很吸引啊
作者: 占基利    時間: 2009-2-28 23:15
$249 的確好抵著~~~好鞋一對!!!!
作者: leefs    時間: 2009-2-28 23:16
原帖由 nc 於 2009-2-28 23:11 發表 屎火, 請問皇上"印第"是???? 價錢很吸引啊

都係$399蚊!

作者: nc    時間: 2009-2-28 23:25
原帖由 leefs 於 2009-2-28 23:16 發表

都係$399蚊!

唔係呀皇上, 什麼是"印第"???????????????????? 除了rider11外, 還有什麼是399???
作者: leefs    時間: 2009-2-28 23:47
原帖由 nc 於 2009-2-28 23:25 發表

唔係呀皇上, 什麼是"印第"???????????????????? 除了rider11外, 還有什麼是399???

mizuno wave idaten 3
即是我用嚟比賽个對!

登錄/註冊後可看大圖

其他款例牌八折!
如想買新款"味精龍",
去觀塘中旅對面个間有機會平啲…

作者: nc    時間: 2009-2-28 23:58
唉!!!! 早知....   idaten 7 折真係很抵, 之前在旺角都見到, 不過無自己碼... 直至上個星期日在永安"東京"看見一對斷碼spacer 7折 (490), 見咁抵又有自己碼, 最後帶o左佢番屋企.  其實最抵都係idaten - $399

最近看中了aero 7 得閒去貢吓先

謝皇上報料
作者: Bmtc    時間: 2009-3-1 03:41
其實平都未必有用啊.......因好多斷碼的...平都無碼........
作者: hokiu    時間: 2009-3-1 09:33
標題: 回復 2# 的帖子
謝!皇尚!
作者: 叮叮噹    時間: 2009-3-1 12:58
原帖由 nc 於 2009-2-28 23:58 發表
唉!!!! 早知.... idaten 7 折真係很抵, 之前在旺角都見到, 不過無自己碼... 直至上個星期日在永安"東京"看見一對斷碼spacer 7折 (490), 見咁抵又有自己碼, 最後帶o左佢番屋企.  其實最抵都係idaten - $39 ...

Aero7, Spacer, idaten屯門有啊!
明晚嚟唔嚟鄧記探班, 可以早少少同妳去買鞋, 行番去鄧記好近姐.
作者: nc    時間: 2009-3-1 13:26
原帖由 叮叮噹 於 2009-3-1 12:58 發表

Aero7, Spacer, idaten屯門有啊!
明晚嚟唔嚟鄧記探班, 可以早少少同妳去買鞋, 行番去鄧記好近姐.

叮叮噹,妳是否說屯門有七折??? 不過交通費都係番到啦!!

又入屯門?? 不來了,約妳14/3
作者: 叮叮噹    時間: 2009-3-1 13:45
原帖由 nc 於 2009-3-1 13:26 發表
叮叮噹,妳是否說屯門有七折??? 不過交通費都係番到啦!!
又入屯門?? 不來了,約妳14/3

14/3唔洗返工? 坐西鐵入屯門站, 同妳跑前去買鞋再叮叮過去運動場.
唔話妳知, 妳都明白啦! 屈教練話唔好係度提折扣, 老闆好難做架!
最平, 有碼(可以預早幫妳訂), 可能有嘢送添!
我已經買左對NB(Stability)跑街, 我都想買多對綠色/粉紅色Aero7取代快退役LSD.
作者: leefs    時間: 2009-3-1 15:26
原帖由 叮叮噹 於 2009-3-1 13:45 發表

14/3唔洗返工? 坐西鐵入屯門站, 同妳跑前去買鞋再叮叮過去運動場.
唔話妳知, 妳都明白啦! 屈教練話唔好係度提折扣, 老闆好難做架!
我已經買左對NB(Stabilit ...

希望兩位師妹唔會"流血$$$不止"啦!

作者: nc    時間: 2009-3-1 16:44
原帖由 叮叮噹 於 2009-3-1 13:45 發表

我已經買左對NB(Stability)跑街, 我都想買多對綠色/粉紅色Aero7取代快退役LSD.

星期六不用返工喇!! 想買aero7的23.5/24, 希望有喇, 顏色不是大問題的.
全力支持出血 " />" />  最開心就係見到朋友買到想買ge野喇 " />" /> 咁星期六出完血, 再去出汗. very good ar... 買到野的話, 應該跑得更開心的 期待!!!

叮叮噹, 妳對NB如何呀?? 好feel嗎?? 是否第一對NB??

作者: nc    時間: 2009-3-1 16:47
原帖由 leefs 於 2009-3-1 15:26 發表

皇上, 我地係定期去捐血咋, 不會流血不止架
作者: 叮叮噹    時間: 2009-3-1 19:54
原帖由 nc 於 2009-3-1 16:44 發表

星期六不用返工喇!! 想買aero7的23.5/24, 希望有喇, 顏色不是大問題的.
全力支持出血 最開心就係見到朋友買到想買ge野喇 咁星期六出完血, 再去出汗. very good ar... 買到 ...

妳都買大半至一碼, 我都係喎! 我會去試Aero7跑運動場, 擔心鞋頭窄, 未必適合我.
上次買22.5, 今次買23, NB個碼好似比美記大對少少, 加上NB鞋頭比闊, 鞋底比較厚, 試下是否適合我跑街, 14/3著俾妳睇吓.係我第一對NB, 昨晚跑了8K, 好好feel.
想試不同牌子, 睇吓邊個最適合自己, 心思思想買對Reebok體幹, 幾軟幾輕身, 聽聞適合亞洲人腳.
作者: 叮叮噹    時間: 2009-3-1 19:57
原帖由 leefs 於 2009-3-1 15:26 發表

皇上, 我地係定期去捐血咋, 不會流血不止架 !
終於明白師兄們點解要收跑鞋落床下底.
買少對高跟鞋, 買多對跑鞋, 等自己跑多啲, 健康啲, 心理平衡啲.
作者: superimac    時間: 2009-3-1 20:03
原帖由 零下十度 於 2009-2-28 22:29 發表 superimac  ctse 岩心水就要快出手啦..事關對鞋真系好正最衰我唔岩碼.唔系一早就帶左佢返屋企啦

呵呵,即係咁。。。

我係一個不折不扣既小師弟~
作者: leefs    時間: 2009-3-4 14:59
尋晚於沙田禾輋發現有問鞋店清貨!
有大量齊碼"尾"記以合理價出售!
地址﹕禾輋商場2樓"倪匡超市"樓上。

登錄/註冊後可看大圖

mizuno wave tempus 女裝及男裝 $350蚊,

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

男,女裝"歪打11"有三个色揀,齊碼都係$413蚊,!

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

男裝"Idaten 3"最底(25.5碼及以上有碼)都係$392蚊!!!

登錄/註冊後可看大圖

作者: 叮叮噹    時間: 2009-3-4 17:14
謝皇上恩澤草民, 體察民生, 聖恩浩大.
作者: slack    時間: 2009-3-4 20:44
請問各師兄, 皇上講開果上面幾個款
mizuno wave tempus
歪打11
Idaten 3
如果係想 ONLY 平日練習時著的
吾知那個比較好的  
初哥吾識野,  請各大師教教
thank you
自已輕 + 吾高
作者: leefs    時間: 2009-3-4 22:50
原帖由 slack 於 2009-3-4 20:44 發表  請問各師兄, 皇上講開果上面幾個款mizuno wave tempus歪打11Idaten 3如果係想 ONLY 平日練習時著的吾知那個比較好的  初哥吾識野,  請各大師教教 thank you自已輕 + 吾高

除了Idaten 3之外以上三款鞋都適合練習之用,
由其Rider 11出名保護雙腳,
及十分耐用,
至於Idaten 3是適用於比賽及速度訓練之用,
除非你只在運動場練跑!

作者: cu83    時間: 2009-3-4 22:57
皇皇, 請問有無 Aeras 呀?
作者: 卓卓    時間: 2009-3-4 23:07
原帖由 leefs 於 2009-3-4 14:59 發表
尋晚於沙田禾輋發現有問鞋店清貨!
有大量齊碼"尾"記以合理價出售!
地址﹕禾輋商場2樓"倪匡超市"樓上。

登錄/註冊後可看大圖

mizuno wa ...

嘩,皇上 呢間好很抵, 正野 !
簡直係: 買左=賺左

作者: leefs    時間: 2009-3-5 00:04
原帖由 cu83 於 2009-3-4 22:57 發表  皇皇, 請問有無 Aeras 呀?

呢間野唔見有,
但一月尾在花園街口見過有間羽毛球用品店,
有Aeras跑鞋平賣($150-$250),
有四五款但每款得翻一對,
由於我對Aeras少研究,
故無推薦到!

作者: ee_tpk    時間: 2009-3-5 00:05
想跑對 rider 試下...
作者: leefs    時間: 2009-3-5 09:33
原帖由 ee_tpk 於 2009-3-5 00:05 發表  想跑對 rider 試下...

e_e你咁跑咗密,
一定好多鞋,
乜你鞋柜內無咩?

上星期六見你好似著"歪打"喎!

作者: cc    時間: 2009-3-5 09:37
作者: ee_tpk    時間: 2009-3-5 09:38
原帖由 leefs 於 2009-3-5 09:33 發表

e_e你咁跑咗密,
一定好多鞋,
乜你鞋柜內無咩?

上星期六見你好似著"歪打"喎!

我星期六果對係 asics 他化...
我鞋櫃暫時未有味精濃...
作者: ee_tpk    時間: 2009-3-5 09:40
原帖由 cc 於 2009-3-5 09:37 發表

嘩~ee....你好似都好多鞋嘎啦喎~~

兩對 他化
一對 skysensor
一對 addidas mana
一對 new balance..

唔係跑鞋果 d 另計~
作者: cc    時間: 2009-3-5 10:17
作者: Keroro_stephen    時間: 2009-3-5 14:47
原帖由 ee_tpk 於 2009-3-5 09:38 發表

我星期六果對係 asics 他化...
我鞋櫃暫時未有味精濃...

ching, 他化好著嗎

如果我無記錯昨晚ling上手呢對鞋好似好輕咁, 但out budget而且財政司司長又
作者: Ringo    時間: 2009-3-5 15:04
原帖由 ee_tpk 於 2009-3-5 09:40 發表

兩對 他化
一對 skysensor
一對 addidas mana
一對 new balance..

唔係跑鞋果 d 另計~

想問下其實他化同skysensor有乜分別? 邊隻跑全馬or半馬好d? 可唔可以分享下個感覺同意見呢 >?
作者: ee_tpk    時間: 2009-3-5 15:06
原帖由 Keroro_stephen 於 2009-3-5 14:47 發表

ching, 他化好著嗎

如果我無記錯昨晚ling上手呢對鞋好似好輕咁, 但out budget而且財政司司長又

他化係賽鞋... 底薄軟... 石墨抓地好.... 靈活性高... 有朋友用來跑全馬無問題..
練習就最好用另一對

但你問我好唔好著... 我始終認為要你親身去試... 我一個人話好著其他人可能唔0岩著
作者: ee_tpk    時間: 2009-3-5 15:11
原帖由 Ringo 於 2009-3-5 15:04 發表

想問下其實他化同skysensor有乜分別? 邊隻跑全馬or半馬好d? 可唔可以分享下個感覺同意見呢 >?

他化貼地,靈活.... skysensor 保護性, cashioning 較好...
兩種鞋款...鞋形上應該有分別... skysensor 鞋頭窄一點....
ching 可以試0左用你對腳決定買邊對
我個人喜歡他化多 d 點...

兩款都有朋友用來跑全馬...
作者: ee_tpk    時間: 2009-3-5 15:13
原帖由 cc 於 2009-3-5 10:17 發表

莫非你要齊集所有牌子??

nike free 我都有..不過劣評..用來做 gym 都覺得佢唔掂
作者: Ringo    時間: 2009-3-5 20:16
原帖由 ee_tpk 於 2009-3-5 15:11 發表

他化貼地,靈活.... skysensor 保護性, cashioning 較好...
兩種鞋款...鞋形上應該有分別... skysensor 鞋頭窄一點....
ching 可以試0左用你對腳決定買邊對
我個人喜歡他化多 d 點...

兩款都有朋友用來跑全馬 ...

好多人都話skysensor正..好舒服...但我就未試過..真係有機會要試下先
但係asics同mizuno比真係個價差好遠haha
作者: cc    時間: 2009-3-5 20:49
作者: ee_tpk    時間: 2009-3-5 22:05
原帖由 Ringo 於 2009-3-5 20:16 發表

好多人都話skysensor正..好舒服...但我就未試過..真係有機會要試下先
但係asics同mizuno比真係個價差好遠haha

人一世..物一世..咩都要試下既~

如果只係用來比賽.. 都可以用好幾年 gala~
作者: Ringo    時間: 2009-3-6 08:09
原帖由 ee_tpk 於 2009-3-5 22:05 發表

ha....咪就係law...所以心思思想試下他化同skysensor
有機會真係要試下個feel先得 !
作者: piyrag    時間: 2009-3-6 10:51
作者: ee_tpk    時間: 2009-3-6 10:55
原帖由 Ringo 於 2009-3-6 08:09 發表

ha....咪就係law...所以心思思想試下他化同skysensor
有機會真係要試下個feel先得 !

我 feel 完除唔番佢出來.. 咁就拎0左佢回家...
作者: slack    時間: 2009-3-6 10:58
原帖由 leefs 於 2009-3-4 22:50 發表

及十分耐用,
除非你只在運動場練跑!

thank you leef C Hing
let me try to buy Rider 11 weekend
作者: Keroro_stephen    時間: 2009-3-6 22:59
原帖由 ee_tpk 於 2009-3-5 22:05 發表

你咁講我有理由懷疑你犯左教唆罪...

搞到我心思思好想買番對, 但係財政司司長實唔會批budget
作者: D文    時間: 2009-3-7 10:20

ee ctse,你d asics係咪都買日版呢?
響日本買過黎?
作者: 街坊鄭    時間: 2009-3-7 11:45

及十分耐用,
除非你只在運動場練跑!

Leefs  c-hing
我也有一對 Rider 11 ,大約練跑了50k ,再跑渣打半馬,發覺並不耐用,跑一次,蝕一次
作者: D文    時間: 2009-3-7 17:01
原帖由 鄭國柱 於 2009-3-7 11:45 發表

Leefs  c-hing
我也有一對 Rider 11 ,大約練跑了50k ,再跑渣打半馬,發覺並不耐用,跑一次,蝕一次

其實咩鞋都好,跑得ga都一定係"跑一次,蝕一次"架wo
同埋蝕ga程度又好睇你跑ga姿勢

如果有d款你著左冇蝕得咁快,跑得又舒服ga就買定果個系列啦,始終rider系列係大路,不過唔係個個人都啱著
作者: MILKSON    時間: 2009-3-7 22:29
標題: 回復 28# 的帖子
"男裝"Idaten 3"最底(25.5碼及以上有碼)都係$392蚊!!!"

e 個真係抵 !
作者: ee_tpk    時間: 2009-3-8 00:05
原帖由 D文 於 2009-3-7 10:20 發表

ee ctse,你d asics係咪都買日版呢?
響日本買過黎?

嗯... 在日本公幹時順手牽鞋...

skysensor 才是日版...
他化買了中國版.... 在我日本家樓下既 shopping centre 見有特價買的~
作者: ee_tpk    時間: 2009-3-8 00:08
原帖由 Keroro_stephen 於 2009-3-6 22:59 發表

你咁講我有理由懷疑你犯左教唆罪...

搞到我心思思好想買番對, 但係財政司司長實唔會批budget

教你啦... 一個月扣起少少零用錢..儲下儲下就夠買...

買0左就放響 office.. 比賽時才拎出來晒下...
如有大人發現時就話舊鞋著壞腳... 所以買新鞋
如大人問幾多錢? 未同之前果對差不多 lor~ (or 原價係一千二百幾數丫... 斷碼半價同買 mizuno 差不多 jama~)
作者: Keroro_stephen    時間: 2009-3-8 01:30
收到...

今日開始儲錢先...

聖誕節應該可以有俾自己的禮物了吧...
作者: slack    時間: 2009-3-9 19:22
share 大家
今日剛行開波鞋街, 見到有超平野  

addres:  旺角電腦中心轉出去第4間左右, 橙色蕉牌好似 "MVP" 左近
雞拿咁大個字寫著 "繼碼 $250"

我見有all for $250, 全是 "繼碼" Adides adizero  pro, lt cs2 mana 好似咁上下
是 紅色 / 黑色 / 白色的

我去試試, 不過無我個碼  
希望各c hing 多個 chance 可以找到正野啦
作者: slack    時間: 2009-3-9 19:32
自已講野吾清楚
都係
  + 張 地圖 好D  
吾洗 c hing 白行亂走
作者: Keroro_stephen    時間: 2009-3-9 23:01
聽日放工look look先...
作者: cc    時間: 2009-3-9 23:40
作者: leefs    時間: 2009-3-9 23:52
原帖由 cc 於 2009-3-9 23:40 發表

ee....係咪常日都係同伯母咁講?" />" />

cc﹕乜你又換咗對新"架生"咩

登錄/註冊後可看大圖

作者: cc    時間: 2009-3-10 00:11
作者: leefs    時間: 2009-3-10 00:28
原帖由 cc 於 2009-3-10 00:11 發表

回皇上....民女個對係舊野黎嘎.....事源係尋日去左九龍城cx sports專賣美記同老虎(查實想買老虎).....個老板話我對addizero唔適合跑街....所以先著番呢對lor~
邊度ge老虎砰d呢?

有鞋嗎著住先囉,
睇佢个價企得幾耐!
唔係買兩對"味記"價錢等於壹對"大猫"
堅堅之前都係(大迷信)走去買"大猫",
結果…

作者: cc    時間: 2009-3-10 00:53
作者: leefs    時間: 2009-3-10 01:12
標題: 回復 68# 的帖子
"歪打實易"正價$630蚊,
家陣週街起碼都八折!
如價錢在$500~$440就"骨啦"。

作者: angkso    時間: 2009-3-10 12:04
原帖由 ee_tpk 於 2009-3-8 00:08 發表 教你啦... 一個月扣起少少零用錢..儲下儲下就夠買...買0左就放響 office.. 比賽時才拎出來晒下...如有大人發現時就話舊鞋著壞腳... 所以買新鞋如大人問幾多錢? 未同之前果對差不多 lor~ (or 原 ...

哈,我都係咁同老婆講,次次都話係大減價。
作者: ee_tpk    時間: 2009-3-10 21:40
原帖由 cc 於 2009-3-9 23:40 發表

ee....係咪常日都係同伯母咁講?" />" />

我在日本才買鞋..次次都係同母親大人講.. 幫跑友買...
作者: leefs    時間: 2009-3-11 09:02
各位不用到沙田禾輋買鞋了,所有"味記"已經售完!

作者: e.c.    時間: 2009-3-11 15:52
原帖由 cc 於 2009-3-5 20:49 發表

睇黎ee可以做expert喇~~咁多唔同牌子ge跑鞋都有....

真係唔掂... 可惜我買果時唔識你>___<
作者: angkso    時間: 2009-3-20 20:21
回皇上,剛和老婆在尖沙咀崇×試了Rider 11, LSD, Elxir 和Inspire 4,結果佢買了Inspire 4 佢話着得最舒服,原價590,而家380
作者: finewong    時間: 2009-3-22 00:07
今日行銅鑼灣sogo,
男裝Idaten窄鞋頭版7折, 折實都唔洗$400
背心都有7折, 而家大約$11x-140

大家唔買都仲有記念品
行多幾步,同一層adi有hk runner拎
作者: musclehead    時間: 2009-4-1 14:25
原帖由 leefs 於 2009-3-10 01:12 發表
"歪打實易"正價$630蚊,
家陣週街起碼都八折!
如價錢在$500~$440就"骨啦"。
mongkok 20% discount
作者: tyler    時間: 2009-4-16 18:11
時代廣場GXXX SPORT
Mizuno Wave ekiden $5xx

荃灣中X
Mizuno Wave wing $880, with VIP card extra 10% off  made in Japan
作者: piyrag    時間: 2009-4-16 20:49
作者: terryisrunner    時間: 2009-4-26 19:54
Adizero Mana 2 $290入手。得UK7碼。不過UK7係一般size,好common
[attach]6700[/attach]

仲有好多Adizero系列都一樣$290、有全炭纖維、半炭版,當然係舊版,要黎比賽或interval一流!299仲想點?

又買
作者: terryisrunner    時間: 2009-4-26 19:56
(補番D字,唔知點解成日出唔到?)

又買xNB跑步背心及跑褲,二件盛惠一百蚊,件背心最大S碼,但我睇過XS都
作者: terryisrunner    時間: 2009-4-26 19:57
(補番D字,又出唔到?)

作者: terryisrunner    時間: 2009-4-26 19:57
都x我,P.S>我係著開M或L碼。

仲有DMizuo都好似幾平
作者: terryisrunner    時間: 2009-4-26 19:59
唔打喇!成日出唔到D字,想講地址都無心機。
作者: =chairman=    時間: 2009-4-26 20:37
terry 兄,有部分會員會出唔到廣東字 ( 我是其中一個 ),建議打字時可用書面語代替那些口語。
而家 ching 試一試,睇下得唔得 ar ~~ 嘻嘻
作者: nc    時間: 2009-4-26 20:38
原帖由 terryisrunner 於 2009-4-26 19:59 發表
唔打喇!成日出唔到D字,想講地址都無心機。

ching繼續努力呀, 等緊你講邊一間咁平.  背心+跑褲都係$100?? 是否做緊特價???
作者: terryisrunner    時間: 2009-4-26 20:47
(一時意氣,勿見怪!其實之前已有經驗,所以copy定D字,繼續)
仲有DMizuo都好似幾平!可惜無買飛佛!(Wave Rider)

各師兄如行開九龍呢邊又見rider五舊水留下(12or11都ok)又有我size不妨單聲!事關我對rider9已經不能再用。

地址﹔馬頭圍道近木廠街(工聯會附近)
另好似觀塘、長沙灣有分店不過要上樓

回NC兄唔係特價,特價先無咁平,好明顯間店專買倉底斷碼野。衫褲單買$60、二件一佰個位置度揀。
作者: nc    時間: 2009-4-26 20:58
原帖由 terryisrunner 於 2009-4-26 20:47 發表
(一時意氣,勿見怪!其實之前已有經驗,所以copy定D字,繼續)
仲有DMizuo都好似幾平!可惜無買飛佛!(Wave Rider)

各師兄如行開九龍呢邊又見rider五舊水留下(12or11都ok)又有我size不妨單聲!事關我對rider9已 ...

thanks terry ching.
作者: 小平    時間: 2009-4-26 23:46
今日行過 mk 運x家,
adidas 果黃色果隻 7xx > 599 仲話有 95 折
幾吸引
作者: tyler    時間: 2009-4-27 01:48
九龍灣 MEGA BOX 間 Giga Spxxt 有 D斷碼NIKE石墨底跑鞋半價$799>399
Size : Jp 28.5 , 29 ,30 cm , X 27.0cm
作者: 占基利    時間: 2009-4-27 02:56
原帖由 terryisrunner 於 2009-4-26 20:47 發表

各師兄如行開九龍呢邊又見rider五舊水留下(12or11都ok)又有我size不妨單聲!事關我對rider9已 ...

RIDER 12 係荔枝角香工7/f 波鞋倉有. $499
作者: Gills    時間: 2009-4-27 09:35
原帖由 小平 於 26-4-2009 23:46 發表
今日行過 mk 運x家,
adidas 果黃色果隻 7xx > 599 仲話有 95 折
幾吸引

小平兄, 係adios,定係Mana呀? 兩款都有黃色, 上星期去過問都係$599, 但是好多舖頭已經斷碼.
作者: TerrySze    時間: 2009-4-27 10:50
原帖由 terryisrunner 於 2009-4-26 19:54 發表
Adizero Mana 2 $290入手。得UK7碼。不過UK7係一般size,好common

仲有好多Adizero系列都一樣$290、有全炭纖維、半炭版,當然係舊版,要黎比賽或interval一流!299仲想點?

又買

好平o..
而家對mizuno spacer跑了半年,跑了500KM..有D打柴
作者: 小平    時間: 2009-4-28 00:29
原帖由 Gills 於 2009-4-27 09:35 發表

小平兄, 係adios,定係Mana呀? 兩款都有黃色, 上星期去過問都係$599, 但是好多舖頭已經斷碼.

唔好意思 唔係咁清楚
因為我最後買左 Asics INFINI $449
作者: terryisrunner    時間: 2009-4-28 23:43
原帖由 占基利 於 2009-4-27 02:56 發表

今早去香工行哂ABC座7樓都
作者: terryisrunner    時間: 2009-4-28 23:44
原帖由 占基利 於 2009-4-27 02:56 發表

今早去香工行哂ABC7樓都找唔到有Mizuo?反而有間專買addias but一的都唔平,重講係特價貨無得換。

Anyway, Thank you 占兄提供!

另發現長沙灣廣場2期有好多鞋(addizero都有)全部買$280,我見咁平買
作者: terryisrunner    時間: 2009-4-28 23:45
原帖由 terryisrunner 於 2009-4-28 23:44 發表

今早去香工行哂ABC座7樓都找唔到有Mizuo?反而有間專買addias but一的都唔平,重講係特價貨無得換。

Anyway, Thank you 占兄提供!

另發現長沙灣廣場2期有好多鞋(addizero都有)全部買$280,我見咁平買

左對Nike 90踢波鞋,不過明天最後一天同埋運動鞋為主!
作者: 齋老味    時間: 2009-5-12 12:57

及十分耐用,
除非你只在運動場練跑!

咁我又想問下
我比較重
係咪買 rider 11 會好d呢?
同埋有冇 wide 版呢?
因為我係大腳8..............  
作者: leefs    時間: 2009-5-16 20:29
原帖由 齋老味 於 2009-5-12 12:57 發表

咁我又想問下
我比較重
係咪買 rider 11 會好d呢?
同埋有冇 wide 版呢?
因為我係大腳8..............  

Rider 11已轉款大半年,
你可以買Rider 12銀色闊版,
大約$500蚊樓下,
另外我見部份跑友穿著跑鞋時,
是用不解除鞋帶的方式穿著或脫下,
咁做法會好傷對鞋"護腳眼"位置,
對鞋當然會提早退役,
重會好易因此"摟親腳"添!

作者: terryisrunner    時間: 2009-5-17 10:29
原帖由 leefs 於 2009-5-16 20:29 發表

Rider 11已轉款大半年,
你可以買Rider 12銀色闊版,
大約$500蚊樓下,
另外我見部份跑友穿著跑鞋時,
是用不解除鞋帶的方式穿著或脫下,
咁做法會好傷對鞋"護腳眼"位置,
對鞋當然會提早退役,
重會好易 ...

皇上
$500留下又有size重未找到,可能經個forum多人認識左wave rider,以前我實買到同好平。
作者: slack    時間: 2009-5-19 13:39
原帖由 terryisrunner 於 2009-4-28 23:44 發表
....
c hing 想請問下, 有addizero 8 號 and 8.5 號嗎??
想買好耐了!

不過見 花園街果間 有好多addizero $250 但只有 7號, 見1次, 無眼睇1次, 無自已份! 雲左

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2