香港長跑網  - 長跑長友

樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊(Part 1)

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

該用戶從未簽到

不如8am在元州街x號(唔知)既新星茶餐廳等,即是美居麥當當對面個度.....
V V: 即係上次我地去個間松記糖水,隔2-3個鋪位就係...

食住等啦....早d見面我地可以足下水嘛...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-11-14 17:04 發表

不如8am在元州街x號(唔知)既新星茶餐廳等,即是美居麥當當對面個度.....
V V: 即係上次我地去個間松記糖水,隔2-3個鋪位就係...

食住等啦....早d見面我地可以足下水嘛...

" />" />

我諗我知既..到時搵搵la..我食開果d 餐廳一般都比我改晒名...個真名真係唔知~咁 around 8:15la..好唔好??

升級   100%

該用戶從未簽到

各位:
哈哈...我岩岩見到,唱片公司(長跑網)有新跑衣訂呀....截止訂購日期: 27/11/08 (星期四)
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=2308&extra=&page=1

有買趁手啦....
我訂左背心啦...

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-11-14 17:11 發表

我諗我知既..到時搵搵la..我食開果d 餐廳一般都比我改晒名...個真名真係唔知~咁 around 8:15la..好唔好??

早去早食啦....
總之8~8:15am你到就ok啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-11-14 17:13 發表
各位:
哈哈...我岩岩見到,唱片公司(長跑網)有新跑衣訂呀....截止訂購日期: 27/11/08 (星期四)
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=2308&extra=&page=1

有買趁手啦....
我訂左背心啦...hjokkjlkjl ...

我諗d背心係好大件..而且個la位會好大架點著ar???????

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-11-14 17:21 發表

我諗d背心係好大件..而且個 “格la底”位會好大架…點著ar???????  

出黎做得(twins),就預左"泡"個身架啦......我地又唔係走玉女路線~~

升級   0%

該用戶從未簽到

我地又唔係丫嬌~~~ar 嬌ching 是第2個區的~~~~~
~~仲有...是"拋"個身出來..而不是泡~~泡的..一般是茶~sorry 我都只係想提高我地fans 的語文水準

升級   100%

該用戶從未簽到

就放工....
bonbon + V V
明早見啦....記得帶個型仔水樽呀...

升級   97.67%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 2008-11-14 12:01 發表
個講座是
天 文 導 航http://www.lcsd.gov.hk/CE/Museum/Space/Programs/Activities/c_activities_speciallecture.htm#sl_2

獅子座  14/11 - 21/11 譚普─塔特爾彗星  流星雨  18/11 最勁
http://www.lcsd.gov ...

原來師兄都有去開聽talk~~

升級   97.67%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-11-14 17:30 發表

出黎做得(twins),就預左"泡"個身架啦......我地又唔係走玉女路線~~" />" />

cat 姐~~渣打我應該同妳跑同組喎~~

升級   56.95%

無聊
  • 簽到天數: 7 天

原帖由 KK 於 2008-11-15 00:41 發表

cat 姐~~渣打我應該同妳跑同組喎~~" />" />

佢地唔走"玉女" 路線Je, 都可以簡型"、"潮"...多種路線。

升級   0%

該用戶從未簽到

cat 姐~~渣打我應該同妳跑同組喎~~" />" />

~~~點解....名都唔同左既??你唔係phxxx ching 咩??????

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ngwkd2008 於 2008-11-16 21:39 發表

佢地唔走"玉女" 路線Je, 都可以簡型"、"潮"...多種路線。

梗係la....我地都不知幾型..haha..e + 仲有 bonbon 加入~~~簡直..無懈可擊

升級   0%

該用戶從未簽到

hehe...襯catcat 未上來...等我先本簡短report 一1511行動~
    8:45..3個 ssp 之友從 ssp 出發, 到達荃灣時..我有點擔心...另2位ssp 之友..其實識唔識路架???好在最後...我地會合左ming sir..一行4人~先拍個大合照就浩浩蕩蕩出發了 (先要嗚謝ming sir 囡囡幫我地拍照及儲存行李)~
    由ming sir plan 好行程~我們由西約出發~一直向山上進發(其實我忘了果度叫咩名, 總之有一段斜坡)..全程來回有11k~之後會轉戰汀九 (如有錯請指出)
    去程, 一路有bonbon 陪跑..我地都是第一次見面..但已一見如故~bonbon 原來是非常斯文既ssp 之友..我地一路傾一路跑.真係不經不覺跑到去u-turn位~輕輕鬆鬆就5.5k la~回程時..catcat 開始有幻覺出現~佢話...見到遠處...有...c樂冰ar~~~ ~於是..我地就在些粉去飲c 樂 冰lu~~
    之後..繼續行程..不過可能停過la..大家都無去程咁起勁law.而且好好好晒ar..我是好怕晒..跑到我諗差1k 到u-turn 位我就停了下來休息~bonbon 陪我一整, catcat 同ming sir 就繼續行程~大約1:30~完成行程~大吃大渴去也~
    最後~要多謝ming sir 安排既行程~風景非常優美..頭11k 簡單跑到唔捨得停~另外~多謝另2位ssp 之友..令我跑得異常開心..不過真係好難理解....點解你地上之真係咁堅..由長沙灣可以跑到深井?????好堅ar

升級   97.67%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-11-16 21:46 發表

~~~點解....名都唔同左既??你唔係phxxx ching 咩??????

我依然仲係
    那個維護正義的化身~
    pxxxx
    la~~
    轉咗呢個名方便記嘛~" />" />

升級   97.67%

該用戶從未簽到

cat 姐~
    你個fung sir~找到partner未呀?
    如未, 就大家一齊玩啦

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 KK 於 2008-11-15 00:39 發表

原來師兄都有去開聽talk~~

你原來係phenli呀.....................改名kk就以為我唔認得你......!!
    天文lee家野.....你又識. ...

升級   100%

該用戶從未簽到

cat 姐~~渣打我應該同妳跑同組喎~~

咪"姐"前"姐"後呀.....
    我係cat,唔係亞姐.....我同V V走青春路線....唔好叫老晒

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 KK 於 2008-11-17 00:44 發表
    cat 姐~
    你個fung sir~找到partner未呀?
    如未, 就大家一齊玩啦

你個衰野,又話16/11前reply我.....
    你係咪會同fung sir玩山霸架...?如果係,我馬上代為告訴他,唔使佢煩搵partner....
    你今個星期五(21/11)係唔係出黎跑步?如果係,我會叫埋fung sir睇下佢得唔得,到時你地可以見面詳傾山霸囉...

請你盡快回覆我..

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-11-16 22:21 發表
    hehe...襯catcat 未上來...等我先本簡短report 一1511行動~
    8:45..3個 ssp 之友從 ssp 出發, 到達荃灣時..我有點擔心...另2位ssp 之友..其實識唔識路架???好在最後...我地會合左ming sir..一行4人~先拍個大合照就浩 ...

好詳盡喎.....
    甘我就做少少補充啦...
    15/11出席者有我,V V, bonbon同ming sir四人....
    起衫打算全程跑引水道,但係我地跑完約11k既引水道後,已口乾得想死.....d水又飲得7788...我怕自己要在垃圾收集站中找野飲....於是,詢眾要求下後part山路改為先到荃灣xxx村既7-11買思樂冰先,飲完小休後再繼續行程.....由西約打算號去深井來回....
    去深并個條路(忘記路名)同上次星期六跑時一樣甘風和日麗....又係一樣晒到嘔....搞到而生怕日光既V V叫苦連天,而bonbon又一樣只在面珠用一粒份量少得可憐既防晒lotion,身體照樣唔用防晒,大晒可也.....後程通常都係我同ming sir跑先,而V V同bonbon在後,我地估計,跑得慢既"元兇"係V V,因而我地上個星期六跑時,bonbon既跑速係同我一樣快既.....之後的過程V V在樓上已報告了...

有些趣事分享如下:
    1. 當日V V與我的跑步衣著竟然有99%相似:頭帶黑色cap帽,身穿紫色nike背心跑衣,黑色跑褲,腰水樽及袋,同樣聽mp3....
    2. 在往深井路上,見到好多小昆蟲在地下呀....有3-4隻蝴蝶及一隻"堂朗"既物體..
    3. 同V V學左少少咩"動態拉筋"...