香港長跑網 - 長跑長友

標題: 3月15日毅行行山試玩團 by Allanccl [打印本頁]

作者: allanccl    時間: 2009-3-15 23:25
標題: 3月15日毅行行山試玩團 by Allanccl
初試毅行,感覺良好。
原來映怪石多過映人添,sorry呀!

20090315毅行行山試玩團相片:
http://picasaweb.google.com.hk/allanccl/315#
作者: sleung2002hk    時間: 2009-3-16 09:58
THX晒亮師兄又行又影~真係辛苦晒
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-3-16 10:00
謝謝亮師兄~~

呢條路小弟走過十幾廿次,尋日至發覺上面既石頭原來咁靚...

唉吔,唔記得帶相機天今日,我果d要聽日至post 到上黎,sorry...
作者: 711MF    時間: 2009-3-16 10:26
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-3-16 11:25
亮師兄...我將你D 石頭相貼左落FACEBOOK...你唔介意可...
作者: 蘭西•韋    時間: 2009-3-16 14:20
謝謝亮ching,又殿後,又幫我地影相
我真係無暇欣賞風景,因為我氣力不足,只顧拚命跟大隊,hahahaha!
謝謝留比我一個美好回憶
作者: running-sue    時間: 2009-3-16 14:36
有勞亮哥 .
我都係, 掛住係咁行行行, 有個咁靚既草地都冇留意, 唉.....失敗.

作者: allanccl    時間: 2009-3-16 18:14
原帖由 sleung2002hk 於 2009-3-16 09:58 發表
THX晒亮師兄又行又影~真係辛苦晒

唔該晒梁兄,帶得好專業呀,出發前黎一個短訓,好專業啊! 又會照顧溜後的人,好細心啊! 謝謝!
作者: allanccl    時間: 2009-3-16 18:19
原帖由 running-sue 於 2009-3-16 14:36 發表
有勞亮哥 .
我都係, 掛住係咁行行行, 有個咁靚既草地都冇留意, 唉.....失敗.

唔好咁講啦! 我又行得慢,仲成日掛住映相,各位又唔介意,多謝先! 不過,自從學左二級山藝之後,每逢行山,我都會用享受大自然既心態同角度,去欣賞一草一木,原來唔細心欣賞,一把火就燒光晒,豈不可惜!
作者: allanccl    時間: 2009-3-16 18:25
原帖由 蘭茜•韋 於 2009-3-16 14:20 發表
謝謝亮ching,又殿後,又幫我地影相
我真係無暇欣賞風景,因為我氣力不足,只顧拚命跟大隊,hahahaha!
謝謝留比我一個美好回憶

蘭茜師姐,妳已經好叻架啦! 由開始行到尾,我學左二級山藝之後,學識左殿後同觀察隊員掂唔掂,學以致用姐! 唔使客氣,有機會再行過!
作者: allanccl    時間: 2009-3-16 18:28
原帖由 花子阿DEE 於 2009-3-16 11:25 發表
亮師兄...我將你D 石頭相貼左落FACEBOOK...你唔介意可...

花子兄隨便用吧,講真我覺得d石頭都幾靚喎!
作者: allanccl    時間: 2009-3-16 18:36
原帖由 711MF 於 2009-3-16 10:26 發表
多謝 亮兄,d相好靚啊,對我呢講好生鮮,,

7兄唔好客氣,最緊要唔好嫌我行得慢就得啦!
其實果日好想跑下架,見梁兄都無跑過,落山行shortcut時都試過跑下,感受下毅行既滋味,唔錯!有機會要試真d,毅行真係唔容易架!
作者: sleung2002hk    時間: 2009-3-16 23:25
原帖由 allanccl 於 2009-3-16 18:14 發表

唔該晒梁兄,帶得好專業呀,出發前黎一個短訓,好專業啊! 又會照顧溜後的人,好細心啊! 謝謝!

我都算專業?真係多謝晒亮哥^^
其實人唔多~又有跑低~都唔會差得去邊
前面有我2個fd帶住~都冇咩問題既~見到你係後面睇住~我都放心好多
作者: hobbywet    時間: 2009-3-16 23:30
相片好靚,.大石各種形態尤為精彩
作者: running-sue    時間: 2009-3-16 23:31
原帖由 sleung2002hk 於 2009-3-16 23:25 發表

前面有我2個fd帶住~都冇咩問題既~見到你係後面睇住~我都放心好多

話時話, 2個朋友點稱呼呀?  代大家多謝佢2位, ok
作者: 蘭西•韋    時間: 2009-3-16 23:42
原帖由 running-sue 於 2009-3-16 23:31 發表

係啦!好似無點介紹過,在此謝謝梁兄兩位朋友仔,
仲有謝謝Esther,好開心有你一路陪住我,有傾有講,互相支持
作者: allanccl    時間: 2009-3-16 23:45
原帖由 sleung2002hk 於 2009-3-16 23:25 發表

緊係專業啦,梁兄經常話轉個彎就到,呢d安慰既說話好重要亦好好聽,總之,我二級山藝學果d野,你好自然咁做晒,好野!
有機會要再跟你們行山,好想試下好似毅行咁行法,睇下係咪咁辛苦。
作者: sleung2002hk    時間: 2009-3-17 00:21
原帖由 running-sue 於 2009-3-16 23:31 發表

肥個個阿威~~瘦個個阿健
不過見佢地好似怕生普~冇同你地講野乜滯
作者: sleung2002hk    時間: 2009-3-17 00:23
原帖由 allanccl 於 2009-3-16 23:45 發表

緊係專業啦,梁兄經常話轉個彎就到,呢d安慰既說話好重要亦好好聽,總之,我二級山藝學果d野,你好自然咁做晒,好野!
有機會要再跟你們行山,好想試下好似毅行咁行法,睇下係咪咁辛苦。

練毅行~要做目標時間就辛苦既~enjoy咁行~就冇咁辛苦
作者: running-sue    時間: 2009-3-17 00:44
原帖由 sleung2002hk 於 2009-3-17 00:21 發表

肥個個阿威~~瘦個個阿健
不過見佢地好似怕生普~冇同你地講野乜滯

下次活動, 叫埋佢地出黎啦, 見多幾次就唔會怕醜
作者: allanccl    時間: 2009-3-17 11:16
原帖由 sleung2002hk 於 2009-3-17 00:23 發表

練毅行~要做目標時間就辛苦既~enjoy咁行~就冇咁辛苦

我舊年十月學二級山藝既時候,要有兩次露營及夜行,背住幾十磅既背囊行到想死既時候,週不時會見到有d練毅行既夜行人,佢地好輕鬆,跑多過行,心裡便好羨慕,又有好多問題想問,究竟佢地係咪唔使食唔使訓既,淨係見佢地個背囊細到可能只有水,點搞架,點捱到架?
作者: sleung2002hk    時間: 2009-3-17 11:23
要跑就會盡量帶少d野~~~因為跑既距離比較長~~好快就到下一個補給點(小食亭)先買野食買野飲~唔會好似露營個d帶咁多野架
作者: Piccolo    時間: 2009-3-17 11:54
可惜病咗黎唔引 下次一定到
作者: running-sue    時間: 2009-3-17 12:00
原帖由 Piccolo 於 2009-3-17 11:54 發表
可惜病佐黎唔引 下次一定到

放假先黎病, side佐喎 今日好番d未呀
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-3-17 12:05
原帖由 allanccl 於 2009-3-17 11:16 發表

我舊年十月學二級山藝既時候,要有兩次露營及夜行,背住幾十磅既背囊行到想死既時候,週不時會見到有d練毅行既夜行人,佢地好輕鬆,跑多過行,心裡便好羨慕,又有好多問題想問,究竟佢地係咪唔使食唔使訓既,淨係見 ...

我操山時會負重,大約10磅背包,所有平路或落斜都會跑,上斜同上山就行,到比賽時,除左CP1之外基本上500cc 水都夠一個CP用(以跑計,行就一定要更多),我地比賽時乜都無,揸住支水,去到CP時至補給~~

如果要2X hr 之內完成一定唔可以訓,4X hr完成,開埋BBQ 都得~~
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-3-17 14:50
得左,睇相!! -->http://picasaweb.google.com.tw/longrun.hk2/3152009#
作者: sleung2002hk    時間: 2009-3-17 15:07
影得好好丫~thx晒dee兄
作者: running-sue    時間: 2009-3-17 15:20
辛苦哂你呀, 花子ching
作者: 711MF    時間: 2009-3-17 15:23
作者: running-sue    時間: 2009-3-17 15:26
原帖由 711MF 於 2009-3-17 15:23 發表
D相真係好靚喎....
點解有張淨係得我一個架???????????

仲有阿健同阿威響你後面呀
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-3-17 15:29
原帖由 711MF 於 2009-3-17 15:23 發表
D相真係好靚喎....
點解有張淨係得我一個架???????????

部傻瓜機晌公司撻出黎,效果比預期中好喎~~

7兄睇清楚後面有個人推緊你~~
作者: running-sue    時間: 2009-3-17 15:31
依張就真係得我一個喇, 呵呵