香港長跑網 - 長跑長友

標題: 買了NB904著, 感覺好好 ^^ [打印本頁]

作者: pangbus    時間: 2009-9-11 21:26
標題: 買了NB904著, 感覺好好 ^^
我昨天係灣仔買了對NB904著, 落街走轉, 感覺個鞋底好有彈性好軟, 真係唔錯, 四百五, 價錢都OK....
作者: econecon    時間: 2009-9-11 21:50
原帖由 pangbus 於 2009-9-11 21:26 發表
我昨天係灣仔買了對NB904著, 落街走轉, 感覺個鞋底好有彈性好軟, 真係唔錯, 四百五, 價錢都OK....

你件跑衫好正呀 logo果張
作者: pangbus    時間: 2009-9-11 22:32
原帖由 econecon 於 2009-9-11 21:50 發表

你件跑衫好正呀 logo果張

hihi econecon c hing, 多謝你
作者: econecon    時間: 2009-9-11 22:36
原帖由 pangbus 於 2009-9-11 22:32 發表

hihi econecon c hing, 多謝你

遠睇都知呢種質料好薄身有少少透明 唔知有冇講岩呢? 我見到有得買類似既 不過唔平
作者: 柔詠    時間: 2009-9-12 01:30
有無相睇下亞.............
作者: econecon    時間: 2009-9-12 01:56
原帖由 柔詠 於 2009-9-12 01:30 發表
有無相睇下亞.............

http://www.wmtan.net/?page_id=349
作者: 佐治男孩    時間: 2009-9-12 02:55
原帖由 pangbus 於 2009-9-11 21:26 發表

我是用904的前身901,903。都算滿意。價錢非常平(HK$240-350),不過在下會改穿Brooks Launch.
作者: econecon    時間: 2009-9-12 03:22
原帖由 佐治男孩 於 2009-9-12 02:55 發表

我是用904的前身901,903。都算滿意。價錢非常平(HK$240-350),不過在下會改穿Brooks Launch.

NB出名咩型號好.. 其實.. 個個都講美記就話aero, rider (training) 咁 nb呢? thanks

brooks香港太難搵.. 外國名牌不過係香港真係冇乜人著
作者: pangbus    時間: 2009-9-13 13:56
原帖由 econecon 於 2009-9-11 22:36 發表

遠睇都知呢種質料好薄身有少少透明 唔知有冇講岩呢? 我見到有得買類似既 不過唔平

你講得無錯, 但呢件係美記來說是最平的...
作者: pangbus    時間: 2009-9-13 13:58
原帖由 佐治男孩 於 2009-9-12 02:55 發表

hi 佐治師兄, 明白了, 我想問下brooks launch係咪好正架.....^^
作者: mc    時間: 2009-9-13 16:25
我遲d都買返對904著下先
好少有咁大size 同埋wide 版..
作者: econecon    時間: 2009-9-13 17:02
原帖由 pangbus 於 2009-9-13 13:56 發表

你講得無錯, 但呢件係美記來說是最平的...

幾錢? 同埋家下仲有冇呢種大特價.. 我都想買番件美記背心 黎跑
作者: 佐治男孩    時間: 2009-9-13 21:53
原帖由 pangbus 於 2009-9-13 13:58 發表

hi 佐治師兄, 明白了, 我想問下brooks launch係咪好正架.....^^

你不妨試一試,覺得舒服和喜歡的華才買
作者: 力    時間: 2009-9-13 21:58
想問下香港邊樹有brooks跑鞋買?
作者: 佐治男孩    時間: 2009-9-14 06:36
原帖由 Lex 於 2009-9-13 21:58 發表
想問下香港邊樹有brooks跑鞋買?

網站上說是以下的地址可能有.

The Gateway
                            25 Canton Road
                            T.S.T. Kowloon, Hong Kong
                            Tel: 852-2110-2210
作者: pangbus    時間: 2009-9-15 00:26
原帖由 佐治男孩 於 2009-9-14 06:36 發表

網站上說是以下的地址可能有.

The Gateway
                            25 Canton Road
                            T.S.T. Kowloon, Hong Kong
                            Tel: 852-2110-2210

Thank you for your information ^^
作者: pangbus    時間: 2009-9-15 00:27
原帖由 smchan2 於 2009-9-13 16:25 發表
我遲d都買返對904著下先
好少有咁大size 同埋wide 版..

好呀, 真係幾好...
作者: pangbus    時間: 2009-9-15 00:29
原帖由 econecon 於 2009-9-13 17:02 發表

幾錢? 同埋家下仲有冇呢種大特價.. 我都想買番件美記背心 黎跑

我呢件好似係百二三蚊到, 我唔係好記得了, 唔好意思呀...
我係太子間東京體育用品店買的.....
還有很多美記款式.....
作者: pangbus    時間: 2009-9-15 00:30
原帖由 佐治男孩 於 2009-9-13 21:53 發表

你不妨試一試,覺得舒服和喜歡的華才買

好呀, 我遲下買對試下先....
作者: econecon    時間: 2009-9-15 00:56
原帖由 pangbus 於 2009-9-15 00:29 發表

我呢件好似係百二三蚊到, 我唔係好記得了, 唔好意思呀...
我係太子間東京體育用品店買的.....
還有很多美記款式.....

有時諗買短袖仲可以平時著埋出街. 不過短袖好似唔舒服如果跑步....
作者: pangbus    時間: 2009-9-15 12:56
原帖由 econecon 於 2009-9-15 00:56 發表

有時諗買短袖仲可以平時著埋出街. 不過短袖好似唔舒服如果跑步....

如果係涼爽天氣, 著短袖都幾舒服架, 呢樣我覺得
作者: econecon    時間: 2009-9-15 20:09
原帖由 pangbus 於 2009-9-15 12:56 發表

如果係涼爽天氣, 著短袖都幾舒服架, 呢樣我覺得

除左跑步,我唔會著背心出街 可惜著唔慣短袖跑
作者: 佐治男孩    時間: 2009-9-16 07:23
原帖由 pangbus 於 2009-9-15 00:26 發表

Thank you for your information ^^

也可以到 http://www.brooksrunning.com/ 看一看各類跑步貨品。不知道,在香港能不能郵購。我都是直接跟Brooks郵購的。
作者: joelkw    時間: 2009-9-16 11:26
對鞋有冇相睇下? 跑長距離感覺如何?

衫褲我就比較鍾意著tight suite或者tri suite~
作者: pangbus    時間: 2009-9-16 17:23
原帖由 joelkw 於 2009-9-16 11:26 發表
對鞋有冇相睇下? 跑長距離感覺如何?

衫褲我就比較鍾意著tight suite或者tri suite~

HI JOELKW, 我有相呀, 都舒服...

作者: pangbus    時間: 2009-9-16 17:26
原帖由 econecon 於 2009-9-15 20:09 發表

除左跑步,我唔會著背心出街 可惜著唔慣短袖跑

你可以一試....
作者: pangbus    時間: 2009-9-16 17:27
原帖由 佐治男孩 於 2009-9-16 07:23 發表

也可以到 http://www.brooksrunning.com/ 看一看各類跑步貨品。不知道,在香港能不能郵購。我都是直接跟Brooks郵購的。

hi 師兄, 好的, 等我上去睇下先...^^
作者: joelkw    時間: 2009-9-16 17:42
原帖由 pangbus 於 2009-9-16 17:23 發表

HI JOELKW, 我有相呀, 都舒服...

幾靚仔喎~~ 我至愛薄底racing type
作者: pangbus    時間: 2009-9-17 00:42
原帖由 joelkw 於 2009-9-16 17:42 發表

NB RACING都OK的
作者: 佐治男孩    時間: 2009-9-17 04:42
原帖由 joelkw 於 2009-9-16 17:42 發表

如果是跑石屎地,厚一點的底會比較安全。不然,容易受傷。
作者: joelkw    時間: 2009-9-17 10:10
原帖由 佐治男孩 於 2009-9-17 04:42 發表

如果是跑石屎地,厚一點的底會比較安全。不然,容易受傷。

我磅數好輕, 所以問題不大~~
作者: 佐治男孩    時間: 2009-9-17 12:47
原帖由 joelkw 於 2009-9-17 10:10 發表

我磅數好輕, 所以問題不大~~

磅數輕的確危險是低一點,不過,以在下只有125磅的體重,石屎地對我的影響已很明顯,膝蓋常痛,後來改跑Dirt Trail,才可以加跑三倍多。所以,除非師兄比在下還要輕很多,不是的話,我建議安全為上。香港沒有太多Dirt Trail,最好還是穿多點cushion的鞋。

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2