香港長跑網 - 長跑長友

標題: Casio 太陽能運動錶 [打印本頁]

作者: angkso    時間: 2009-8-6 14:00
標題: Casio 太陽能運動錶
有冇師兄�師姊用開太陽能的運動錶,夜晚跑跑吓沒電?
作者: pakcb    時間: 2009-8-6 17:31
佢有顯示儲左幾多電量
所以我自己就未試過..跑跑下無電
我仲開住佢...反手上黎自動著燈睇
作者: angkso    時間: 2009-8-7 09:51
原帖由 pakcb 於 2009-8-6 17:31 發表
佢有顯示儲左幾多電量
所以我自己就未試過..跑跑下無電
我仲開住佢...反手上黎自動著燈睇

以前無問題的。最近幾個月,夜晚開始時是滿左電量,但半個鐘左右就沒晒電。日頭就OK。
作者: pakcb    時間: 2009-8-7 10:49
隻錶用左幾奈....如果保養期...得閒就拎去攪攪佢
我有朋友有隻都係咁...原來本身有問題...拎返去換左就ok
作者: 田中雅茂    時間: 2009-8-7 11:15
原帖由 angkso 於 2009-8-7 09:51 發表

以前無問題的。最近幾個月,夜晚開始時是滿左電量,但半個鐘左右就沒晒電。日頭就OK。

uncle 隻表要擺低幾多銀兩先至有交易呀 !  
作者: angkso    時間: 2009-8-7 13:27
隻錶用左幾奈....如果保養期...得閒就拎去攪攪佢
我有朋友有隻都係咁...原來本身有問題...拎返去換左就ok

原帖由 田中雅茂 於 2009-8-7 11:15 發表
uncle 隻表要擺低幾多銀兩先至有交易呀 !  

記得3百幾,用咗超過兩年,過咗保養。第一次沒電就係夜晚上澳景路,會長有黎睇場果次。依家日日擺系窗口曬,到夜晚跑都係咁。
作者: dreamusic    時間: 2009-8-7 14:40
原帖由 angkso 於 2009-8-7 09:51 發表

可能舊電老化左
作者: slauhk    時間: 2009-8-7 23:30
我用緊兩隻都有四五年,都冇問題
作者: john2000    時間: 2009-8-19 00:10
換電池唔平, $80-90
作者: econecon    時間: 2009-8-19 01:11
原帖由 john2000 於 2009-8-19 00:10 發表
換電池唔平, $80-90

作者: Bmtc    時間: 2009-8-19 03:11
可能係電池老化. 因為入面的充電池都有壽命. 最好拎去總代理javy換, 幫你做埋防水測試.......貴d都抵!

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2