香港長跑網  - 長跑長友

樓主: chusiuyee
打印 上一主題 下一主題

「荃」新"癲"地~~【癲地會】

升級   2.55%

該用戶從未簽到

唔係,係掉左個煙灰兜同包煙出樓梯口個垃圾桶,要戒戒戒.....hoooowoooo

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 1 天

回復 4121# 的帖子

恭喜!^^

升級   69.25%

該用戶從未簽到

早晨!各位癲友!小二無意中發現,原來有總里數呢樣野...等小二又計下先
    2011年12月:46km (5/12第一次約跑)
    2012年1月:146km
    2012年2月:88km (截至今日)
    =280km (小二每跑一公里就捐出$1元給慈善機構)

perre師兄:你要努力戒煙煙呀!不過你都跑唔慢呀...小二從未試過均速跑到5mins...

成成:咁小二幫你報名參加星期六...坦克兄既約跑活動啦!苛畸?

坦克師兄:我地癲友隊...愈來愈多約跑活動,因為癲友各有所長,俾大家多些機會做搞手及參與,唔一定只有「星期五定時定點」,所以皇上讚我地...「荃新癲地」是一隊「創意搞作」的團隊!呵呵呵!(開心到小二訓唔著!)

其他癲友去晒邊?又要「通緝」....add文!大頭蝦(腳傷中)!凌晨出沒A(公幹中)!Rhys!Turtle!海黑!joe (休養中,有地震嗎?)!kevin!??哈哈哈哈,.....其實癲友都好忙碌!大家努力啦!今晚開始起風,大家唔好攝親呀!

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 1786 天

[LV.Master]伴壇終老

升級   2.55%

該用戶從未簽到

我見三鐵攪左一個訓練班, 除左游水, 單車, 還有跑步, 跑步訓練共八堂, $400, 請問有無人有興趣呀? 我想改正一下跑姿和呼吸方法等等, 以減少傷痛機會.

升級   100%

無聊
  • 簽到天數: 134 天

原帖由 tank1438 於 2012-2-15 22:05 發表
    青龍頭村有條路經屯門公路底上山的,7兄星期日有咩比賽呀?
    下星期我跑多次都得架!" />" />

tank1438.

呢段路坐車經過成日都想試下.不過驚頭段有狗所以未試過....

如果下星期6你會再跑.咁預我啦..

不過想問下.12k意思係咪深井出發來回計..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 perre 於 2012-2-16 09:27 發表 我見三鐵攪左一個訓練班, 除左游水, 單車, 還有跑步, 跑步訓練共八堂, $400, 請問有無人有興趣呀? 我想改正一下跑姿和呼吸方法等等, 以減少傷痛機會.

師兄,係邊到找到相關資料呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 perre 於 2012-2-16 08:16 發表 唔係,係掉左個煙灰兜同包煙出樓梯口個垃圾桶,要戒戒戒.....hoooowoooo

食煙有礙長跑,戒煙需要勇氣和堅毅的意志,祝你成功,努力、加油!

升級   100%

慵懶

原帖由 711FF 於 2012-2-16 09:33 發表

tank1438.

呢段路坐車經過成日都想試下.不過驚頭段有狗所以未試過....

如果下星期6你會再跑.咁預我啦..

不過想問下.12k意思係咪深井出發來回計..
    無錯係深井出發到觀景台來回計,其實有時間的話可以上遠d添,我去過清快塘同田夫仔,可以跑多5-10k,甚至去埋石崗跑多15k都仲得...不過今星期要12點左右接番小坦克放學唔去咁遠,下星期可以去遠d都得...

升級   100%

無聊
  • 簽到天數: 493 天

原帖由 perre 於 2012-2-16 08:16 發表
    唔係,係掉左個煙灰兜同包煙出樓梯口個垃圾桶,要戒戒戒.....hoooowoooo

真心戒煙就一定得,我食煙30幾年煙都可以戒了,祝你戒煙成功

升級   100%

無聊

原帖由 tank1438 於 2012-2-16 09:43 發表
    無錯係深井出發到觀景台來回計,其實有時間的話可以上遠d添,我去過清快塘同田夫仔,可以跑多5-10k,甚至去埋石崗跑多15k都仲得..." />" />不過今星期要12點左右接番小坦克放學唔去咁遠,下星期可以去遠d都得..." />" />

跑多小小無問題.

請問深井有冇地方沖身換衫..

升級   2.55%

該用戶從未簽到

我係佢個 facebook 見到佢 POSTER, 同埋有個聯絡人/電話/電郵 ......

原帖由 Samuel 於 2012-2-16 09:39 發表

師兄,係邊到找到相關資料呀?

升級   2.55%

該用戶從未簽到

我都希望戒甩啦, 下定左決心架啦, 但 ... 近廿年都下過一二次失敗左, 希望今次多跑步可以OK啦!

原帖由 kin8333 於 2012-2-16 09:47 發表

真心戒煙就一定得,我食煙30幾年煙都可以戒了,祝你戒煙成功

升級   100%

慵懶

回復 4131# 的帖子

深井籃球場個更衣室好似有沖身,不過無locker,最近要去返荃灣公園先有locker喎!!不過下星期可以荃西出發跑入去既..!落山時無力咪搭返小巴出荃灣囉...!!

升級   37.6%

該用戶從未簽到

大家早!!!

昨晚同兩位朋友跑了青公,大約12k, 跑完走去發X整碗密瓜西米露...爽呀!!!

星期五繼續

大家一齊努力!

升級   100%

慵懶

原帖由 perre 於 2012-2-16 09:54 發表
    我都希望戒甩啦, 下定左決心架啦, 但 ... 近廿年都下過一二次失敗左, 希望今次多跑步可以OK啦!

當你有目標要跑好d,戒甩會令你心肺好d,你既決心就會大好多...一定得架今次...!!

升級   37.6%

該用戶從未簽到

原帖由 711FF 於 2012-2-16 09:50 發表

跑多小小無問題.

請問深井有冇地方沖身換衫..

深慈路公園

升級   37.6%

該用戶從未簽到

原帖由 tank1438 於 2012-2-15 22:08 發表
    小二青公愈夜愈多人跑架,唔會大危險嘅啫,有次夜返見過十二點幾都仲有好多人放狗同跑步!

夜晚睇唔通睇唔透, 最危險就喺誤中地雷...尤其喺近深井一帶

小弟對舊鞋大大話話都中過4-5次!

升級   76.25%

該用戶從未簽到

小二班長我成曰都係度,唔使通緝我

升級   100%

無聊

原帖由 tank1438 於 2012-2-16 09:56 發表
    深井籃球場個更衣室好似有沖身,不過無locker,最近要去返荃灣公園先有locker喎!!不過下星期可以荃西出發跑入去既..!落山時無力咪搭返小巴出荃灣囉...!!

無locker 無沖身不是問題..知道有個預算啫......

我深井起步無問題,安排到啦,

荃灣起步上山來來回最小22k..你來緊有什麼賽事..