香港長跑網 - 長跑長友

標題: 九龍灣 運動場 時間表 3月份 [打印本頁]

作者: leefs    時間: 2008-2-26 22:41
標題: 九龍灣 運動場 時間表 3月份
好奇怪,場地工作人員(官員)話唔可以影相…???!!!

登錄/註冊後可看大圖

http://www.lcsd.gov.hk/b5/doc/ls_sportground_kt_0803.pdf

作者: ckleung    時間: 2008-2-27 09:57
真係勞煩leefs兄了,帶埋相機去影時間表。

呢個場的職員有時係執得好嚴架。但基本禮貌還可以。
作者: leefs    時間: 2008-2-27 18:40
有下載版本了。
http://www.lcsd.gov.hk/b5/doc/ls_sportground_kt_0803.pdf
作者: kaevin    時間: 2008-3-7 17:35
原帖由 leefs 於 2008-2-26 22:41 發表

登錄/註冊後可看大圖
?ib_____DWzQhqKt4

http://www.lcsd.gov.hk/b5/doc/ls_sportgro ...

Thanks~!

I also took 2 picture of the time table (1/2 of Feb and 1/2 of Mar)

唔可以影相?? no need to pay attention to that la!

Do you run there? SometimesI ran there after work. Around 6.30pm-7.30pm.

作者: leefs    時間: 2008-3-13 23:04
原帖由 kaevin 於 2008-3-7 17:35 發表

Thanks~!

I also took 2 picture of the time table (1/2 of Feb and 1/2 of Mar)

唔可以影相?? no need to pay attention to that la!

Do you run there? SometimesI ran there after work. Around 6.30 ...

其實我未試過在九龍灣跑步!
斧山道運動場是我的主場,如果封場會跑上慈雲山"練斜佬",我放假經常會於馬鞍山沿吐露港跑去大埔來回"練耐力及里數",
作者: hellobbandre    時間: 2009-1-7 10:27
原帖由 leefs 於 2008-2-26 22:41 發表

登錄/註冊後可看大圖

http://www.lcsd.gov.hk/b5/doc/ls_sportgro ...

我上次係斧山道影果時,個場地既阿叔問我影mud?

我咪同佢講 "呢度無告示話唔俾影相果播?" 跟住佢咪行開咗. 如果再阻我,我遲早問候佢呀.
作者: running-sue    時間: 2009-1-8 00:04
原帖由 beburay 於 2009-1-7 10:27 發表

我咪同佢講 "呢度無告示話唔俾影相果播?" 跟住佢咪行開咗. 如果再阻我,我遲早問候佢呀.

咪勞氣, 我唸佢驚你影到佢響度卒腳子, 哈哈
作者: adizero    時間: 2009-1-8 00:39
原帖由 beburay 於 7-1-2009 10:27 AM 發表

我就唔信你會咁做喇
作者: hellobbandre    時間: 2009-1-8 10:16
原帖由 adizero 於 2009-1-8 00:39 發表

我就唔信你會咁做喇

同佢講新年快樂.
作者: adizero    時間: 2009-1-8 15:10
原帖由 beburay 於 8-1-2009 10:16 AM 發表

同佢講新年快樂.

係咪好似早幾年除夕時某位青年向警察叔叔講新年快樂咁樣
作者: hellobbandre    時間: 2009-1-9 09:11
原帖由 adizero 於 2009-1-8 15:10 發表

係咪好似早幾年除夕時某位青年向警察叔叔講新年快樂咁樣

拱都至duck, 你係咪佢既同黨?
作者: adizero    時間: 2009-1-9 14:22
原帖由 beburay 於 9-1-2009 09:11 AM 發表

拱都至duck, 你係咪佢既同黨?

我冇同黨
因為果個少年就係我
作者: hellobbandre    時間: 2009-1-9 16:01
原帖由 adizero 於 2009-1-9 14:22 發表

我冇同黨
因為果個少年就係我

原來係你,真係估唔到呀.
作者: adizero    時間: 2009-1-9 17:18
原帖由 beburay 於 9-1-2009 04:01 PM 發表

原來係你,真係估唔到呀. hgjD088" />" />hj

咮! 唔好話人知呀
作者: hellobbandre    時間: 2009-1-9 22:18
原帖由 adizero 於 2009-1-9 17:18 發表

咮! 唔好話人知呀

不過都上晒電視喇.
作者: adizero    時間: 2009-1-9 23:59
原帖由 beburay 於 9-1-2009 10:18 PM 發表

不過都上晒電視喇.

都冇人睇得清個樣
作者: hellobbandre    時間: 2009-1-10 13:01
原帖由 adizero 於 2009-1-9 23:59 發表

都冇人睇得清個樣

認住個廁所咪得囉.
作者: adizero    時間: 2009-1-10 13:15
原帖由 beburay 於 10-1-2009 01:01 PM 發表

認住個廁所咪得囉.
馬桶定尿兜
作者: hellobbandre    時間: 2009-1-10 21:14
原帖由 adizero 於 2009-1-10 13:15 發表
馬桶定尿兜

廁格.
作者: w.c.w.c.    時間: 2009-1-10 21:30
原帖由 beburay 於 2009-1-10 21:14 發表

廁格.

特闊+扶手 果隻
作者: hellobbandre    時間: 2009-1-11 17:09
原帖由 w.c.w.c. 於 2009-1-10 21:30 發表

特闊+扶手 果隻

啱喇,係要紮馬果隻.
作者: w.c.w.c.    時間: 2009-1-11 18:16
原帖由 hellobbandre 於 2009-1-11 05:09 PM 發表

啱喇,係要紮馬果隻.

唔係wr
我係講緊成日見到幾條麻甩佬一齊衝入去果啲行動不便優先使用的廁格啵
作者: hellobbandre    時間: 2009-1-12 14:46
原帖由 w.c.w.c. 於 2009-1-11 18:16 發表

唔係wr
我係講緊成日見到幾條麻甩佬一齊衝入去果啲行動不便優先使用的廁格啵

幾個人一齊入去? 未見過 bor.
作者: w.c.w.c.    時間: 2009-1-12 16:53
原帖由 hellobbandre 於 2009-1-12 02:46 PM 發表

幾個人一齊入去? 未見過 bor.

我講緊d球場附近ge公廁, 成班人一齊入去換3
作者: hellobbandre    時間: 2009-1-13 17:59
原帖由 w.c.w.c. 於 2009-1-12 16:53 發表

我講緊d球場附近ge公廁, 成班人一齊入去換3

又換埋富.
作者: w.c.w.c.    時間: 2009-1-13 20:44
原帖由 hellobbandre 於 2009-1-13 05:59 PM 發表

又換埋富.
抹埋身tim  
作者: ChARsoN    時間: 2009-1-28 20:47
請問各位ching....
此場1月份有冇開?
我聽日可能會去呢頭跑下~
因為去九龍灣補習
作者: hellobbandre    時間: 2009-1-31 17:40

登錄/註冊後可看大圖

對於場地能否影相,本人曾用電郵向政府的 1823 熱線查詢, 得到回覆如下:

先生/小姐:

多謝您於17日致政府熱線的電郵,提出於斧山道運動場內作個人攝影的意見。現謹覆如下:

根據本署內部指引,「公眾人士可於本署轄下公園及遊樂場內進行個人消閒性質的攝影活動,但必須在不阻礙通道及其他使用人士的情況下進行。根據《遊樂場地規例》第21條的規定,任何人不得在遊樂場地內妨礙、騷擾或煩擾任何其他正在恰當地使用該遊樂場地的人...............如發現攝影器材阻礙或滋擾其他場地使用人士時,場地員工需對有關人士作出勸喻,及於必要時阻止有關攝影活動的進行」。

在不影響其他使用人士的情況下,本署職員是不會阻止公眾人士於運動場範圍內進行個人消閒性質的攝影活動;另一方面,為顧及其他場地使用者,於繁忙時段或使用者人數眾多時,本署職員會對上述行為作出適當勸喻。

在此再次多謝您對本署設施的關注。如有其他查詢,歡迎致電2351 7533與斧山道運動場經理陳宗豪先生聯絡。

黃大仙區副康樂事務經理

所以在非繁忙時間及不不影響其他使用人士的情況下,原來係可以的.

上次我在下午一點幾响斧山,又人都唔多個, 佢竟然止我影架氣水機,真係有D 問題, 試過响青衣,葵涌,深水埗都無人理, D阿叔真係得閒無野做呀.

作者: peter6565652003    時間: 2009-2-15 20:30
多謝cning提供time table,小弟經常在九龍灣跑步,可算是小弟主場,我經常用手機影低個時間表,方便自己,都無工作人員干涉,ching真係唔好彩嘞,唔知點解佢又唔好似斧山道運動場咁有時間表派發,吓吓要人上網下載咁Q麻煩.....
作者: 快活人    時間: 2009-2-20 21:11
原帖由 peter6565652003 於 2009-2-15 20:30 發表
多謝cning提供time table,小弟經常在九龍灣跑步,可算是小弟主場,我經常用手機影低個時間表,方便自己,都無工作人員干涉,ching真係唔好彩嘞,唔知點解佢又唔好似斧山道運動場咁有時間表派發,吓吓要人 ...

CHING 知否2月26日個場開吾開呀.......
作者: peter6565652003    時間: 2009-2-21 17:05
原帖由 快活人 於 2009-2-20 21:11 發表

CHING 知否2月26日個場開吾開呀.......hgjD088" />" />hj

26/2 晚上8:00才放場,因之前有田徑訓練
作者: 亞平    時間: 2009-2-22 13:56
原帖由 peter6565652003 於 2009-2-21 17:05 發表

26/2 晚上8:00才放場,因之前有田徑訓練

Peter兄,過唔過來玩3月21日南生圍約跑?

https://www.longrun.hk/forum/redirect.php?tid=3978&goto=lastpost#lastpost

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2