香港長跑網  - 長跑長友

樓主: kan0902
打印 上一主題 下一主題

阿根正傳2012

升級   59.05%

該用戶從未簽到

2010年9月6日 星期一 晚上 6點30分

公司--->慈雲山(第9回)

時間:2216
距離:4.5km

總共慳慳埋埋 $4.4x9回=$39.6蚊雞

2010年9月6日 星期一 晚上 8點半

斧山道運動場
變速跑 8圈x2隻

時間:12'56" 12'52"
距黎:3.2km x 2

第1隻:1'55" 1'48" 1'44" 1'40" 1'37" 1'31" 1'25" 1'13"
第2隻:1'55" 1'49"      3'25"     1'32" 1'31" 1'24" 1'13"

2010年9月6日 星期一 晚上 11點

竹園道--->雅竹街--->黃大仙道--->馬仔坑道--->竹園道

時間:3332
距離:2.41km

今天走了3課
第1課 公司走返屋企 warm up 兼 慳車費
第2課 走變速跑 真正黎料
第3課 同兩個朋友仔一齊慢慢跑 冷身

升級   59.05%

該用戶從未簽到

2010年9月8日 星期3 晚上 7點44分

將軍澳運動場至澳景頂來回

時間:3309
距離:7.54km

登錄/註冊後可看大圖

升級   59.05%

該用戶從未簽到

2010年9月9日 星期四 晚上 6點30分

公司--->慈雲山(第10回)

時間:2428
距離:4.5km

總共慳慳埋埋 $4.4x10回=$44蚊雞

2010年9月6日 星期一 晚上 8點半

斧山道運動場

時間:11'33"(3k) 11'07"(3k)
        1'27"(400m) 1'28"(400m) 1'28"(400m) 1'24"(400m)
        1'30"(400m) miss  (400m) miss  (400m) 1'07"(400m)400米連跑連休2分30秒
距離:3km x 2 + 400m x 6

好開心 400米 又突破 1'07" PB

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

kankan年中無休~~好勤力丫
    日日放工跑返屋企~~係咪要"咩"住d衫褲?

升級   59.05%

該用戶從未簽到

原帖由 sleung2002hk 於 2010-9-10 00:19 發表
    kankan年中無休~~好勤力丫
    日日放工跑返屋企~~係咪要"咩"住d衫褲?

阿鵬
    我唔洗帶好多野返工 所以 唔洗帶野返屋企
    不過 我 係穿 比賽送果d跑3 T 黎跑
    同埋我要穿長褲 不過係運動褲lor

升級   59.05%

該用戶從未簽到

2010年9月12日 星期日 早上8點半

沙田源禾路划艇會(可口可樂健樂跑2010)

時間:2845秒(PW)
    距離:7.2km

原來一直都記錯左
    以為慢過上次幾秒
    點知查返 上年 係 2804
    上年仲要係感冒出賽
    慢成42PW
    離晒大譜
    好大打擊ar
    我要檢討一下先得

>.< >.< >.<

跟住下午走左個麥徑9至10段到大棠

時間:2小時35
    距離:19.5km

我要好好努力先得

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kan0902 於 12-9-2010 22:59 發表

時間:28分45秒(PW)

原來一直都記錯左
    以為慢過上次幾秒
    點知查返 上年 係 28分04秒
    上年仲要係感冒出賽
    慢成4 ...

唔好咁啦根根, 你呢排要操山忙d, 遲d你專心操番公路跑, 期待你既表演 !!
    加油, 但小心過勞呀 !!

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 kan0902 於 2010-9-12 22:59 發表

原來一直都記錯左
    以為慢過上次幾秒
    上年仲要係感冒出賽
    慢成4 ...

根根, 上年係冬天跑, 今年係夏天呀
    只係偶一失手者, 下次再黎過啦, 要對自己有信心, 你掂架, 繼續努力呀!!!

升級   65.55%

該用戶從未簽到

原帖由 kan0902 於 2010-9-12 22:59 發表

原來一直都記錯左
    以為慢過上次幾秒
    上年仲要係感冒出賽
    慢成4 ...

根根, 你岩岩傷癒復操無耐, 操山路多, 都無操速度, 而且今日又勁濕熱, 呢d都會對表現有影響.
    落山後操返速度再報仇, 加油!繼續努力的時候要小心腳仔呀

升級   59.05%

該用戶從未簽到

2010年9月13日 星期一 晚上8點15分

斧山道運動場(interval)

400米x10隻(連休3分鐘)

1'31" 1'18" 1'19" 1'19" 1'21"
    1'19" 1'17" 1'17" 1'17" 1'14"

休10分鐘後

200米x10隻(連休4分鐘慢行200米線起步)

0'33" 0'31" 0'31" 0'33" 0'34"
    miss   0'31" 0'31" 0'34" 0'32"

第一次玩200米
    原來會玩到頭暈暈

所以第6隻200米miss左冇跑到
    回一回再跑過
    暈住黎跑

唔得 要繼續努力先得

升級   100%

開心

原帖由 kan0902 於 2010-9-14 00:03 發表
    2010年9月13日 星期一 晚上8點15分

400米x10隻(連休3分鐘)

1'31" 1'18" 1'19" 1'19" 1'21"
    1'19" 1'17" 1'17" 1'17" 1'14"

休10分鐘後

200米x10隻(連休4分鐘慢行200米線起步 ...

跑得好好牙~~知恥近乎勇係好
    但係都要慢慢黎~~加強訓練之餘~都要識得調整丫~~我地呢d冇教練睇住~要自己照顧自己丫~加油啦

升級   59.05%

該用戶從未簽到

原帖由 sleung2002hk 於 2010-9-14 20:25 發表

跑得好好牙~~知恥近乎勇係好
    但係都要慢慢黎~~加強訓練之餘~都要識得調整丫~~我地呢d冇教練睇住~要自己照顧自己丫~加油啦

多謝提點
    又係要照顧自己ge時候啦

升級   59.05%

該用戶從未簽到

2010年9月15日 星期3 晚上 7點45分

受傷後的第一課5k
    心諗 目標唔可以 突破20分鐘外(將會面對唔倒呢個現實)

第1隻 5k 時間:19'38"
    第2隻 5k 時間:19'36"
    第3隻 3k 時間:12'05" 爆左lu

成績都算係滿意啦(好彩 under 20)
    不過就係食唔晒3隻5k(未跑乳酸都未散晒>.<)
    可能尋晚 游左水同踢左波掛
    下次都係唔好玩d咁ge野

講起衝5k
    記起 都有成半年冇跑啦
    對上果次已經係受傷前
    2010年3月17日星期3 半年啦 等左181日啦(等得好苦ar)
    好返一直都唔敢衝5k 怕面對唔倒自己 打擊倒自己
    果時3隻可以食晒
    時間上都唔錯
    分別係 18'53" 19'19" 19'48"
    其實就唔係好快
    不過都唔知幾時可以 做返咁ge時間姐
    如果咁比真係差好遠ar
    所以
    我要努力 努力 再 努力先得   

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 1 天

根仔真系操得好好woo!!

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

回復 260# 的帖子

大家又回歸斧山了~ 你的時間其實都可以接受啦, 不過最好3隻食晒~根根你睇住對腳仔呀!
    我啲時間差咗好多 , 都要繼續努力慢慢淆番上去, 希望下次可以食番3隻!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kan0902 於 15-9-2010 23:53 發表
    2010年9月15日 星期3 晚上 7點45分

受傷後的第一課5k
    心諗 目標唔可以 突破20分鐘外(將會面對唔倒呢個現實)

第1隻 5k 時間:19'38"
    第2隻 5k 時間:19'36"
    第3隻 3k 時間:12'05" ...

根根加油呀, 不過小心身體, 唔好過左火整親呀

升級   59.05%

該用戶從未簽到

原帖由 小叻 於 2010-9-16 11:31 發表
    大家又回歸斧山了~ 你的時間其實都可以接受啦, 不過最好3隻食晒~根根你睇住對腳仔呀!
    我啲時間差咗好多 , 都要繼續努力慢慢淆番上去, 希望下次可以食番3隻!

係ar 小叻 回歸斧山了
    我會睇住隻腳
    所以第3隻 都係唔食住

同你個目標一樣
    下次要食晒3隻先得

不過要下下星期先有得食

升級   100%

開心

可能我大食~~~我都係鐘意一次過食15k@@

升級   59.05%

該用戶從未簽到

2010年9月18日 星期6 晚上 7點3個字

第20課
    麥徑4至6段9(直落石排街走佬)

時間:4小時2631
    距離:25.77km

2010年9月19日 星期日 早上 8點半

第21課
    麥徑 3段至5段(獅子亭走佬)

時間:4小時5224
    距離:25.3km

今次有4個字送比自己
    爆到七彩

咩叫做辛苦
    上左好寶貴ge一課
    呢種感覺得來不易
    發覺耐力同意志仲係未成熟

升級   65.55%

該用戶從未簽到

原帖由 kan0902 於 2010-9-19 22:18 發表
    2010年9月18日 星期6 晚上 7點3個字

第20課
    麥徑4至6段9(直落石排街走佬)

時間:4小時26分31秒
    距離:25.77km

2010年9月19日 星期日 早上 8點半

第21課
    麥徑 3段至5段(獅子亭走佬)

時間:4小時52分24 ...

嘿嘿~~你又忍唔住上左山...加油呀~~