香港長跑網  - 長跑長友

樓主: kopo1128
打印 上一主題 下一主題

Kopo1128又游又踩又跑又食又減肥

升級   0%

該用戶從未簽到

kopo 兄, 腳沒 mug 事嗎?可以加快速度跑了。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-6-1 10:52 發表
仲未得!! 一跑快或跑超過15km, 右外膝又會痛番. 呢排仲好似痛多左!!! 星期六跑左4-5km開始痛, 之後減速後, 痛楚慢慢又消失, 真係唔知是心理作用, 還是仲受梗傷.

此外, 我試過online報28/6的兩項, 但唔成功, 係咪 ...

是呀 ! 要先登記做左會員先可以用 online registration,
雖然要 $ 250 年費 , 但報 race 會員平好多 , 到左 ITU 非會好似要 $750.00
會員只是 $550.00. 1 , 2 次己經番本

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-6-1 13:54 發表
Loud 兄, 我online報左28/6個比賽la. 今晚有無"定"去? 一齊練水, ok嗎?

sorry, 尋日玩完 陸水 2 項 , 現在未 recover 到 ,
明天放工 , 我可以過黎同你現轉 , 如果得 , 6:50pm
那裹等 ? 可否今晚 confrim, 因為要通知大人煮不煮我
飯。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-6-1 16:55 發表

kopo兄買左單車未?幾時開始操車?

馬王兄 : 你又唔知買了車未 ? 好想同你去創新路踩番轉。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-6-1 23:53 發表
Kopo兄 & Loud兄:

小弟仲未買車,無睇岩呀,或者一齊出黎買啦,到時等Loud兄比d意見

不過我預左會買兩部車,一部平一部貴既,平既平時一個人練習粗用,靚既就比賽或出創新路時用的

買一部夠架 o拉,
快的買,我地可以去踩返轉創新路,好多人踩架。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-6-2 23:21 發表
2/6/09

今日一早放工之後, 陪阿仔游水, 佢今日卒之有信心游成個直池(30M+), 我都好開心. 之後佢仲游多4-6轉. 我之間都游左一陣. 但因昨天的3.6KM, 手臂有D酸, 所以阿仔游完即閃. 見仲有時間, 因約左人8點鬆D. 即刻 ...

kopo 仔仔 , 好野 , 唔簡單游左 >180m , 最緊要有信心,
操下水 , 北區新希望

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-6-7 19:22 發表
6/6/09

666約跑, 目標20K!!!早上陪阿仔游水時, 自己又貪得意游左半小時左右. 到下午, 天氣好熱(30度), 不過好彩有D風, 如果唔係, 中暑都有份. 由於同LOUD兄, 馬王兄去睇單車, 所以來遲左, MISS左大合照同起跑, 之 ...

我可能昨天喝了未煮沸的水喉水,肚子有點不舒適。
今天沒有什麼大礙,好在。

升級   0%

該用戶從未簽到

不用客氣, 以前你踩的車是代步,現在是競賽用。
慢慢便可以適應。下星期日 21/6, 可以去創新路
試下車

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-6-15 10:24 發表

恭喜馬王兄都新車落地. 我尋晚晌上水食飯, 所以走左去鎮洋望望, 最後買左頭盔, 本來想買埋單車鞋, 但無碼. d鞋都幾貴, 野野過千. 我都有"立"過下d新車, 都唔平呀!! 無過萬都走唔出門口.

BTW, 你個咪錶係無 ...

鞋 , 600-800 得架啦,
碼表 , 如果有線 cateye velo 8, 唔錯 , 細己買 $160.00
or sigma 都係 $180.00 (但可以夾在鵝頸)
今個星期日 , 好天喎
6:30am...出發踩到 9:00 走 , 你仲趕得切返教會,
一於去創新路踩返轉

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-6-15 12:37 發表

係呀,果度d單車鞋一d都唔平,不過呢兩日應該都會屈報...

我個咪錶係有線架,三百幾蚊

今個 sunday....預埋你架 ,

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-6-16 12:49 發表

如果天氣好既話,都想踩出戶外一轉
新車d膠味好重,要除臭味

一於咁話, 6:30am, ok?
踩 2 個鐘度 ,

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-6-16 13:56 發表

loud兄, 好吸引, 但係要買到鞋先得, 我想問邊度有600-800蚊既單車鞋賣, 等我可以去整番對. 如果買到鞋而天氣又ok, 星期日一定出去走番轉. 馬王兄, 點諗?? btw, 一個蠢問題!!!是否踩出創新路, 還是坐火車出去??

震羊 , 上次見到有對 $600 RB 鞋幾輕下架 ?
如果無去粉嶺你上次睇單車 o個間應該都有得買 , 記住唔使買 lock 碼,
聽日我地早小小跑過去圉入面買完再返運動場操過。
搭火車去大埔墟, 我惊你未適應對 lock 踏 , 太多車會有危險 ,
等你適應左之後 , 先再踩馬路出大埔

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-6-16 14:03 發表

你地操車咁早,單車鋪未開想join你地玩都唔得啦~

無計啦 , 要交人, 唔早唔得

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-6-16 14:55 發表
創新路係邊啊?個度有冇得跑步架?我跑你地踩都得喎

就响 666 約跑 , 對出o個條咪 創新路

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-6-16 15:26 發表

我星期日晚上睇過震羊, 有款無碼, 最平都要$780, 仲得番一對陳列品兼十分陳舊. 其他都過千. 不過都無碼頭!!!!我另外今日午飯時去左粉嶺聯和墟睇, 不過佢地無rb鞋賣.....

我淨係諗住買黏貼果種, lock碼好似好難 ...

陣間放工去 "細己" 睇下 返左貨未?
佢應該係 shimano, 到時 call 你.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-6-16 15:48 發表
Thank you very  very much!!

問了 , 是以下呢款 , 即我現在着的同一款 , 但是為 RB 版

登錄/註冊後可看大圖

但阿偉話未送貨來 , 5:30 我再 call 佢 , 我估 $600.00 度 ,
KOPO hing, 這款式 OK 嗎 ? 如不合心水 , 我覆返 阿偉

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-6-16 16:08 發表

Loud兄,呢對我OK喎,$600都算抵玩hgjD115" />" />hj

幾時有貨?

著單車鞋洗唔洗著襪?

你着幾碼 ? 佢話 4:30 先有人送貨來 , 到時先知幾錢 (批批唔同價)
放工前 call 佢 , 到時再 call 你地。

我多數着船仔襪 , 如果比賽急尼 , 無着架 ,
幾軟唔括脚 , 600 蚊 , 算係咁啦

升級   0%

該用戶從未簽到

kopo hing & 馬王兄 :
阿偉話今日無貨送來 , 要星期五 , 先會再送貨 , 我己經叫佢留住
2 對 41 碼 (因為要貴版先有 半號上 , 所以馬王兄要 41 碼)
如果穿過唔啱尺寸 , 可以換 , 暫定 $600 一對,
聽日見到面再傾
今晚希望唔好又有雷暴警告 , 想去游下水

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-6-17 13:12 發表

興趣當然有, 但問題是有無人幫我地睇住d單車?? 如果唔見左都幾肉赤架!!! 同埋買唔買得切lock踏??

無乜樹嗎 kopo hing? 星期日預埋你架,
聽日取了鞋之後 call 你 取 OK?
如果你想試下用下部 trainer, 我可以借你踩 1 個月左古 ,
啱先決定買一台放响屋企長用。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-6-19 09:00 發表
I am better now after go seeing doctor but still with running nose. Thank you for your help.I would like to try the trainer as well but I think I will get it later since I will not be in HK next week  ...

無問題 , 你方便就 call 我, 等我攞俾你,
今個 sunday, 預唔預你呀?
阿偉話代理無貨 , 要 2 星期後先有貨 , 你對 lock 踏無鞋 ,
好難踩呀