香港長跑網 - 長跑長友

標題: 請問唔知呢對for普通行街跑步得唔得呢? [打印本頁]

作者: hkcoolstar    時間: 2009-8-3 00:35
標題: 請問唔知呢對for普通行街跑步得唔得呢?
我通常如果跑既話會跑0.5km左右 遲d可能會1km
http://www.nbwebexpress.com.hk/newbalance/product/MR1306WR
但係我而家有既資金大約有500蚊左右
想一買就買隻好d的
唔知大家可唔可以比d意見我呢
3Q

作者: econecon    時間: 2009-8-3 02:12
原帖由 hkcoolstar 於 2009-8-3 00:35 發表
我通常如果跑既話會跑0.5km左右 遲d可能會1km
http://www.nbwebexpress.com.hk/newbalance/product/MR1306WR
但係我而家有既資金大約有500蚊左右
想一買就買隻好d的
唔知大家可唔可以比d意見我呢
3Q

呢對唔差喎, 原價要900元架, 同埋跑0.5-1km 其實距離好短, 就算著普通鞋跑都唔會有咩問題我覺得
作者: tyler    時間: 2009-8-3 07:02
0.5km????做熱身都唔止啦
赤腳亦可
作者: hkcoolstar    時間: 2009-8-3 08:33
原帖由 econecon 於 2009-8-3 02:12 發表

呢對唔差喎, 原價要900元架, 同埋跑0.5-1km 其實距離好短, 就算著普通鞋跑都唔會有咩問題我覺得

我係新手^^
再加上我舊個對鞋"難"左..
所以想買返一對...順便想學下跑步
聽講呢對鞋而家好似特價賣近300幾 唔知係唔係呢

作者: hkcoolstar    時間: 2009-8-3 08:34
原帖由 tyler 於 2009-8-3 07:02 發表
0.5km????做熱身都唔止啦
赤腳亦可
開始努力ing/\
作者: pakcb    時間: 2009-8-3 09:53
我不知有沒有理解錯
0.5km左右 遲d可能會1km
500m 左右 遲d可能會1000m
運動場一個圈 400m
即係一個圈多至兩個圈止
這類短跑如果買...選一些輕身的會否好一點?
作者: CharlesAF    時間: 2009-8-3 13:11
短跑買釘鞋啦
作者: pakcb    時間: 2009-8-3 13:50
原帖由 CharlesAF 於 2009-8-3 13:11 發表
短跑買釘鞋啦

釘鞋....行街...有d難度
作者: CharlesAF    時間: 2009-8-3 18:42
原帖由 pakcb 於 2009-8-3 13:50 發表

釘鞋....行街...有d難度

拔釘先行街
如果跑鞋除左跑步之外, 仲要用黎行街好似唔係幾好喎, 針無兩頭利

反正短跑, 無乜所謂, 你覺得對鞋靚就得啦

我覺得買九百蚊既NewBalance, 不如買Mizuno(可能無咁靚,但功能幾好)
而且特價平成咁, 好可能係斷晒碼, 不過有啱碼就幾抵玩
作者: hkcoolstar    時間: 2009-8-3 18:54
原帖由 CharlesAF 於 2009-8-3 18:42 發表

拔釘先行街
如果跑鞋除左跑步之外, 仲要用黎行街好似唔係幾好喎, 針無兩頭利

反正短跑, 無乜所謂, 你覺得對鞋靚就得啦

我覺得買九百蚊既NewBalance, 不如買Mizuno(可能無咁靚,但功能幾好)
而且特價平 ...
拔釘先行街 = =
我話就話係會跑500m-1000m 但係遲d會一路增加架嘛
乜NewBalance唔係Mizuno黎既咩?

但係呢對有全腳保護wo?
Mizuno有嗎?

作者: tomde    時間: 2009-8-10 14:35
其實係用黎短跑定係長跑架?

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2