香港長跑網 - 長跑長友

標題: 黃金寶為港隊奪全運會首面金牌 [打印本頁]

作者: bmc    時間: 2009-10-26 15:31
標題: 黃金寶為港隊奪全運會首面金牌
香港隊選手黃金寶,在山東舉行的第十一屆全運會中,奪得單車男子公路個人賽冠軍。

該項賽事共有74名選手參加,其中港隊派出6名選手參戰,黃金寶最後以5小時35分09秒時間,兩秒之微擊敗解放軍選手,衝過終點奪得冠軍。

http://hk.news.yahoo.com/article/091026/3/euzo.html

成績公佈
http://result.shandong2009.cn/Data/zh-cn/PDF/CY10910001.pdf?dc=176181105

作者: key    時間: 2009-10-26 21:55
弓喜哂, 真係令人振奮 !!
作者: gforce    時間: 2009-10-26 22:39
聽聞黃金寶在內地比賽經常比人夾擊, 呢個獎唔簡單, 弓喜!
作者: oscar    時間: 2009-10-26 22:46
作者: ChARsoN    時間: 2009-10-27 00:14
恭喜黃金寶
恭喜香港~
作者: 花子阿DEE    時間: 2009-10-27 00:17
原帖由 oscar 於 2009-10-26 22:46 發表
阿寶真係香港之寶,而且寶刀未老,又肯帶住班後生仔,如果可以的話,真係好希望佢有機會攞奧運獎牌.......

恭喜阿寶!!!!為港爭光!!!!
阿寶同我差不多年紀...勁呀...
作者: georgemiu    時間: 2009-10-27 10:07
偶像! 三張幾野都咯姆勁. 可見在背後流多少汗水啊!!!
作者: 上水馬王    時間: 2009-10-27 12:56
恭喜阿寶!
作者: newfoot    時間: 2009-10-27 18:31
恭喜阿寶!恭喜馬王!
作者: feifanchun    時間: 2009-10-27 23:23
恭喜阿寶  恭喜阿寶

好想同佢影返張合照

有無師兄認識香港之寶
作者: loudspeaker    時間: 2009-10-28 13:39
弓起 , 阿寶和幫阿寶之隊友
作者: mill    時間: 2009-10-31 17:11
原帖由 bmc 於 2009-10-26 15:31 發表
香港隊選手黃金寶,在山東舉行的第十一屆全運會中,奪得單車男子公路個人賽冠軍。

該項賽事共有74名選手參加,其中港隊派出6名選手參戰,黃金寶最後以5小時35分09秒時間,兩秒之微擊敗解放軍選手,衝過終點奪得冠 ...

bmc ching你好呀? 尋晚跑完青公又見到你, 真係好耐無見你了.
幾時有機會要跟你地跑吓, 踩吓單車先得.
作者: bmc    時間: 2009-10-31 23:22
原帖由 mill 於 2009-10-31 17:11 發表

bmc ching你好呀? 尋晚跑完青公又見到你, 真係好耐無見你了.
幾時有機會要跟你地跑吓, 踩吓單車先得.

mill妹
請留意三鐵討論區通常sat or sunday 東涌 or 大尾篤,而我同自已的車友就星期三或五青公
作者: mill    時間: 2009-10-31 23:52
原帖由 bmc 於 2009-10-31 23:22 發表

mill妹
請留意三鐵討論區通常sat or sunday 東涌 or 大尾篤,而我同自已的車友就星期三或五青公

mill妹.....第一次有人咁稱呼我, 我唔一定細過你嫁.
東涌 or 大尾篤好似遠左啲! 睇離青公你地只會踩單車, 唔會跑嫁...係唔係呀?
你地有咁專業嘅單車, 我都無

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2