香港長跑網 - 長跑長友

標題: 冇報名想跑渣打10K.... [打印本頁]

作者: Kinght    時間: 2010-2-21 15:37
標題: 冇報名想跑渣打10K....
想問下各位ching有冇可能混到入去跑?
洗唔洗check號碼布?
作者: Alfred    時間: 2010-2-21 15:53
原帖由 Kinght 於 21/2/2010 15:37 發表

唔鼓勵咁做!
作者: odinmusashi    時間: 2010-2-21 16:53
原帖由 Kinght 於 2010-2-21 15:37 發表

I can tell you that as there are so many runners at the starting area (esp 10k race), you can definitely do whatever you want.

However, my advice is that "勿以惡小而為之"

A marathon race is not a fun fair. Many people train very hard for the race and your act just ruin the solemnity of a marathon race.
作者: 麥麥    時間: 2010-2-21 17:30
"勿以惡小而為之"

師兄講得好!
作者: Derek    時間: 2010-2-21 18:55
好多參加馬拉松o既人都係經過好長時間o既艱苦訓練後先去參加o既,並唔係為左去參加"嘉年華會",想趁熱鬧o既可以去行年宵or睇煙花匯演,唔需要晨咁早去參加"嘉年華會".
作者: feifanchun    時間: 2010-2-21 20:39
原帖由 Alfred 於 21-2-2010 15:53 發表

唔鼓勵咁做!

X2
作者: chisuet    時間: 2010-2-21 21:10
直接一點說, 這是自私的行為, 對循正式途徑付足全費參加並認真操練的跑手不公平,
亦對賽道上的工作人員增加不必要的負擔.
作者: Mike_Li    時間: 2010-2-21 21:17
大丈夫有所為,有所不為。Kinght兄,慎行!每年都有很多10k比賽,可必呢。
作者: forget    時間: 2010-2-22 17:37
明年請早吧
作者: laputa99    時間: 2010-2-22 17:47
原帖由 麥麥 於 2010-2-21 17:30 發表
"勿以惡小而為之"

師兄講得好!

x2
作者: witchycatcat    時間: 2010-2-22 17:50
又問....
渣打既專區之前有個朋友又問lee d問題,仲問埋可以可以痴埋d野食.............

作者: 賓仔    時間: 2010-2-22 20:32
10k要16歲先參加得 ? 搞錯
作者: 比因    時間: 2010-2-22 21:14
原帖由 賓仔 於 2010-2-22 20:32 發表
10k要16歲先參加得 ? 搞錯

唔少地區比賽都歡迎少年跑手, 如果淨係睇10KM來講, 渣打因為名氣所累, 實在太多貪玩無真正練跑既人, 唔係一個辦得最好既比賽.

渣打, 並唔係長跑既全部! 

賓仔如果係認真想跑既, 眼光不妨放遠D, 因為全香港唔係淨係得2010年2月28日先有得跑

腳係你既, 任何一條街都係你既跑道, 唔好咁受周圍既人, 傳媒影響!

希望你明我講咩啦.

作者: DannyFung    時間: 2010-2-23 12:40
原帖由 賓仔 於 2010-2-22 20:32 發表 10k要16歲先參加得 ? 搞錯

16歲以下11 歲以上都可以參加, 明年你可以打電話去渣打查詢

你應該年紀還小, 還未學懂尊重其他參賽者及這項運動精神.欺騙其他人亦同時欺騙自己良心.

盼明年可以在跑道上見到你堂堂正正比賽.
作者: chisuet    時間: 2010-2-23 13:14
原帖由 DannyFung 於 2010-2-23 12:40 發表

16歲以下11 歲以上都可以參加, 明年你可以打電話去渣打查詢

你應該年紀還小, 還未學懂尊重其他參賽者及這項運動精神.欺騙其他人亦同時欺騙自己良心.

盼明年可以在跑道上見到你堂堂正正比賽.

無報名而想跑渣打是樓主(Kinght), 那位賓仔只是問參賽最低年齡, 佢無話過想霸王跑.
作者: kito807    時間: 2010-2-23 13:59
又係呢d 問題  
係咪有人太無聊, 問完又問呀

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2