香港長跑網 - 長跑長友

標題: 請教 [打印本頁]

作者: catman    時間: 2009-12-8 04:19
標題: 請教
各位ching 我是個中年新手, 現家練習緊跑10K。但練咗兩個月都只係可以用27分完成5K 56分完成10K, 我練習時都只係用均速去跑。想請教如何可以改善速度?
作者: 佐治男孩    時間: 2009-12-8 08:18
原帖由 catman 於 2009-12-8 04:19 發表
各位ching 我是個中年新手, 現家練習緊跑10K。但練咗兩個月都只係可以用27分完成5K 及56分完成10K, 我練習時都只係用均速去跑。想請教如何可以改善速度?

在下寫了幾篇文章介紹一些訓練方法,有興趣的話,請看http://runninggeorge.blogspot.co ... 4%E6%BC%AB%E8%AB%87
作者: witchycatcat    時間: 2009-12-8 14:47
各位中年既跑手快d回應下catman ching啦~~~~

作者: feifanchun    時間: 2009-12-8 14:51
Sorry, 我係40幾歲年青跑手, 故暫未有資格回應
作者: 馬飛    時間: 2009-12-8 16:10
原帖由 feifanchun 於 2009-12-8 14:51 發表
Sorry, 我係40幾歲年青跑手, 故暫未有資格回應" />" />hjghk

無錯~下次傑青實有你份~~xdd
作者: feifanchun    時間: 2009-12-8 19:09
原帖由 matthew~文 於 8-12-2009 16:10 發表

無錯~下次傑青實有你份~~xdd

Thx.......thx....
作者: 馬飛    時間: 2009-12-8 19:15
原帖由 feifanchun 於 2009-12-8 19:09 發表

Thx.......thx....

仲未有機會係南區見到你呢~~
作者: feifanchun    時間: 2009-12-9 23:51
原帖由 matthew~文 於 8-12-2009 19:15 發表

仲未有機會係南區見到你呢~~

小弟在新界西走動多啲; 有否 Ching /Ctse 講吓自已操練方法給 Catman Ching 練快啲.....thx.

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2