香港長跑網 - 長跑長友

標題: 跑步是否會増高,減肥? [打印本頁]

作者: -小蓉仔-`    時間: 2009-9-15 21:53
標題: 跑步是否會増高,減肥?
我11歲,155cm,49kg,好肥呀-,-
我想問下呢跑步是否會増高,減肥呢?
作者: ee_tpk    時間: 2009-9-16 00:27
可以幫助減肥
但你咁細個.. 因為發育未完全成熟... 盡量唔好跑咁長距離
如果要減磅..由飲食方面入手.. 唔好唔食野.. 最緊要少食煎炸肥皂粉野...
食少 d 炸野.. 對皮膚都好 d~

暫時未知跑步對增高有無功效...
作者: -小蓉仔-`    時間: 2009-9-16 20:36
原帖由 ee_tpk 於 2009-9-16 00:27 發表
可以幫助減肥
但你咁細個.. 因為發育未完全成熟... 盡量唔好跑咁長距離
如果要減磅..由飲食方面入手.. 唔好唔食野.. 最緊要少食煎炸肥皂粉野..." />" />
食少 d 炸野.. 對皮膚都好 d~

暫時未知跑步對增高有無 ...

我呀媽話我矮,話跑步可以增高....
作者: wewahaha    時間: 2009-9-17 10:37
原帖由 -小蓉仔-` 於 2009-9-16 20:36 發表

小妹妹,幾重?幾高?
人仔細細少少肥先夠cute
太瘦冇乜肉唔多可愛架
作者: ee_tpk    時間: 2009-9-17 10:48
原帖由 -小蓉仔-` 於 2009-9-16 20:36 發表

其實女仔高得最快係來第一次月經果一年
過0左呢段時間之後就唔會高得咁快 gala...

如果你響呢段時間... 做多 d 運動..對增高都會有幫助...
作者: mill    時間: 2009-9-17 20:28
我不是說跑步可以增高,
只是正值發育時期的你, 做吓運動對增高總有少少幫助吧!
作者: -小蓉仔-`    時間: 2009-9-17 20:29
原帖由 ee_tpk 於 2009-9-17 10:48 發表

其實女仔高得最快係來第一次月經果一年
過0左呢段時間之後就唔會高得咁快 gala...

如果你響呢段時間... 做多 d 運動..對增高都會有幫助...

唔該!
作者: -小蓉仔-`    時間: 2009-9-17 20:31
原帖由 mill 於 2009-9-17 20:28 發表
hgjD088" />" />hj 我不是說跑步可以增高,
只是正值發育時期的你, 做吓運動對增高總有少少幫助吧!

不是說跑步可以增高,對增高總有少少幫助?
作者: superimac    時間: 2009-9-17 22:05
原帖由 -小蓉仔-` 於 2009-9-17 20:31 發表 不是說跑步可以增高,對增高總有少少幫助?
意思是「發育期運動對增高多少會有幫助」啦~
運動是否一定指跑步?當然不
跑步是否一定能增高?也不一定

反正運動一下利多於弊吧~
作者: 齋老味    時間: 2009-9-18 12:24
原帖由 -小蓉仔-` 於 2009-9-15 21:53 發表

BMI 20.4 都叫肥???  
作者: 上野樹里    時間: 2010-1-28 19:53
原帖由 -小蓉仔-` 於 2009-9-15 21:53 發表

小妹妹,,,你唔驚喎...
11..就155cm
我呢個17既都係158cm...
一講起就想喊....甘細粒...
放心啦
正常你都一定過到160..
可能168都有你份!
因為我11都係得138cm.....
長跑正常都減到肥
我都係甘先長跑....
問題係....
我勁唔夠氣...努力中~
加油呀
作者: 上野樹里    時間: 2010-1-28 20:24
係啦~
講開增高
你可以試下玩單杠同埋跳多d
仲有做增高既伸展運動~
上google /youtube search有好多的~
我都有做緊....都有效..
不過單杠係好辛苦.....
作者: 上野樹里    時間: 2010-1-28 20:31
...原來個post甘耐咖啦...?
bankcheck左...

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2