香港長跑網 - 長跑長友

標題: 想買Lunarglide+ 但係買唔到,諗諗下不如買Mizuno 「已購Rider 12」 [打印本頁]

作者: kic883    時間: 2009-10-30 21:48
標題: 想買Lunarglide+ 但係買唔到,諗諗下不如買Mizuno 「已購Rider 12」
我係新手,跑街跑左2個月左右,每次都係5﹣7KM, 周3次
以前唔識買鞋,是旦買左對New Balance 900。唔知係唔係太硬,我跑完7K 之後keen 有的痛
上個星期去TST 揾Lunarglide+, 但係無貨。做下research發現 Mizuno 既 Rider 12 or Aero 8 可能岩我,但係Rider 13 又就出 唔知等唔等好。
我 64kg, 165cm, 正常足,JP27, US8

有無師兄可以比比意見?。。釘橋哂∼!

作者: 卓卓    時間: 2009-10-30 22:17
原帖由 kic883 於 2009-10-30 21:48 發表
我係新手,跑街跑左2個月左右,每次都係5﹣7KM, 周3次
以前唔識買鞋,是旦買左對New Balance 900。唔知係唔係太硬,我跑完7K 之後keen 有的痛
上個星期去TST 揾Lunarglide+, 但係無貨。做下research發現 M ...

小弟比較建議您使用 Rider 12 ,因其保護性佳,如無意外跑 7k 之後應該冇任何痛楚.
作者: 力    時間: 2009-11-1 00:58
請問lunarglide+是甚么?
作者: Ning    時間: 2009-11-1 17:47
http://nikerunning.nike.com/nike ... de?blogSource=zh_TW

Actually you can try Mizuno or Asics.
作者: kic883    時間: 2009-11-1 21:31
多謝各位,我已經買左 Rider 12 SW
係馬拉X 度買,用HSBC Card 有85折。我知道有好多地方都有8折,但係唔想差30蚊就專登走去太子買。
著開US8既我,著Mizuno US8 夾少少腳指尾, US8.5 又好以大左少少。跟住去左第二間試wild 版就舒服好多。
好彩係馬拉X 度買,叫做正價貨品,可以比我換wild 版。
我以前都唔覺我隻腳係闊既。。。

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

作者: 日本專家    時間: 2009-11-13 01:09
原帖由 kic883 於 2009-11-1 21:31 發表
多謝各位,我已經買左 Rider 12 SW
係馬拉X 度買,用HSBC Card 有85折。我知道有好多地方都有8折,但係唔想差30蚊就專登走去太子買。
著開US8既我,著Mizuno US8 夾少少腳指尾, US8.5 又好以大左少少。跟住去左第 ...

請問ching你個nike sensor這樣子可以運作嗎?

我一路用nike sensor(第三個)...+nike plus 鞋
宜家又想着mizuno鞋.....
作者: MrMoonLight    時間: 2009-11-13 09:22
HSBC 有85折? 唔知用埋會員卡有冇得再折上折呢?

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2