香港長跑網 - 長跑長友

標題: 技巧、疑難討論區 [打印本頁]

作者: Mike_Li    時間: 2009-5-6 11:28
標題: 技巧、疑難討論區
可否設立技巧、疑難討論區?請把一些無的放矢言論過濾。因為大部份話題內容過於冗長,答口的人多的是!可惜並不是白什麼好見意,只是唯唯諾諾!看一個話題要花很長時間!我很希望各位對跑步有熱城的網友,能在這一個區內分享自已的經驗或知識,從而提高各人對跑步的興趣與技巧。
作者: ChARsoN    時間: 2009-5-22 21:46
贊成
此網有關跑步技術的資料不應該亞於D 場....
p.s. 其實樓主可到blog 區找找看
有幾個係高手來的~
佢地d post 都幾有參考價值
作者: 苯蕉    時間: 2009-5-23 10:57
終於搵到位可以搭口問埋
第一次參賽有咩事項要注意?
最少要早幾多時間到會場?
比賽後會場附近一般會有地方更衣或沖涼嘛?
萬一真係0係限時內完成唔到賽事的話,程序會係點?自己死死氣返場內交返晶片定還時自動消失,寄返晶片俾大家?
未出席過聚會,係咪見到你地一大班人著左長跑網衫就可以走埋去自我介紹?(好戇居的問題)
作者: 比因    時間: 2009-5-28 22:49
原帖由 苯蕉 於 2009-5-23 10:57 發表
終於搵到位可以搭口問埋
第一次參賽有咩事項要注意?
最少要早幾多時間到會場?
比賽後會場附近一般會有地方更衣或沖涼嘛?
萬一真係0係限時內完成唔到賽事的話,程序會係點?自己死死氣返場內交返晶片定還時自動消失,寄返晶片俾大家?
未出席過聚會,係咪見到你地一大班人著左長跑網衫就可以走埋去自我介紹?(好戇居的問題)

1. 千頭萬緒, 一post半post實在搭唔晒
2. 預多D時間輕鬆熱身換衫擺行李, 不是好過就快夠鐘趕頭趕命嗎?
3. 各賽事的安排不同, 請參照各比賽的運動員需知
4. 口令: "師兄" "師姐"!

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2