香港長跑網 - 長跑長友

標題: 有飛蟲,應面而來,進入口內-.- [打印本頁]

作者: foobar    時間: 2009-9-15 22:47
標題: 有飛蟲,應面而來,進入口內-.-
今晚跑時全程下著小雨,到第六圈時,有隻類似烏鷹,確定有烏鷹咁大的飛蟲
應面以入 (因為我以用口吸氣)
第一反應吐出囉.再存一大堆口水,再吐一口

跑左成年步,第一次有咁既事發生
作者: lawrence0810    時間: 2009-9-15 23:01
咁好彩?

最勁我家姐訓訓下覺成隻曱甴俾風扇吹落塊面到, 成晚唔洗訓
作者: 狗哥    時間: 2009-9-15 23:20
真係難忘既經驗
我最多都係試過係公園緩跑徑有d虫仔係樹上面跌落手臂到
作者: 坑口公牛    時間: 2009-9-15 23:24
原帖由 foobar 於 2009-9-15 22:47 發表
今晚跑時全程下著小雨,到第六圈時,有隻類似烏鷹,確定有烏鷹咁大的飛蟲
應面以入ghjygu" />" />h (因為我以用口吸氣)

哈哈,我都試過。不過係直入喉嚨,吐唔返出嚟。
當時感覺係想,同埋想下次帶住口罩嚟跑。
作者: 佐治男孩    時間: 2009-9-16 00:49
原帖由 foobar 於 2009-9-15 22:47 發表
應面以入ghjygu" />" />h (因為我以用口吸氣)

因爲在下都是跑野外路(trail),所以這種狀況常發生,盡量吐出,吐不出的話,就當補品
作者: onionufo    時間: 2009-9-16 13:11
口都仲係小事,最煩係飛左入鼻孔,整極又整唔出
作者: paulsiu    時間: 2009-9-16 15:23
原帖由 onionufo 於 2009-9-16 13:11 發表

作者: 20081314    時間: 2009-9-16 17:05
禍虫口入
跟住俾你D口水淹死左?
作者: pangbus    時間: 2009-9-16 17:32

下..咁大劑...
作者: hate4876    時間: 2009-9-17 00:15
我比較好彩
多數都係唔著衫跑果時
個身痴到好多虫
作者: lewischan    時間: 2009-9-18 19:37

應該吞左去當 PowerGel 吃
作者: CharlesAF    時間: 2009-9-18 20:08
原帖由 onionufo 於 2009-9-16 13:11 發表

係呀, 我試過一次係將軍澳運動場跑
深呼吸個陣, 咁啱有隻唔知咩識飛既蟲比我用鼻吸左
感覺上塞到好入
我即刻用力噴, 不過好似無乜效果
之後狂流鼻水
搞到無乜心情跑, 係咁諗隻野衣家係我個鼻入面...............
作者: 咪-ya    時間: 2009-9-18 21:46
哇..咁都米話唔得人驚woo

不過飛飛下畀你一啖食佐.果隻迷途既小飛虫仲驚過你
作者: foobar    時間: 2009-9-18 23:01
原帖由 CharlesAF 於 2009-9-18 20:08 發表

係呀, 我試過一次係將軍澳運動場跑
深呼吸個陣, 咁啱有隻唔知咩識飛既蟲比我用鼻吸左
感覺上塞到好入
我即刻用力噴, 不過好似無乜效果
之後狂流鼻水
搞到無乜心情跑, 係咁諗隻野衣家係我個鼻 ...

,你比我慘得多幾倍

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2