香港長跑網 - 長跑長友

標題: mizuno wave rider12~ [打印本頁]

作者: wynnhei    時間: 2009-5-6 15:54
標題: mizuno wave rider12~
我搵左好耐都搵唔到wave rider12
有無大大知道邊度有得買?
同埋大約價錢係幾多?
如果真係無
你地覺得美津農 第二款 有邊隻好?
作者: wynnhei    時間: 2009-5-6 16:32
mizuno wave rider12
TARTHER Japan (TJR001-2390)
SKYSENSOR Japan (TJR008-0123、TJR008-0142)
TARTHER BRACE UL-S (TJR024)
LYTERACER GP (TJG636)
這幾款比較起來
哪一款適合中長跑?(以運動場2圈計-800m)
作者: B    時間: 2009-5-6 16:41
聽聞 rider 就出新款~ 所以唔會再有新貨住~
上一兩個月我0係荃灣中興仲買到~ 你可以試0下~
另屯門新威都有0架~ 齊唔齊碼就唔知了~
作者: wynnhei    時間: 2009-5-6 16:43
原帖由 BeeFing 哥 於 2009-5-6 16:41 發表
聽聞 rider 就出新款~ 所以唔會再有新貨住~
上一兩個月我0係荃灣中興仲買到~ 你可以試0下~
另屯門新威都有0架~ 齊唔齊碼就唔知了~

rider出13了嗎=_=?
作者: B    時間: 2009-5-6 16:46
原帖由 wynnhei 於 2009-5-6 16:43 發表

rider出13了嗎=_=?

咁就唔知係 rider13 定 rider12 新色喇~
作者: wynnhei    時間: 2009-5-6 16:52
我見好多大大都話skysensor同埋tarther都好好
但如果只限於800-3000m
哪款會較好
作者: ee_tpk    時間: 2009-5-6 17:10
原帖由 wynnhei 於 2009-5-6 16:52 發表
我見好多大大都話skysensor同埋tarther都好好
但如果只限於800-3000m
哪款會較好

你不如自己試下邊對覺得舒服才決定啦...
大家既感覺唔同..你對腳先至可以話俾你知邊對最舒服
作者: wynnhei    時間: 2009-5-6 17:13
原帖由 ee_tpk 於 2009-5-6 17:10 發表

你不如自己試下邊對覺得舒服才決定啦...
大家既感覺唔同..你對腳先至可以話俾你知邊對最舒服

ee大大  咁價錢方面有咩分別嫁??
作者: ee_tpk    時間: 2009-5-6 17:23
原帖由 wynnhei 於 2009-5-6 17:13 發表

ee大大  咁價錢方面有咩分別嫁??

兩者應該差不多...
作者: wynnhei    時間: 2009-5-6 17:35
skysensor同tarther係咪for競賽用?
如果係以800米既speed黎跑(唔係競步,係出力跑晒2個圈個隻)
咁應該選購哪一款?
作者: wynnhei    時間: 2009-5-6 19:02
mizuno:
Wave Idaten 4 (8KS-94026)、(8KS-94062)
Wave Musha (8KS-96235)、(8KS-86245)
Wave Ronin 2 (8KS-96056)
Wave Rider 12(8KN-90225)、(8KN-90262)
邊款比較適合800m/1500m?
acsic:
TARTHER Japan (TJR001-2390)
SKYSENSOR Japan (TJR008-0123、TJR008-0142)
TARTHER BRACE UL-S (TJR024)
LYTERACER GP (TJG636)
邊款比較適合800m/1500m?
作者: kenneth    時間: 2009-5-7 11:52
作者: wynnhei    時間: 2009-5-7 17:01
我一開始不為意男女裝有別..
但我都是找不到我的碼
她話銀色rider12得返40號
咁我諗住要紅色
紅色同藍色係女裝=_=
但係男女裝有無大分別嫁?
男著女裝會點?
橙色..沒大多的興趣!~
作者: wynnhei    時間: 2009-5-7 21:40
荃灣中興係邊度嫁?
仲有無rider12?
我要42號碼-_-"
有無大大會經過果頭?
作者: EDK06    時間: 2009-5-8 01:00
標題: 回復 14# 的帖子
Ching,一個月前我之前廣告看到R12紅色o個對, 終於在將軍澳尚德商場內, 買到!
$480 咋! 唔知而家仲有無,
[attach]6961[/attach]

作者: wynnhei    時間: 2009-5-8 07:25
0.0 現在搵都搵唔到了~"~
將軍澳太遠吧
小弟住係新界西那邊~0~
作者: Kc@ruby    時間: 2009-5-8 09:10
標題: 回復 16# 的帖子
你要跑運動場練速度 的話,Wave Rider 12唔多適合。Wave Idaten 4  薄D較為適合
另外acsic:TARTHER Japan 及 SKYSENSOR Japan 都得。但價錢就過千。
你話住係新界西,點解唔去屯門新威?

作者: wynnhei    時間: 2009-5-8 17:15
Wave Idaten 4 比較適合跑較運動場2-6個圈?
我看見都打冷陣~TARTHER Japan 及 SKYSENSOR Japan 都比較貴
屯門新威係邊個方向?
作者: 小平    時間: 2009-5-8 17:53
ching
請善用資源, 我在長跑網搜索到
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=2947&highlight=%A4%D9%AA%F9

希望幫到你
作者: wynnhei    時間: 2009-5-8 18:45
唔該ching
但我應該買idaten黎跑運動場定係rider12黎跑運動場呢?
我大部份時間都係運動場跑
而圈數則2-6個圈
各位ching有咩提議?
作者: 小平    時間: 2009-5-8 20:01
原帖由 wynnhei 於 2009-5-8 18:45 發表
唔該ching
但我應該買idaten黎跑運動場定係rider12黎跑運動場呢?
我大部份時間都係運動場跑
而圈數則2-6個圈
各位ching有咩提議?

please read #17
作者: wynnhei    時間: 2009-5-8 20:17
厚既鞋底唔適合跑跑距離?
作者: 小平    時間: 2009-5-8 20:45
原帖由 wynnhei 於 2009-5-8 20:17 發表
厚既鞋底唔適合跑跑距離?
唔係厚既鞋唔適合.

rider 吸震能力 相對上比較佳 , 相反變左反應無咁好.
即係要快就要出力啲啲.  啲到未必覺. 但係有經驗既人可能會好覺.

而運動場既地下本身都會吸震, 變相要再大力啲.
所以 "根本" 無一對鞋話啱同唔啱, 只係在乎你點用佢囉.

衰d講句, 你著白飯魚跑 10km 都得架.
(大家唔好咁做呀 :| )
作者: wynnhei    時間: 2009-5-8 20:50
;[
即係idaten吸震無咁強
同樣出力可以唔洗咁出力
從而慳返d力?
作者: 小平    時間: 2009-5-8 20:59
原帖由 wynnhei 於 2009-5-8 20:50 發表
;[
即係idaten吸震無咁強
同樣出力可以唔洗咁出力
從而慳返d力?

以我認知就差唔多
作者: wynnhei    時間: 2009-5-8 22:59
喔..
1對跑鞋大概多久會退役?
作者: wynnhei    時間: 2009-5-9 19:20
Idaten X適唔適合係運動場練speed?
作者: CharlesAF    時間: 2009-5-9 22:59
原帖由 wynnhei 於 2009-5-6 15:54 發表
我搵左好耐都搵唔到wave rider12
有無大大知道邊度有得買?
同埋大約價錢係幾多?
如果真係無
你地覺得美津農 第二款 有邊隻好?

荃灣中興正價$630,打左9折比我
顏色同碼都幾齊,上星期買的
(我買27.5紅色)
作者: CharlesAF    時間: 2009-5-9 23:03
原帖由 小平 於 2009-5-8 20:45 發表
衰d講句, 你著白飯魚跑 10km 都得架.
(大家唔好咁做呀 :| )

之前未買跑鞋......
我的確著左白飯魚跑左三晚,每晚十公里
晚晚跑到5公里就會開始有點肚痛,可能因為無避震
之後換左對Rider12,跑左十公里之後肚都無痛過
鞋真係好重要
作者: wynnhei    時間: 2009-5-9 23:10
原帖由 CharlesAF 於 2009-5-9 22:59 發表

荃灣中興正價$630,打左9折比我
顏色同碼都幾齊,上星期買的
(我買27.5紅色)

我係元朗允記買左對IdatenX  原價630  打左八折504
同埋IdatenX對跑運動場2-6圈黎講
會唔會比rider12好呢?
作者: 小平    時間: 2009-5-10 10:01
原帖由 CharlesAF 於 2009-5-9 23:03 發表

之前未買跑鞋......
我的確著左白飯魚跑左三晚,每晚十公里
晚晚跑到5公里就會開始有點肚痛,可能因為無避震
之後換左對Rider12,跑左十公里之後肚都無痛過
鞋真係好重要

登錄/註冊後可看大圖

作者: wynnhei    時間: 2009-5-10 11:36
ching聽見都無奈了0.0

白飯魚跑左30公里= =

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2