香港長跑網 - 長跑長友

標題: 招募全馬啦啦隊隊員 [打印本頁]

作者: pwong5618    時間: 2010-2-24 23:01
標題: 招募全馬啦啦隊隊員
招募全馬啦啦隊隊員

我因報唔到渣打另也練習得少, 所以今年渣打只做啦啦隊算啦 !
當日約10:00am我會在駱克道近 MTR 位置 掛上長跑網 Banner
跑完半馬的Chings & Ctse 們 吃完早餐後有興趣請到此處加入打氣行列,
以2009年的經驗, 跑全馬d Chings & Ctse 經過此處會好震撼的,
所以人多打氣會更響亮及顯示長跑網的人齊心, 多謝支持 !

作者: schnix    時間: 2010-2-24 23:06
去年係哩個位同大家一齊打氣, 真係好難忘, 今年我都會黎架
作者: joeymomo    時間: 2010-2-25 00:25
其實剛剛睇到你哋個網站,想join個啦啦隊隊員
作者: ~~菲菲~~    時間: 2010-2-25 09:51
我都會去打氣呀, 到時見
作者: runrun    時間: 2010-2-25 10:37
原帖由 pwong5618 於 2010-2-24 23:01 發表
招募全馬啦啦隊隊員

我因報唔到渣打另也練習得少, 所以今年渣打只做啦啦隊算啦 !
當日約10:00am我會在駱克道近 MTR 位置 掛上長跑網 Banner
跑完半馬的Chi ...

黄sir, 我因腳傷未好都冇報到渣打,一早預咗做啦啦隊架啦!
我會join你的,10:00am冇問題,但唔太清楚實際位置,可否pm你的電話給我以備聯絡,謝謝!
我已pm我的電話給你。
作者: 山比    時間: 2010-2-25 10:59
希望我十時前攪掂晒所有野,趕到來啦~~~
作者: ~~菲菲~~    時間: 2010-2-25 12:14
e, 我想問下駱克道mtr係咪近sogo附近果個呀? 定係其他地方呢?
作者: kenneth    時間: 2010-2-25 12:23
作者: chisuet    時間: 2010-2-25 13:06
原帖由 ~~菲菲~~ 於 2010-2-25 12:14 發表
e, 我想問下駱克道mtr係咪近sogo附近果個呀? 定係其他地方呢?

MTR係駱克道有兩個出口, 西面出口係阿X鮑魚對面(銅鑼灣廣場一期近波斯富街), 東面出口係Sogo隔離(近東角道).
作者: kf    時間: 2010-2-25 13:26
原帖由 joeymomo 於 2010-2-25 00:25 發表
其實剛剛睇到你哋個網站,想join個啦啦隊隊員
歡迎~! 綠衣為記
作者: kito807    時間: 2010-2-25 14:01
謝謝各位啦啦隊~~~
作者: 大圍新跑手    時間: 2010-2-25 14:27
多謝黃sir同各位啦啦隊員~
我希望到時可以跑快d,跑完即刻過來join埋大家同其他全馬ching ctse打氣!
作者: piyrag    時間: 2010-2-25 14:30
作者: ~~菲菲~~    時間: 2010-2-25 14:32
原帖由 chisuet 於 2010-2-25 13:06 發表

MTR係駱克道有兩個出口, 西面出口係阿X鮑魚對面(銅鑼灣廣場一期近波斯富街), 東面出口係Sogo隔離(近東角道).

係呀, 我都諗起有兩個, 所以問清楚下
作者: pwong5618    時間: 2010-2-25 22:44
原帖由 chisuet 於 2010-2-25 13:06 發表

啦啦隊集合位置在駱克道MTR正確應該在
銅鑼灣廣場一期近波斯富街到時會見到長跑網Banner
作者: oscar    時間: 2010-2-26 00:24
作者: 栗子姐姐    時間: 2010-2-26 10:13
標題: 回復 1# 的帖子
我加入啦啦隊!

註: 12 月JOIN 呢個網, 去新手報到左的我, .....剛買了跑鞋   , 由藍田區轉左佐敦區...
作者: 711MF    時間: 2010-2-26 11:10
作者: running-sue    時間: 2010-2-26 11:20
首先多謝各位啦啦隊成員你地既支持, 的確係會俾我地一份爆炸力

另外, 想問一問, 你地完成啦啦隊的任務後, 係咪會好似去年咁一齊食野呀?
如是, 介唔介意打個電話俾我地依班響維園既跑友,
睇下可唔可以一齊去食野?

作者: oscar    時間: 2010-2-26 11:39
作者: mill    時間: 2010-2-26 11:42
謝謝..  黃Sir及各位打氣團的ching/ctse.
我都希望自己能死倒番終點見吓大家~
作者: oscar    時間: 2010-2-26 11:45
作者: 亞平    時間: 2010-2-26 11:50
舊年...其中一處長跑網友加油站
謝謝各位打氣團的ching/ctse.
為了見到你地..我死都會捱返來的~

登錄/註冊後可看大圖

作者: 栗子姐姐    時間: 2010-2-26 11:55
原帖由 oscar 於 2010-2-26 11:39 發表
歡迎!咁你唔好淨係join個網啦,快啲join埋約跑同做埋會員啦!做會員有著數......

@_@ 點做會員呀?

我PLAN 左呢幾日同細妹去九龍公園跑下先. 之後先約跑
作者: randyip    時間: 2010-2-26 11:56
上年我都有做lala隊,今年落場跑,希望見到大家
作者: 栗子姐姐    時間: 2010-2-26 11:58
原帖由 kf 於 2010-2-25 13:26 發表
歡迎~! 綠衣為記

我無綠色衫得唔得架?
作者: Simon So    時間: 2010-2-26 12:02
標題: 回復 26# 的帖子
佢地會著綠色網衫,你可以認住件衫去搵佢地。
作者: oscar    時間: 2010-2-26 12:05
作者: 711MF    時間: 2010-2-26 12:07
作者: 栗子姐姐    時間: 2010-2-26 12:12
原帖由 simonso 於 2010-2-26 12:02 發表
佢地會著綠色網衫,你可以認住件衫去搵佢地。

Thanks Simon
作者: 亞平    時間: 2010-2-26 12:12
原帖由 711MF 於 2010-2-26 12:07 發表

任何人士都得架..
一齊又得..自己又得..街頭街尾都得..
如果一齊  hi 一聲就得架啦..
大伙兒開心啫..

平嫂跑完10k4組..都會過來join啦啦啦隊...兼影相
作者: 栗子姐姐    時間: 2010-2-26 12:13
原帖由 oscar 於 2010-2-26 12:05 發表
你個朝早啲到,即刻買啦!
買網衫熱線https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=6084&extra=&page=1
做會員熱線
https://www.longrun.hk/forum/redirect.php?tid=5691&goto=lastpost#lastpost

哦 , 知道! 多謝提供資訊
作者: 栗子姐姐    時間: 2010-2-26 12:13
原帖由 711MF 於 2010-2-26 12:07 發表

任何人士都得架..
一齊又得..自己又得..街頭街尾都得..
如果一齊  hi 一聲就得架啦..
大伙兒開心啫..

好呀 我諗下買唔買件衫先
作者: oscar    時間: 2010-2-26 12:14
作者: 栗子姐姐    時間: 2010-2-26 12:29
原帖由 oscar 於 2010-2-26 12:14 發表
粟子,渣打加油呀!

加油加油

你都要特別加油呀
作者: saki    時間: 2010-2-26 13:06
希望我能跑到去大家打氣的地方吧
作者: chisuet    時間: 2010-2-26 13:14
原帖由 亞平 於 2010-2-26 11:50 發表

登錄/註冊後可看大圖

呢個位係銅鑼灣廣場一期, 駱克道波斯富街交界, 銅鑼灣港鐵站C出口.
作者: witchycatcat    時間: 2010-2-26 13:35
原帖由 running-sue 於 2010-2-26 11:20 發表
首先多謝各位啦啦隊成員你地既支持, 的確係會俾我地一份爆炸力

另外, 想問一問, 你地完成啦啦隊的任務後, 係咪會好似去年咁一齊食野呀?
睇下 ...

sue:
想問下,你地跑完全馬後係咪會collect番行李後,留番在終點位打氣/等架..?
因為我都唔知應唔應該collect番行李後馬上回CWB搵番D街坊....
作者: witchycatcat    時間: 2010-2-26 13:36
原帖由 亞平 於 2010-2-26 11:50 發表

登錄/註冊後可看大圖

X 2
我都好希望今年有甘既機會呀~~~
作者: witchycatcat    時間: 2010-2-26 13:38
原帖由 oscar 於 2010-2-26 12:05 發表
你個朝早啲到,即刻買啦!
買網衫熱線https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=6084&extra=&page=1
做會員熱線
https://www.longrun.hk/forum/redirect.php?tid=5691&goto=lastpost#lastpost

栗子:
甘係你快D BUY件網衣啦,大家著埋同一款衫,好有團隊spirit呀~!
作者: 栗子姐姐    時間: 2010-2-26 14:01
原帖由 witchycatcat 於 2010-2-26 13:38 發表

栗子:
甘係你快D BUY件網衣啦,大家著埋同一款衫,好有團隊spirit呀~!

其實點解早D 到有得賣? 嚮邊度買呀?
作者: witchycatcat    時間: 2010-2-26 14:11
原帖由 栗子姐姐 於 2010-2-26 14:01 發表

其實點解早D 到有得賣? 嚮邊度買呀?

你誤會啦
ching係建議你快d入去下面條link訂網衣:
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=6084&extra=&page=1

睇下可唔去以渣打個日順便同ching們交收埋,即買即著呀...明未?
作者: 栗子姐姐    時間: 2010-2-26 14:14
原帖由 witchycatcat 於 2010-2-26 14:11 發表

你誤會啦
ching係建議你快d入去下面條link訂網衣:
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=6084&extra=&page=1

睇下可唔去以渣打個日順便同ching們交收埋,即買即著呀...明未?

哦! 明白...THANKS
作者: anson    時間: 2010-2-26 14:35
到時我都會係個頭出現影下相~~
作者: running-sue    時間: 2010-2-26 19:54
原帖由 witchycatcat 於 2010-2-26 13:35 發表

sue:
想問下,你地跑完全馬後係咪會collect番行李後,留番在終點位打氣/等架..?
因為我都唔知應唔應該collect番行李後馬上回CWB搵番D街坊....

照理, 跑完之後, 跑友都會響終點的休息區拉筋, 換衫, 休息, 互吐心聲, 同埋打氣
作者: pwong5618    時間: 2010-2-26 21:55
原帖由 running-sue 於 2010-2-26 11:20 發表

睇下 ...

Catcat,

舊年好似由妳訂太湖食午飯, 今年可否繼續訂兩席12人大檯, 等啦啦隊去歇一歇飲下茶吹下水等埋全馬友來加入.

Thank you !

作者: joeymomo    時間: 2010-2-26 23:29
原帖由 pwong5618 於 2010-2-26 21:55 發表

Catcat,

舊年好似由妳訂太湖食午飯, 今年可否繼續訂兩席12人大檯, 等啦啦隊去歇一歇飲下茶吹下水等埋全馬友來加入.

Thank you !

好似幾好玩,件網T-shirt幾多錢,28號就係,如果要係咪好麻煩
作者: Simon So    時間: 2010-2-26 23:50
頭先經過維園,見佢將由轉入維園至終點的範圍用板圍起晒。
睇黎我唔可以留在終點幫大家影衝線的一刻。
唯有出駱克道跟大隊幫各位ching ctse加油了。
作者: Kennychoi    時間: 2010-2-27 00:02
死緊.....睇黎跑到啦啦隊位置時,已不醒人事兼抽晒根,見到你地都唔識笑,唔好怪,見諒!
作者: joeymomo    時間: 2010-2-27 00:06
原帖由 Kennychoi 於 2010-2-27 00:02 發表
死緊.....睇黎跑到啦啦隊位置時,已不醒人事兼抽晒根,見到你地都唔識笑,唔好怪,見諒!

唔緊要啦,至在參與,完成賽事!!!
作者: witchycatcat    時間: 2010-2-27 11:11
各位長跑網ching/ctse/啦啦隊:

小妹幫手訂左台,明天跑完後在銅鑼灣一齊嘆茶,請有興趣的ching/ ctse/ 啦啦隊自行clink入下面條link人工加名啦~

http://202.123.213.5/~longrun/forum/viewthread.php?tid=8843&extra=page%3D1

作者: witchycatcat    時間: 2010-2-27 11:12
原帖由 pwong5618 於 2010-2-26 21:55 發表

Catcat,

Thank you !

知道!
訂左啦~
出左post lu~~~
作者: bmc    時間: 2010-2-27 11:34
今年報唔到名,唯有做啦啦隊.各位到時見.
作者: kito807    時間: 2010-2-27 13:02
唔知我地d 啦啦隊, 會唔會好似澳門大會安排0個d 咁呢  
作者: 亞平    時間: 2010-2-27 15:20
原帖由 kito807 於 2010-2-27 13:02 發表
唔知我地d 啦啦隊, 會唔會好似澳門大會安排0個d 咁呢  

唔知我地d 啦啦隊, 會唔會著長跑網背心仔...再配條短裙仔....
作者: running-sue    時間: 2010-2-28 18:08
多謝啦啦啦隊隊員既支持
作者: 711MF    時間: 2010-2-28 18:22
作者: Alfred    時間: 2010-2-28 19:27
聽到你哋叫我呀! 同我激掌! 同我打氣!
作者: 比因    時間: 2010-2-28 19:29
原帖由 711MF 於 2010-2-28 18:22 發表
今日啦啦隊團真係好多人啊..多謝晒咁多位啦啦隊員支持.打氣..
可惜我無帶眼鏡不能一一睇唔清楚你地....見諒..

我帶左都睇唔清楚  ! 
作者: cfchan    時間: 2010-2-28 19:39
原帖由 711MF 於 2010-2-28 18:22 發表 今日啦啦隊團真係好多人啊..多謝晒咁多位啦啦隊員支持.打氣..可惜我無帶眼鏡不能一一睇唔清楚你地....見諒..

X 2
我唔駛戴眼鏡,不過跑到wing wing地,只係依稀見到各位啦啦隊的外貌,請見諒!
作者: Zidane    時間: 2010-2-28 19:48
今天無穿長跑網衣, 但經過CWB, 各師兄師姊都向我這個陌生人打氣, 十分多謝.
作者: 山海赤子    時間: 2010-2-28 19:54
跑跑神智不清時, 聽到一大班人ge打氣聲,
真係好醒神, 好感動

多謝啦啦隊團
作者: katchoi    時間: 2010-2-28 20:15
跑到駱克道, 腳已經非常之痛, 精神萎靡, 忽然有一群綠衣朋友大叫加油, 加上影相同擊掌, 我即刻精神為之一振, 心裡面實在感動到想喊....萬分感激!!!!

作者: sleung2002hk    時間: 2010-2-28 20:19
多謝晒咁多人幫我打氣~~我聽到架~~我真係聽到架
作者: 全馬    時間: 2010-2-28 20:19
無錯! 真係要向啦啦隊送上至衷心感謝 !!!!
作者: shogikin    時間: 2010-2-28 20:28
一見到大家
雙腳唔知點解不受控
要一直加速返終點

THANKS 大家!!

Kin in Running
作者: witchycatcat    時間: 2010-3-1 10:07
多謝大家~~~
作者: kito807    時間: 2010-3-1 10:11
多謝各位啦啦隊!! 真係好多謝!!

金鐘開始我已痛到行路都痛, 落斜就更多, 到cwb 見到你地真係精神晒!!

再講多次! 多謝!
作者: 燉奶佬    時間: 2010-3-1 10:13
全靠你地既熱情打氣,我先捱到終點,多謝多謝,再多謝。
作者: 亞平    時間: 2010-3-2 17:12
最後的一公里,有人說它是最寂寞的一公里,也有人會覺得是最難捱的一公里,我卻認為,是最期待的一公里,最幸福也最興奮的一公里。這一公里,大部份人都是用意志在跑著,我也不例外,全身每根神經都在向中樞頭腦傳遞痛苦的訊息,每個器官都在同時發出慘絕的呼救,此時此刻,支撐著讓我頑強繼續跑下去的,是在洛克道二旁眾多長跑網友們,感謝他/她們,繼去年開始,又再一次來鼓勵和支持我們,讓我們在這最後的一公里,重新獲得新的動力,也讓我們感到身為長跑網一份子倍加的幸福,感謝召集人wong sir,感謝每一位在路邊打氣的網友們,是你們,也是這一段路,會讓我終身難忘的。
作者: Parco爸    時間: 2010-3-2 17:17
最後1公里我已拖住隻腳返去....
見到你地...即刻醒神晒...
雖然應不到你地..但我有感覺嫁...
萬分感激

作者: billy_yau    時間: 2010-3-2 17:18
日前跑到呢個位, 聽到各位既打氣聲, 同埋見大家伸出黎同我拍掌既手, 心裡面真係有莫名既抗奮, 當時雖然雙腳既小腿都係抽住筋, 但係都令我可以繼續"跑"返終點, 完成全馬.

啦啦隊們, 多謝你地, 你地好野!!!
作者: laputa99    時間: 2010-3-2 17:18
感謝各位打氣ching. ctse, 最尾1k是我全馬最快
作者: piyrag    時間: 2010-3-2 17:22
作者: Patrick    時間: 2010-3-2 17:28
多謝你地, 令我可順利跑番終點, 感激萬分!!!

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2