香港長跑網 - 長跑長友

標題: 有關廣州亞運會2010 [打印本頁]

作者: run_money22    時間: 2009-12-22 20:19
標題: 有關廣州亞運會2010
如題
由於本人想睇田徑比賽項目
主要係劉翔
但想知幾時有門票同邊到買?

有無師兄熟悉呢?
唔該哂
作者: shogikin    時間: 2010-1-2 13:44
自行上網訂票
www.gz2010.cn
OR
聯絡旅行社

Kin in Running
作者: Morpheus    時間: 2010-1-2 20:34
唔知點解香港啲朋友哽中意睇劉翔,
在古巴選手成績飆升,打破世界紀錄的情况下,
爲咗保住同N*K*份商業合同,出術扮嘢詐受傷,
明眼人個個都知道嘅啦。
大家跑步嘅都知道,傷得再重,唔通連130M都走唔完????
爲咗金錢而畏敵選擇臨陣脫逃,有違體育精神,系運動員最無良的抉擇!

同樣是欺詐,可惜運動會沒有只有針對興奮劑的懲罰措施,無法干預這一類行為,
但系,從某些程度上,劉翔的這種行為縱不如爲咗冠軍而服用興奮劑的選手!

抵制尼種敗類。

作者: wewahaha    時間: 2010-1-2 23:01
原帖由 Morpheus 於 2010-1-2 20:34 發表
明眼人個個都知道嘅啦。
大家跑步嘅都 ...

ching,劉翔係咪詐傷我唔知,不過幾年前我個膝頭都傷過,
真係用力跑少少都針拮咁痛,跑係跑到,不過冇耐就拐下拐下,
所以你話唔會傷到跑唔到130m有少少保留,就算跑都好可能過
2、3個欄就拐下拐下。

另一方面劉翔受歡迎,一來民族性,中國人短跑得世界冠軍,有乜
可能冇感情分,二來個樣討好。就算唔講民族性,呢個世界每種運
動都有各自fans,巴塞有巴塞既fans,皇馬有皇馬既fans,要完全
中立世界大同邊有可能,但求棒自己既偶像之餘理性少少已經心滿意
足,如果盲目到連亨利果球都話係比賽既一部份,冇乜所謂仲熱烈慶
祝就真係abcdefg了。
作者: lips    時間: 2010-1-4 14:01
原帖由 Morpheus 於 2010-1-2 20:34 發表
唔知點解香港啲朋友哽中意睇劉翔 ...

香港係中國既一部份,中國人中意睇中國人,有乜唔妥。
作者: run_money22    時間: 2010-1-15 19:08
我出post咁耐e家先有人覆
唔好意思…漏睇左好多
作者: run_money22    時間: 2010-1-15 19:11
原帖由 shogikin 於 2010-1-2 13:44 發表
自行上網訂票
www.gz2010.cn
OR
聯絡旅行社

Kin in Running

聯絡旅行社要搵邊個?
廣州買飛個網已經做左會員
但完全唔知幾時先有得賣 = =

明眼人個個都知道嘅啦。
大家跑步嘅都 ...

其實無人既價值觀都唔同
正如車路士、曼聯、阿仙奴、利物浦咁
總有一隊你喜歡同唔喜歡
唔喜歡果隊你一定數好多野出黎
但又唔代表人地都係咁睇

劉翔
佢04奧運冠軍之前我已經有睇佢
佢果種自信係我鐘意佢既原因
正因為佢呢種自信令中國田徑界能夠踏出一大步
唔需要比外國睇死
08年佢傷出
唔理佢真傷定假傷
但身為一個職業運動員
我心裡相信佢係唔會想發生
有幾多個四年比佢參加奧運?

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2