香港長跑網 - 長跑長友

標題: 小西灣新手報到 [打印本頁]

作者: JEDI    時間: 2009-7-6 17:58
標題: 小西灣新手報到
我通常在小西灣運動場跑, 多多指教!
作者: foobar    時間: 2009-7-6 19:50
歡迎你
作者: wadee    時間: 2009-7-6 20:31
原帖由 JEDI 於 2009-7-6 17:58 發表
我通常在小西灣運動場跑, 多多指教!

歡迎JEDI CHING
小弟係鰂魚涌人
有時都會去SSW SG跑幾圈呀
作者: piyrag    時間: 2009-7-6 20:34
作者: cu83    時間: 2009-7-6 20:49
歡迎 Jedi c-hing! 歡迎又多一位跑友加入香港長跑網!
小弟逢週日晨咁早就喺跑馬場蟻速爬,歡迎指教!
有時間請留意我們各區既 "約跑活動"!
長跑長友!!

作者: 小豆釘    時間: 2009-7-6 20:51
welcome~~~~
作者: 火仔11    時間: 2009-7-6 23:09
歡迎 jedi ching加入長跑網
小弟多數將軍澳出沒,請多多指教
作者: 非比    時間: 2009-7-7 10:50
歡迎
請多多指教^^
作者: 田中雅茂    時間: 2009-7-7 14:32
jedi 歡迎加入長跑網大家庭.
作者: Turalyon    時間: 2009-7-7 15:24
歡迎 jedi ching 加入長跑網, 請多多指教
作者: hellobbandre    時間: 2009-7-7 16:38
Hello
作者: JEDI    時間: 2009-7-7 18:24
我已練一個多月了, 跑10個圈要用38MINS呢......
作者: 狗哥    時間: 2009-7-8 01:18
歡迎 JEDI ching
多多指教,長跑長友~

慢慢練唔水太心急,自然會越跑越好
作者: allanccl    時間: 2009-7-8 07:32
歡迎Jedi師兄
小弟也經常跑小西灣運動場的,多數是早上運動場一開門便跑廿零個圈,襯無咁晒!近排跑道維修,無得跑。我跑第六線的,見到面可以打個招呼。
長跑長友啊!
作者: SimonFai    時間: 2009-7-8 10:40
歡迎 , 歡迎 , 加入長跑網   
多多指教  ,  長跑長友  

作者: JEDI    時間: 2009-7-8 12:59
我通常放工6點後跑, 現在要等到17號維修好先有得跑呢, allanccl師兄, 通常你早上幾點到球場呀?
作者: allanccl    時間: 2009-7-8 18:33
原帖由 JEDI 於 2009-7-8 12:59 發表
我通常放工6點後跑, 現在要等到17號維修好先有得跑呢, allanccl師兄, 通常你早上幾點到球場呀?

我通常早上六點起床,刷牙洗面熱身,六點半出門口慢jog,六點四十分左右到運動場,貪佢無咁晒,而個場日日都被人租借,八點封場,所以咪盡量利用早上六點半至八點呢段時間練習。
作者: 龜速行    時間: 2009-7-20 19:15
welcome welcome

JEDI c hing

多多指教ar

小弟是港島西人 hk island man

長跑長友
作者: blurmax    時間: 2009-7-20 21:51

JEDI c hing

多多指教ar

作者: JEDI    時間: 2009-7-21 18:31
報告各位師兄, 昨天返去小西灣運動場跑了10圈,時間比上個月快了10MINS, 須要33MINS先跑完, 報告完畢!
作者: allanccl    時間: 2009-7-21 21:18
原帖由 JEDI 於 2009-7-21 18:31 發表
報告各位師兄, 昨天返去小西灣運動場跑了10圈,時間比上個月快了10MINS, 須要33MINS先跑完, 報告完畢!

唔錯喎! 快咁多,加油呀師兄!
小弟近排掛住練毅行者,每朝由家中出發慢跑,經南灣半島,上哥連臣角,去到大浪灣回頭,主要練上落斜及上落石級。暫時唔去小西灣運動場跑了,師兄可以去跑步BLOG日誌開番個BLOG,每日都報告一次,咁就可以鼓勵到自己每日跑步了,這裡是歡迎新網友用的。
作者: JEDI    時間: 2009-7-22 19:04
我10年前有幸參加過毅行者,都完成到,ALLANCCL兄...加油呀! (我都想跟你跑上哥連臣角,去到大浪灣回頭呀)
作者: JEDI    時間: 2009-8-8 13:15
報告各位師兄, 昨天跑了14圈, 須要45MINS先跑完, 報告完畢!
作者: 228華    時間: 2009-8-9 23:34
me 2
siu sai wan running beginner
作者: allanccl    時間: 2009-8-10 09:27
原帖由 JEDI 於 2009-7-22 19:04 發表
我10年前有幸參加過毅行者,都完成到,ALLANCCL兄...加油呀! (我都想跟你跑上哥連臣角,去到大浪灣回頭呀)

.JEDI 師兄好強呀! 那麼你們完成時間係幾多個鐘?
小弟只是跑龍躍徑練下氣,上石級都是行而矣,落石級及落斜才慢Jog,我覺得每日咁練對我行毅行都幾有幫助,須然路程短短地,當練氣及放鬆番d肌肉,而家差唔多每星期都操一次山,操完一次山感覺好似跑完一個全馬咁。
我通常朝早跑的,有機會一齊跑丫,呢條路我覺得幾好跑,不像龍脊那麼多石仔。
作者: allanccl    時間: 2009-8-10 09:31
cwl168 師兄,你可以係右上角或右下角click新貼,開一個新貼,簡單介詔自己,我們會歡迎閣下的。
作者: allanccl    時間: 2009-8-10 09:34
原帖由 JEDI 於 2009-8-8 13:15 發表
報告各位師兄, 昨天跑了14圈, 須要45MINS先跑完, 報告完畢!

JEDI兄跑第幾線? 咁熱天時都唔算慢啦! 加油啊!
作者: 228華    時間: 2009-8-10 17:07
標題: 回復 26# 的帖子
me saw u before in siu sai wan sports ground
u simle so nice
作者: davis212    時間: 2009-8-10 17:13
小西灣 跑山最爽
作者: davis212    時間: 2009-8-10 17:15
原帖由 allanccl 於 2009-7-21 21:18 發表

唔錯喎! 快咁多,加油呀師兄!
小弟近排掛住練毅行者,每朝由家中出發慢跑,經南灣半島,上哥連臣角,去到大浪灣回頭,主要練上落斜及上落石級。暫時唔去小西灣運動場跑了,師兄可以去跑步BLOG日誌開番個BLOG,每日 ...

可以試下去埋環翠個邊wo~~
作者: JEDI    時間: 2009-8-12 13:12
標題: 回復 25# 的帖子
真失禮, 當年跑了30幾個鐘, 好采有班很好的SUPPORT TEAM支持呀.....
作者: JEDI    時間: 2009-8-12 13:21
我跑中線的......
作者: allanccl    時間: 2009-8-12 23:04
原帖由 JEDI 於 2009-8-12 13:12 發表
真失禮, 當年跑了30幾個鐘, 好采有班很好的SUPPORT TEAM支持呀.....

一d都唔失禮,小弟操過幾次山之後都唔敢輕看毅行,操一次山好似跑左一個全馬咁辛苦;同時真係好感激SUPPORT TEAM既支持,真的唔簡單!
原帖由 JEDI 於 2009-8-12 13:21 發表
我跑中線的......

近排小西灣運動場有工程,跑道部份封閉,無得跑。
中線係好d既,最差第一線,經常有水 乙水。
作者: mc    時間: 2009-8-15 10:49
歡迎ching

小弟都經常係小西灣個場出現
不過依排封左部份跑道
好難計到距離

有時我都會跑下山
通常都係星期六日

有機會一齊交流下  

p.s. 有無ching 知道幾時封完?

作者: JEDI    時間: 2009-8-20 11:51
小西灣運動場全線開返了.....
作者: JEDI    時間: 2009-8-20 18:36
我現在會一星期跑3晚, 每次會跑75-85mins, 減磅修身先...........
作者: allanccl    時間: 2009-8-20 21:26
原帖由 JEDI 於 2009-8-20 11:51 發表
小西灣運動場全線開返了.....

好嘢!
作者: JEDI    時間: 2009-8-27 13:17
我跑了5次75-85mins, 大約每次8.4公里, 感覺到双腳有些痛和疲倦(腳), 以前跑45mins是沒有任何問題的, 我應該繼續跑75-85mins燒脂好呀定降回45mins好呢? .........
作者: mc    時間: 2009-8-27 21:05
可以跑返短d or 慢d
我依排都加左距離, 隻腳都有d痛
作者: allanccl    時間: 2009-8-27 21:26
原帖由 JEDI 於 2009-8-27 13:17 發表
我跑了5次75-85mins, 大約每次8.4公里, 感覺到双腳有些痛和疲倦(腳), 以前跑45mins是沒有任何問題的, 我應該繼續跑75-85mins燒脂好呀定降回45mins好呢? .........

睇黎加得急了點,對腳仔投訴喎,如果想燒脂,應該係跑耐d,試下跑慢d,等到習慣左先慢慢加番快少少,最重要對腳唔好痛,千祈唔好跑傷佢,錫住佢,要長跑長有呀!
作者: jk_5201314    時間: 2009-8-29 10:07
我間中都會小西灣運動場,但多數都係富景後面山跑斜路,跑上山。
作者: 瘋瘋    時間: 2009-8-31 00:52
作者: dj_ball    時間: 2009-9-29 12:58
This is Charles Hui
I also run in Siu Sai Wan, Heng Fa Chuen, round the Chai Wan, Siu Sai Wan to Shek O.....these are all my usual route when I busy.

If I have more time, I'd go to South side for Aberdeen track <> South Bay
作者: JEDI    時間: 2009-10-8 17:48
有機會的話一齊跑呀....
作者: randyip    時間: 2009-10-8 20:34
原帖由 JEDI 於 2009-10-8 17:48 發表
有機會的話一齊跑呀....
師兄...件網tee size 38 o岩o吾o岩身o牙
作者: JEDI    時間: 2009-10-9 10:22
randyip師兄, 件綱tee好fit,好fit......希望遲d多再fitd呢....

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2