香港長跑網 - 長跑長友

標題: 2010年1月1日看日出 ---- 屯門 [打印本頁]

作者: pwong5618    時間: 2009-12-18 22:49
標題: 2010年1月1日看日出 ---- 屯門
2010年1月1日看日出 ---- 屯門                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       
2000年 開始每年的1月1日新的一天早上 我有看日出的習慣
2009年在這裡搞過一次有幾個CTSE, CHING 黎都幾開心,
今年重有否興趣呀 ?

各位Chings & Ctse 有興趣的請報名

日    期: 1-1-2010 (星期 五)

6 : 30 am 集合(早些到由天尚黑到看見太陽出這感覺好正)

7: 05 日出時間
          7 : 30 結束

集合地点:屯門慧豐園對出海邊,小燈塔處

( 即由鄧記跑往碼頭方向便經慧豐園)

參加人數:
最多 20

請自備相機!

報名名單
1./ Pwong5618

作者: cc    時間: 2009-12-19 00:02
作者: 亞平    時間: 2009-12-19 00:44
報名名單
1. Pwong5618

2. 亞平 (舊年有來,今年不例外。)

作者: 亞平    時間: 2009-12-19 00:55
09年1月1日的日出好靚,10年的日出相信會是一樣的。最記得那天很冷,穿著厚厚的羽裓從家裡跑去燈塔,而本來是會來觀日出的屈老大,最終是在睡夢中欣賞日出美景。

登錄/註冊後可看大圖

作者: kenneth    時間: 2009-12-19 09:01
作者: 細明哥    時間: 2009-12-19 10:08
報名名單

3. 細明哥 (衹要得閒,每年都來,日出真係好正!)

作者: 神童威威    時間: 2009-12-19 11:46
報名名單

4.神童威威(舊件錯過左,今年一定來)
作者: ChARsoN    時間: 2009-12-19 14:56
今年來過
來年亦想來
只要能起床的話~

報名名單
5. ChARsoN
作者: 麥麥    時間: 2009-12-21 16:03
係西面睇日出...幾有趣喎...
作者: runrun    時間: 2009-12-21 16:57
舊年同班朋友半夜上鳳凰山睇日出,真係撞啱好天氣,睇到好靚嘅日出,至今仍然難忘;
心願每年元旦都睇到日出;咁早趕不到入屯門了;
但應該會跟翻班原班人馬除夕夜入石澳燒烤,然後半夜上龍脊睇日出,
希望今年日出仍然美麗迷人吧!
作者: ChARsoN    時間: 2009-12-21 22:55
標題: 回復 10# 的帖子
我想將軍澳區更應該搞一個....
到日出康城看日出??
作者: 蘭西•韋    時間: 2009-12-22 19:18
我都睇過一次日出, 就係千禧曙光, 好凍但好開心

報名名單
5. ChARsoN
6. Nancy
作者: mandy    時間: 2009-12-28 14:03
標題: 新手上路
請問屯門是否真的可以看到日出,它不是向西嗎?如果可以,請問屯門碼頭附近的最理想位置又在那麼呢?
作者: 亞平    時間: 2009-12-28 14:12
原帖由 mandy 於 2009-12-28 14:03 發表
請問屯門是否真的可以看到日出,它不是向西嗎?如果可以,請問屯門碼頭附近的最理想位置又在那麼呢?

冇花冇假,有相為證。今年1月1日小弟部傻瓜機影的..惠豐園對出個燈塔長堤,師姐有冇興趣來睇?

登錄/註冊後可看大圖

作者: mandy    時間: 2009-12-28 20:15
哈哈哈...果然鐵証如山,實不相暪,小女子並非長跑好手,只是想看日出時無意發現你們的活動,多謝跑友你的回覆,我一定會來看日出的呀!
作者: 亞平    時間: 2009-12-28 22:11
原帖由 mandy 於 2009-12-28 20:15 發表
哈哈哈...果然鐵証如山,實不相暪,小女子並非長跑好手,只是想看日出時無意發現你們的活動,多謝跑友你的回覆,我一定會來看日出的呀!

Mandy Join 唔 join 我地一齊睇呀,人多些氣氛好好多架..
作者: 亞平    時間: 2009-12-28 22:12

報名名單
5. ChARsoN
6. Nancy

作者: Samuel    時間: 2009-12-29 13:58
新手可唔可以join ar?????????????
作者: kenneth    時間: 2009-12-29 13:59
作者: Samuel    時間: 2009-12-29 14:04
好....好.....好.........

我都報名........
作者: kenneth    時間: 2009-12-29 14:18
作者: 亞平    時間: 2009-12-29 14:19
原帖由 yeung1 於 2009-12-29 14:04 發表
好....好.....好.........

我都報名........

歡迎~~歡迎
Yeung兄住屯門?

作者: Samuel    時間: 2009-12-29 15:10
I have just moved to Tai Kwok Tsui (大角嘴) from Chelse Heights (卓爾居) last week.  For joining this function, I will stay in 卓爾居 for 31 Dec nite la.  Bty, can I bring my wife and my fd to come?
作者: 亞平    時間: 2009-12-29 15:14
原帖由 yeung1 於 2009-12-29 15:10 發表
I have just moved to Tai Kwok Tsui (大角嘴) from Chelse Heights (卓爾居) last week.  For joining this function, I will stay in 卓爾居 for 31 Dec nite la.  Bty, can I bring my wife and my fd to come?

啊....上次你講過...唔好意思..係我冇記性..
冇問題呀,多D人熱鬧D更好..如方便 PM 小弟留個聯絡電話啦~~
作者: Samuel    時間: 2009-12-29 15:20
原帖由 亞平 於 2009-12-29 15:14 發表

啊....上次你講過...唔好意思..係我冇記性..
冇問題呀,多D人熱鬧D更好..如方便 PM 小弟留個聯絡電話啦~~

Send you my phone @ la........
作者: 亞平    時間: 2009-12-29 15:55
原帖由 yeung1 於 2009-12-29 15:20 發表

Send you my phone @ la........

收到..已回 pm..
作者: 亞平    時間: 2009-12-31 21:10
各位,聽朝晨曦中見~~
作者: pwong5618    時間: 2009-12-31 22:18

登錄/註冊後可看大圖
6 : 30 am
作者: 神童威威    時間: 2009-12-31 23:21
睇完日出會跑青公出荃灣,有冇人有興趣?
作者: ChARsoN    時間: 2010-1-1 06:11
標題: 回復 29# 的帖子
今朝至看到此post.....
你跑嗎?
作者: 神童威威    時間: 2010-1-1 06:20
原帖由 ChARsoN 於 2010-1-1 06:11 發表
今朝至看到此post.....
你跑嗎?

我會慢跑,步速未必啱你喎!
作者: ChARsoN    時間: 2010-1-1 12:00
原帖由 神童威威 於 2010-1-1 06:20 發表

我會慢跑,步速未必啱你喎!

跑長課時, 慢跑才啱我呢....
呢d 距離要跑速度都係留返比賽先喇~
作者: 亞平    時間: 2010-1-1 19:22
各位觀日團團友,如要原相請通知。

[attach]10953[/attach]

[attach]10955[/attach]

[attach]10956[/attach]

[attach]10957[/attach]

作者: kenneth    時間: 2010-1-1 22:17
作者: 亞平    時間: 2010-1-1 23:11
原帖由 kenneth 於 2010-1-1 22:17 發表
今日早上,鳯凰山上,都...冇日出睇。

閣下夢裡可有?
作者: Samuel    時間: 2010-1-1 23:38
原帖由 亞平 於 2010-1-1 19:22 發表
各位觀日團團友,如要原相請通知。

我可以點樣將相比返大家呀?
作者: 亞平    時間: 2010-1-1 23:39
原帖由 Samuel 於 2010-1-1 23:38 發表

我可以點樣將相比返大家呀?

如果唔多直接POST 上來呢處來~~定係你 E-MAIL 俾我?
作者: Samuel    時間: 2010-1-1 23:51
原帖由 亞平 於 2010-1-1 23:39 發表

如果唔多直接POST 上來呢處來~~定係你 E-MAIL 俾我?

我先擺上,然後你比個ˋ依貓ˊ地址我,我再將相ˋ依貓ˊ你…不過都要明日之後啦…
作者: runrun    時間: 2010-1-2 19:32
原帖由 kenneth 於 2010-1-1 22:17 發表
今日早上,鳯凰山上,都...冇日出睇。

我1号早上,龍脊都................係冇日出睇。

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2