香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

減肥無捷徑, 大家努力做運動~~

升級   95.6%

該用戶從未簽到

上星期同個朋友傾開計, 個朋友係美容公司做, 問我點先可以減到肥
首先我覺得我朋友雖然唔係瘦, 但一d 都唔肥, 又唔明點解又要減肥

我話你公司唔係有好多機可以減肥架咩?
佢話都已試過, 焗左好多汗出黎, 上磅係輕左, 焗到暈咁擠, 但好快又重返
咁梗係啦, 出左汗人實輕, 但只係抽左身體入面水份又無少到脂肪

跟住我就同佢講左少少點樣做運動減肥, 叫佢平時改變一下飲食習慣, 希望幫到佢啦

講咁耐都係想同大家講, 要減肥一定要做運動, 點都係要辛苦無捷徑!
俾錢幫襯美容公司做0個d 機真係無乜用!
(但跳舞 yoga 我估就有用, 都係做運動嘛)
+1 0
上一篇︰祝onon ching, 8月16日生日快樂下一篇︰第十屆中興盃 by bello

升級   79.33%

該用戶從未簽到

我都係做運動1年減著10公斤,都有改變下飲食習慣 - 係食多著好多野,以前不敢食的(如東坡肉、牛雜......)以間全部照食

升級   0%

該用戶從未簽到

絕對同意! 減肥無捷徑,運動加健康飲食!

小兒在150磅時曾經試過食肉減肥法,即係較早前有位師兄咁,食肉就唔食碳水化合物,食碳水化合物時就唔食肉,開頭好似好有效,好快減左20磅,但係佢無運動,食量越黎越勁,結果,反彈到接近200磅。後來聽女友話,食健康d,跑下步,而家好fit,都係果句.....減肥無捷徑,運動加健康飲食!

升級   20.25%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2010-8-16 12:28 發表
絕對同意! 減肥無捷徑,運動加健康飲食!

小兒在150磅時曾經試過食肉減肥法,即係較早前有位師兄咁,食肉就唔食碳水化合物,食碳水化合物時就唔食肉,開頭好似好有效,好快減左20磅,但係佢無運動,食量越黎越勁, ...

亮gor仔仔d體重大上大落 好似我~~~

呵呵 我都減左10磅到(呢幾個wks)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hkyen 於 2010-8-16 12:54 發表

亮gor仔仔d體重大上大落 好似我~~~

呵呵 我都減左10磅到(呢幾個wks)

阿yen用乜方法減呢10磅架?

升級   90%

該用戶從未簽到

如果一個月想減10-15磅算健康嗎?同埋跑步/游水既量要幾多呢?

升級   20.25%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2010-8-16 12:57 發表

阿yen用乜方法減呢10磅架?

要介sin 朝早唔飲milk tea
其他食清小小law 下步咁law

好易好

升級   72.33%

該用戶從未簽到

Agree ar, 減肥無捷徑

I saw people dining without eating rich but it can't be long lasting... a well balance of intense exercise and health eating is the key for successful diet.

升級   90%

該用戶從未簽到

夜晚唔食carbo, 一食番就反彈
有做運動食咩都唔洗就住就住
其實係d人想減肥又唔肯做運動, 所以亂試

升級   90%

該用戶從未簽到

其實好簡單既數學,消耗既多於進食既就可以減磅。
calorie burnt > calorie intake

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 37 天

原帖由 hkyen 於 2010-8-17 10:01 發表

要介糖sin 朝早唔飲milk tea
    其他食清小小law 跑下步咁law

好易好易

唔飲奶茶?! 但我通常要飲奶茶提神喎?!
    其實仲有冇其他代替飲品?!

升級   20.25%

該用戶從未簽到

原帖由 阿聰 於 2010-8-18 23:07 發表

Milk Tea都係我至愛但我改飲0茶0水

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 37 天

原帖由 hkyen 於 2010-8-19 09:35 發表

Milk Tea都係我至愛但我改飲0茶0水

檸茶檸水, 有時糖份仲高過奶茶呢?!

升級   15.79%

該用戶從未簽到

睇黎我都要的起心肝至得啦.....

升級   37.45%

奮鬥
  • 簽到天數: 6 天

原帖由 阿聰 於 2010-8-18 23:07 發表

走田咪得囉

我家陣飲凍熱咖啡奶茶都係走田
    飲飲下覺得走田仲好飲!!!!  

升級   6.55%

無聊
  • 簽到天數: 2 天

我同事話要減肥, 飯叉燒瀨, 淨食瀨唔食叉燒, 浪費食物!!!

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 kk52 於 2010-8-20 12:09 發表
    我同事話要減肥, 飯叉燒瀨, 淨食瀨唔食叉燒, 浪費食物!!!

咁做乜唔叫淨瀨?! 咪玩啦! 你幫佢食埋d 叉燒lo

升級   20.25%

該用戶從未簽到

原帖由 齋老味 於 2010-8-20 11:04 發表

走田咪得囉

我家陣飲凍熱咖啡奶茶都係走田
    飲飲下覺得走田仲好飲!!!!  " />" />

凍茶走田好難飲

升級   100%

該用戶從未簽到

我都要減走條spare呔.厘個星期,早餐唔買野飲.剩係飲水.不過星期三去左tko特訓飲了三罐汽水,失敗了.

升級   37.45%

奮鬥
  • 簽到天數: 6 天

原帖由 hkyen 於 2010-8-20 12:30 發表

凍茶走田好難飲g" />" />" />" />" />jhk

飲得多就慣
    不過咖啡走田好飲過奶茶走田...........