香港長跑網  - 長跑長友

樓主: chusiuyee
打印 上一主題 下一主題

「荃」新"癲"地~~【癲地會】

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 2 天

升級   2.55%

該用戶從未簽到

原帖由 laputa99 於 2012-2-13 23:35 發表

perre ching. 星期五我都係heel 跑多.

我未試過JOIN周五約跑,因為我Offical六點收工,係側魚涌係趕唔切返荃灣 .... 我要睇下偷閃成唔成功先知能否出現,不過我星期六唔洗返工,可以參加下大家活動,唔洗成日孤身上路咁悶!

升級   2.55%

該用戶從未簽到

原帖由 tank1438 於 2012-2-13 23:10 發表
    PERRE & MICRATHON,我未報山賽(不過遲D想玩下),跑上田夫仔只係在青龍頭上面4-5KM上斜路唔係山路係車路,可以跑HEA D都得,頂唔住既行住唔係當行山都得架,星期日我都會同亮哥佢地試畢拉山條路,星期六唔會太激的..!!

我上網搵過,原來田夫仔係麥理浩九段會經過,我試過係荃灣地鐵坐巴士由九段頭行到屯門十段尾,我諗我以前有經過田夫仔。

你呢邊就辛苦D,小二班長果邊就舒服D,我諗諗先。

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 1 天

PERRE我記錯名啫,我星期六會跑呢度,全程約12K..!!

登錄/註冊後可看大圖

升級   100%

慵懶

星期六早上九時半,深井籃球場出發上山12K,山上有觀景台望全大欖水塘境..!!

升級   69.25%

該用戶從未簽到

早晨!各位癲友!

2012年2月18日(六)的早上約跑活動,

【小二】8:00am:小二島+圓玄  (天使式)
    【坦克】9:00am:深井+田夫仔  (鍛鍊式)

小二稍後向領隊(kenny, 坦克)了解,可否將其合併,或是分開進行,任"癲"選擇!
    不過兩個約跑活動都是輕鬆好玩、開心的!

大家可pm小二報名,更可選擇跑其一段也可以(中途加入大隊)!
    (最重要是....小二要將大家變得更癲!更強!)

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 9 天

各位早晨!

升級   100%

無聊
  • 簽到天數: 493 天

各位早晨

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 kin8333 於 2012-2-14 09:49 發表
    各位早晨

早晨:波叔及成成...今日小二「訓黎頸」..

升級   100%

慵懶

回復 3986# 的帖子

雖然跑完發記甜品都應該未開,不過深井多美食...其實仲天使呀..." />" />
    唔想食咁HEAVY都可以食甜心園,飲杯COFFEE食個CHEESE CAKE都唔錯架...!!" />" />http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=22308

升級   76.25%

該用戶從未簽到

早晨大家!!!

升級   2.55%

該用戶從未簽到

原帖由 tank1438 於 2012-2-14 10:07 發表
    雖然跑完發記甜品都應該未開,不過深井多美食...其實仲天使呀..." />" />" />" />
    唔想食咁HEAVY都可以食甜心園,飲杯COFFEE食個CHEESE CAKE都唔錯架...!!" />" />" />" />http://www.openrice.com/restaurant/ ...

其實我都應該無問題, 因為 :

1) 最重要係9:30 ... 太早好辛苦.
    2) 4KM上斜, 雖然未試過, 但睇黎應該等如嘉頓上汀九二次咁上下, 星期五晚早D訓應該可以應付.

請問集合地點深井籃球場係咪即係嘉頓隔離呀? 你會坐車落去定跑落去呀? 我係度諗, 如果跑落去要5K, 要唔要甶番5K力上山呢?

另外小二班長, 你果個21KM小二島遲下會唔會再攪呀? 因為昂船洲大橋景, 我未去過, 都好有興趣.

升級   100%

慵懶

原帖由 perre 於 2012-2-14 10:16 發表

其實我都應該無問題, 因為 :

1) 最重要係9:30 ... 太早好辛苦.
    2) 4KM上斜, 雖然未試過, 但睇黎應該等如嘉頓上汀九二次咁上下, 星期五晚早D訓應該可以應付.

請問集合地點深井籃球場係咪即係嘉頓隔離呀? 你 ...
    我要送小坦克返學校課外活動先,所以會早少少搭車入去,深井出發係呀嘉頓隔離的籃球場,不過更衣室得沖身無LOCKER的..!!
    4KM上斜比上汀九斜少少的,不過都應該應付到既..!!

升級   2.55%

該用戶從未簽到

原帖由 tank1438 於 2012-2-14 10:26 發表
    我要送小坦克返學校課外活動先,所以會早少少搭車入去,深井出發係呀嘉頓隔離的籃球場,不過更衣室得沖身無LOCKER的..!!
    4KM上斜比上汀九斜少少的,不過都應該應付到既..!!

咁我換好晒衫先入深井啦, 跑完返屋企沖涼啦, 到時見啦!

升級   69.25%

該用戶從未簽到

各位癲友,小二班長已開了新帖「名為:荃新癲地活動區」
    日後有關活動報名,可前往以下網址,謝謝各位!此區只限報名,勿吹水

【癲友活動區】

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=16874&page=1&extra=

如要吹水請繼續「留係度」灌水...

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 tank1438 於 2012-2-14 10:07 發表
    雖然跑完發記甜品都應該未開,不過深井多美食...其實仲天使呀..." />" />" />" />
    唔想食咁HEAVY都可以食甜心園,飲杯COFFEE食個CHEESE CAKE都唔錯架...!!" />" />" />" />http://www.openrice.com/restaurant/ ...

坦克師兄....你唔好引小二啦...我下一次既「天使特訓獎勵」...要跑到25K 先有呀... (點跑呀!?)

各位癲友...今日小二訓黎頸,有無方法解救呢? (條頸擰左面頸痛lor)

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

班長,會不會是熱氣上頸?

仲想問大家,星期日早上有無人跑?

Kin in Running

升級   2.55%

該用戶從未簽到

班長,

用冰 和 熱毛巾, 每分鐘交替, 做十分鐘, 之後隔半粒鐘再做, 重覆做三次應該OK. 試下啦

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 perre 於 2012-2-14 12:42 發表
    班長,

用冰 和 熱毛巾, 每分鐘交替, 做十分鐘, 之後隔半粒鐘再做, 重覆做三次應該OK. 試下啦

perre師兄:請問用冰水樽和熱水樽,「full」係頸...是否ok?

升級   2.55%

該用戶從未簽到

原帖由 chusiuyee 於 2012-2-14 12:47 發表

perre師兄:請問用冰水樽和熱水樽,「full」係頸...是否ok?

有冰袋同毛巾就最好啦, 面積大D丫麻, 原理係先用冰收細血管, 再用熱令血管擴張, 從前加速血液運行, 以達到消腫同鬆根 (FULL 果時拉一拉住條根) 的作用