香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 豬兜1
打印 上一主題 下一主題

跑步+徒潛=......

升級   87.67%

該用戶從未簽到

升級   85.6%

該用戶從未簽到

原帖由 ~NN~ 於 2011-7-13 00:28 發表

你跑咁快邊個令女界到你呀 ?

登錄/註冊後可看大圖
有好多啦,不過佢地嚴棄我所以咪吾界我LO. .

升級   85.6%

該用戶從未簽到

原帖由 Carly 於 2011-7-13 00:26 發表

進化島在厄瓜多爾, 你有無睇過BBC "Galapagos"呢套紀錄片? 超正的~
我仲想去Barcelona渣法拉利~
去YAHOO SEARCH 下先.

升級   87.67%

該用戶從未簽到

原帖由 Carly 於 2011-7-13 00:12 發表

諗住幾時去? 你見kf張頭像咪係羅, 佢去過, 問佢啦~
我想去進化島, 不過都係發住夢先~
呢幾日因為受了啟發, 思索了好多野, 我要改變我的travel style,
something special 呢兩個字不停在我腦海浮現~

Carly ctse 妳想點樣special 呢 ?

登錄/註冊後可看大圖

升級   87.67%

該用戶從未簽到

原帖由 Carly 於 2011-7-13 00:16 發表

會唔會自駕遊? 可以話你知好筍的last minute住宿搵法~

Thanks.... 但現在accomodation 勁full勁full, 唔可以last minute book, 我book左啦

升級   85.6%

該用戶從未簽到

原來呢度咁多人LIKE 旅行的,RUNRUN師姐仲要一去5個月咁耐,如果我有5個月
大假都冇咁多MONEY SUPPORT 我去咁耐 .

升級   87.67%

該用戶從未簽到

原帖由 豬兜1 於 2011-7-13 00:24 發表
YES,又可以去埋澳州同智利.

你咁貪心架做乜過澳洲 ?

淨係南美已可玩幾個月la, 去復活島當然會去智利, 跟住阿根廷, 巴西, 波利維亞, 秘魯....

有排玩呀   

登錄/註冊後可看大圖

升級   87.67%

該用戶從未簽到

原帖由 豬兜1 於 2011-7-13 00:30 發表
去YAHOO SEARCH 下先.

我都唔識進化島, search 下先

升級   87.67%

該用戶從未簽到

原帖由 Carly 於 2011-7-13 00:37 發表

去Barcelona渣法拉利, ,skydive jump(beach jump), 坐直升機....~

原來如此

登錄/註冊後可看大圖

我在New Zealand 玩過 skydive, 有機會見面時詳談 !

升級   85.6%

該用戶從未簽到

原帖由 ~NN~ 於 2011-7-13 00:41 發表

你咁貪心架做乜過澳洲 ?

淨係南美已可玩幾個月la, 去復活島當然會去智利, 跟住阿根廷, 巴西, 波利維亞, 秘魯....

有排玩呀   

登錄/註冊後可看大圖
吾係要去紐西蘭轉機去智利?有直航飛智利?

升級   87.67%

該用戶從未簽到

原帖由 豬兜1 於 2011-7-13 00:37 發表
原來呢度咁多人LIKE 旅行的,RUNRUN師姐仲要一去5個月咁耐,如果我有5個月
大假都冇咁多MONEY SUPPORT 我去咁耐 .

去南美係張機票貴, 去到慳慳地使係可以的

但當然啦, 5個月就好襟計  

登錄/註冊後可看大圖

升級   87.67%

該用戶從未簽到

原帖由 Carly 於 2011-7-13 00:44 發表

下次試下非旺季去歐洲自駕遊, 嘆完晚餐後, 約10點咁上下, 先渣住架車去搵d apartment, 因為好夜了, 所以d屋主都會賤價租出的, 超平的, 仲要是市區的.

咁正 ? 下次請教妳  

升級   87.67%

該用戶從未簽到

原帖由 豬兜1 於 2011-7-13 00:54 發表
吾係要去紐西蘭轉機去智利?有直航飛智利?

應該無直航, 可以飛美國/南非/歐洲轉機去南美都得 !

我都係識少少咋, 你問番agent啦  

登錄/註冊後可看大圖

升級   85.6%

該用戶從未簽到

進化島是生物的天堂,好多新品種或巳絕種之生物被發現.咁正,我好想去果度釣下
魚,釣D平時未釣過的,不過應該會比人拉.

升級   85.6%

該用戶從未簽到

咁就真係要問下旅行社D STAFF 了.

升級   100%

鬱悶
  • 簽到天數: 1 天

[quote]原帖由 豬兜1 於 2011-7-13 00:37 發表 原來呢度咁多人LIKE 旅行的,RUNRUN師姐仲要一去5個月咁耐,如果我有5個月大假都冇咁多MONEY SUPPORT 我去咁耐 . [/quote

我都係正職再加做埋兼職, 辛勤工作一年儲了盤川,
    再抄埋老板魷魚才能起行, 一路上都節儉花費,
    瞓過蘭州火車站的地下, 在巴基斯坦北部山區住無電無燈的
    客棧, 無熱水沖涼, 唯有日間在山溪用雪山溶下來的冷水
    洗頭沖涼, 捱住凍由1數到20然後跑到太陽下曬熱個人再跑回山溪再沖過, 重覆做了幾次才能沖乾淨, 又試過在巴北山區瞓在貨車斗上, 凍到要把所有可以穿的衫都穿上再加膠雨褸,........., 總總經歷, 都是依靠年輕的熱情才能一一渡過,
    今天真的不肯定自己還能有否這些能奈再去闖天涯了!

升級   87.67%

該用戶從未簽到

原帖由 豬兜1 於 2011-7-13 01:06 發表
    咁就真係要問下旅行社D STAFF 了.

唔該順便check下南美邊度有舉辦馬拉松啦  

登錄/註冊後可看大圖

升級   85.6%

該用戶從未簽到

原帖由 ~NN~ 於 2011-7-13 01:14 發表

唔該順便check下南美邊度有舉辦馬拉松啦  

登錄/註冊後可看大圖
    呢樣就有D難度了,去邊度CHECK 的?

升級   87.67%

該用戶從未簽到

原帖由 runrun 於 2011-7-13 01:11 發表
    [quote]原帖由 豬兜1 於 2011-7-13 00:37 發表

登錄/註冊後可看大圖
    原來呢度咁多人LIKE 旅行的,RUNRUN師姐仲要一去5個月咁耐,如果我有5個月大假都冇咁多MONEY SUPPORT 我去咁耐hg15b ...

嘩 ! 好刺激, 好好玩咁wor !

這樣的經歷, 隔了多年依然會記得, 依然會回味 !
    runrun ctse 妳當然可以再去闖過啦, 支持你 !  

登錄/註冊後可看大圖

升級   100%

鬱悶
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 ~NN~ 於 2011-7-13 01:14 發表 唔該順便check下南美邊度有 舉辦馬拉松啦  

登錄/註冊後可看大圖

我未去過南美呀 !
    不過呢個都係我勁想去的地方, 我想去巴西. 墨西哥. 古巴. 智利. 秘魯. 阿根庭. 危地馬拉. 我想遊阿瑪遜河. 我想追尋瑪亞文化........., 我知直航南美機票好貴, 去得咁遠又應該玩耐些, 但又冇咁多假期, 但始終希望有生之年能去一次。

本來我由14到17/7 都報了團去蒙古國烏蘭巴托, 依家冇乜假期自己慢慢玩, 唯有報旅行團圖省時間, 但上星期居然通知我因唔夠人成唔到團而取消了, 激死!