香港長跑網 - 長跑長友

標題: 今期Sportsoho(4月) [打印本頁]

作者: Parco爸    時間: 2009-4-3 09:18
標題: 今期Sportsoho(4月)
看完今期Sportsoho(4月)...
總覺得佢報導賽事有點求其....編編報導只得幾十字到一兩百字...
3/8沙田河畔賽都千幾人參與..但又未有提及...
而其他消閒節目..就有較長編幅...
感覺..本書無左重點..鬆散..
支持本地運動雜誌..但都希望佢多點改進..
作者: 興記J-run    時間: 2009-4-3 10:03
我都買了, 感覺好鬆散, 無主題...
我諗主編想試本雜誌的路向!!
如果你想睇跑相....今期欠奉
作者: cu83    時間: 2009-4-3 10:12
大家向 Sportsoho 反映吓啦!!
作者: 興記J-run    時間: 2009-4-3 10:15
一定會....
我都想佢繼續生存...
作者: 泰神    時間: 2009-4-3 12:22
老老實實
我覺得尼本野麻麻地
個個主題都好簡短
作者: kwong_lc    時間: 2009-4-4 20:50
我都覺得麻麻地,唔夠專業或informative,
太過閒話家常,睇完無乜野get到。
作者: nc    時間: 2009-4-4 22:31
我仲未收到郵寄

係咪所有訂了sportsoho 郵寄的網友都收到呢??
作者: superimac    時間: 2009-4-4 22:40
到左便利店買~

今期感覺有D混亂,雜亂無章。
但資料性好強,其實幾好,讀者可以知道多方面既野。
幾欣賞中醫館個 part!

其實我覺得報導求其都唔係大問題,
但混亂到大家無晒方向,主題過兩頁就 180度轉晒,
要改善下。

不過, $12 已經好便宜
作者: Alfred    時間: 2009-4-4 23:42
原帖由 nc 於 4/4/2009 22:31 發表
我仲未收到郵寄

係咪所有訂了sportsoho 郵寄的網友都收到呢??

I received yesterday by post.
作者: 蘋果    時間: 2009-4-5 00:13
未收到
作者: WAY_LEUNG    時間: 2009-4-5 01:01
好過份呀! 香港區可以用$120訂足一年, 都唔顧及其他地區的需要,

但佢未認清佢的方向前, 我是唔會訂購的, 今期跑步的資訊寥寥無幾, 第一期唔係講跑, 我都唔會買第二期, 點知, 一期比一期唔得
作者: 駿3    時間: 2009-4-5 01:40
未收到  
作者: evechan5354    時間: 2009-4-6 18:31
咁又真係麻麻地既.....都唔係期期講跑步.....訂足一年好似唔係咁化算......反而好睇先買仲好....
作者: nc    時間: 2009-4-7 09:14
昨晚收到郵寄喇

其實"運動版圖"單看書名是一本綜合運動雜誌, 不是集中講跑步呢!!! 以$12/$10一個月仲想點喎
作者: angkso    時間: 2009-4-7 13:03
仲未收到
作者: peter6565652003    時間: 2009-4-7 22:23
搞錯了,sorry

作者: 蘋果    時間: 2009-4-7 23:59
終於收到喇
作者: 駿3    時間: 2009-4-8 00:07
終於收到喇
作者: 力    時間: 2009-4-8 00:49
今期講wakeboard唔錯, 因本人特別喜愛X-game......
作者: cu83    時間: 2009-4-8 09:08
我都終於收到喇
作者: 龜速行    時間: 2009-4-8 10:29
收到喇!!!!
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-4-8 10:57
o岩o岩睇完,乜都有D,要黎消磨時間幾好,好過睇果D 爆藝人黃賭毒既雜誌~~

我地係跑手當然想佢地報導多D 長跑資訊啦,不如我地一齊填張questionnaire 要求佢地講多D 長跑,俾D 群眾壓力佢地~~
作者: WAY_LEUNG    時間: 2009-4-8 12:41
原帖由 花子阿DEE 於 2009-4-8 10:57 發表
o岩o岩睇完,乜都有D,要黎消磨時間幾好,好過睇果D 爆藝人黃賭毒既雜誌~~

我地係跑手當然想佢地報導多D 長跑資訊啦,不如我地一齊填張questionnaire 要求佢地講多D 長跑,俾D 群眾壓力佢地~~hgjD115" />" /> ...

我講咗2期啦! 都沒有用, 可能真係要d 群眾壓力先得
作者: 史波    時間: 2009-4-8 13:11
大家好, 我係史波!
各位意見我已經聽到, 當然我地會將雜誌改進, 我都多D人買, 因為要開飯
今期四月號, 缺少了跑步的篇幅, 可能令到各跑手失望. 不過, 我史波保證"運動版圖"之後, 將會有最少兩篇報導長跑消息. 包括長跑專業訓練, 跑手心得, 長跑比賽花絮及預告等. (我個人就最想有長跑美女圖集, 唔知老總會唔會加插 )
另外, "運動版圖"目標係推動更多都市人, 可以係工餘時間參與運動. 亦希望讀者可以從本雜誌, 知道一些比較冷門的運動介紹, 會感到興趣而再去參加, 令到運動的版圖可以不斷擴大. 當然, 係香港攪運動事業係好難, 不過唔係無可能. 我地會努力去做.
多謝大家既支持.
作者: billy_yau    時間: 2009-4-8 13:25
原帖由 史波 於 2009-4-8 13:11 發表
大家好, 我係史波!
各位意見我已經聽到, 當然我地會將雜誌改進, 我都多D人買, 因為要開飯
今期四月號, 缺少了跑步的篇幅, 可能令到各跑手失望. 不過, 我史波保證"運動版圖"之後, 將會有最少兩篇報導長跑消息. 包 ...

史波兄, 好高興見到你真身回應地既訴求, 我同班師兄都有訂你地本書, 希望你地會有持續既改善, 我地亦都想你地可以持續咁生存!!!
作者: WAY_LEUNG    時間: 2009-4-8 13:35
原帖由 史波 於 2009-4-8 13:11 發表
大家好, 我係史波!
今期四月號, 缺少了跑步的篇幅, 可能令到各跑手失望. 不過, 我史波保證"運動版圖"之後, 將會有最少兩篇報導長跑消息. 包 ...

史波兄, 效率好快喎! 長跑型男圖集都可以的
作者: kenneth    時間: 2009-4-8 13:40
作者: superimac    時間: 2009-4-8 14:00
史波兄都幾難做。。。  
一本雜志頁數其實唔多,何況 $12 一本,內容、頁數都難免受限制。 
我們長跑網當然想多點長跑資訊,那邊箱又有人渴望多點足球資訊 etc. 
的確很難取捨的。 

若以循環的模式可行嗎?即各方的資訊以每月循環的形式都調整。 
個人不懂印刷、編輯的東西,純個人愚見而已~

不過,其實最引人垢病的都是雜誌的排版、資料鬆散。 
或者慢慢循序漸追吧,先讓讀者看的舒服便好 :] 

加油!
作者: 瘋瘋    時間: 2009-4-8 14:03
作者: Fox    時間: 2009-4-8 16:42
史波兄加加油!
作者: cu83    時間: 2009-4-8 18:05
史波兄加加油!
希望每期都有些有關跑步及比賽既報導
如果相片最好有「香港長跑網」既跑手啦

作者: leefs    時間: 2009-4-11 11:49
已定4月份sportsoho之討論區會員,
如未收到書(郵寄)請通知我或雜誌社,

屯門區訂購者請自行到"新威"領取!
未交訂購費用及之前入多咗錢者,
可以明天12/4暨青少年公路錦標賽]復活跑"沙田運動場"找我,
知我電話者可以直接聯絡我。
慾於下期5月份開始訂購,
請e-mail或pm我,留底以下資訊!
1.網名 2.姓名 3.郵寄地址 4.聯絡電話
我的e-mail [email protected]
雜誌社e-mail [email protected]om

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2