香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 亞平
打印 上一主題 下一主題

[平平無奇] --- 用心跑、隨意寫跑步日記

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 燉奶佬 於 2010-12-11 10:29 發表
b兄,知唔知俄羅斯既馬拉松係幾時架?

好似九月, 好貴喎

升級   97.1%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-12-10 13:02 發表

我喜歡和跑友並肩奔跑的感覺,像是戰友,共赴同一個戰場,去一起征服42.195長路裡的種種挑戰...

我也喜歡分享別人成功的那份喜悅,共同的經歷,比起自己刷新個人時間,更別具意義,是更為難忘的,也是值得去做 ...

謝謝各位(billy, 烏拉, 曲奇, Mattew, Ivy, 燉奶, b哥哥, 森美, wongc, 街坊鄭...) 對小妹的鼓勵!!!
能在跑道上認識到各位, 互相支持, 是我在跑步上最開心及感恩的事!

平平, 這場比賽, 我知道原本你是打算做時間的, 謝謝你肯犧牲自已陪我完成這個夢想.

一路上, 憑著互信, 我們一步一步超越前面的跑手,
堅持走下去, 就彷彿是我在這漫長跑道上向你道謝的最好方法!

升級   97.1%

該用戶從未簽到

原帖由 ivy 於 2010-12-10 09:28 發表
全完感受到未跑之前的擔憂, 完成後的成功感和喜悅. 人生就像馬拉松, 不要理會跑道上有幾多人在你身邊擦身而過, 只要你繼續堅持下去, 勇往向前去, 你就是成功.
期待你下次的佳績.

Ivy, 你說的話令我很感動!
你都係呀, 要加油呀, 在跑道上我地要一齊努力, 勇往直前!!!

升級   97.1%

該用戶從未簽到

原帖由 continent 於 2010-12-10 13:05 發表

說真,一個字, 服.

女子7個月練到全馬在423.  太正啦!

真的要多點練青公.

森美, 其實在毅行陪你跑第九,十段那天, 我已經寫了一個很大的"服"字給你~
YOU ARE THE BEST, TOO!!

升級   97.1%

該用戶從未簽到

原帖由 烏拉 於 2010-12-10 14:10 發表
有感而發篇

小師妹今次的表現. 的確對烏拉做成頗大的衝擊. 想像不到有人可以練跑不多久. 竟然可以完成全馬. 而且更做到如此佳積. 確實係眼都凸埋.
不是要去比較. 亦明白每人的體能各異. 背景不同. 只是...
雖然 ...

烏拉, 謝謝你對我的支持啊! 很感動呢~~

說真的, 我想我沒有什麼過人之處, 就只有一顆堅定的決心.

烏拉, 我相信你很快可以達到自己的目標的!
還會比自己的目標做得更好!
接著的比賽及渣打要加油啊,
我也會繼續努力, 到時不要"界"我啊!!!

升級   97.1%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 2010-12-10 14:39 發表
睇完小師妹及平兄的澳馬分享後,我都有少少野想講..
平兄確是一個好pacer,還記得住年為渣馬作預備而跑長課..
多謝平兄陪伴我跑了多次青公...
我唔似小師妹,我是一個好易放棄的人,對跑步確是欠缺堅持...
若沒有 ...

謝謝曲奇的祝福!
從今天開始, 我便要開始學習一個人去面對挑戰了~

平平確是一個很好的pacer,
我想他開高價還是有人會請他的!   
謝謝你給他的支持和認同, 我相信這是他在無私付出後, 得到的最大回報!

升級   97.1%

該用戶從未簽到

原帖由 街坊鄭 於 2010-12-10 12:59 發表
你仲好後生.我入左老柴組喇.跑得郁..我d死黨(同我咁大年紀)已勸我唔好去跑比賽.keep住係咁2跑下好喇.

街坊鄭, 記唔記得果次我跟你跑青公你扯到我幾快呀?

你o係我心目中係好勁的, 知道嗎? 唔好咁快認老啊!

升級   97.1%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2010-12-11 09:45 發表

都吾係, 你同晶哥都咁快, 我都同過佢跑三兩次啦. 不過次次就吾得. 同埋台馬我真係要考慮, 因為我去過, 我想太魯閣多D, 風景優美 , i like it

b哥哥, 計我話, 去邊度都得呢, 有得跑就得的了~~

升級   97.1%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2010-12-10 10:01 發表

小c妹好少咁夜出post , 哈~~ 你地班友仔真心急. 係咁逼人.

恭喜晒, 小c妹, 自虐其實都好得意的, 能睇驗痛苦後的成功是說不出的喜悅, 滿足來, 未試過是不能體驗的. 今次幸得平西無私的幫忙, 日後要多靠自己些 ...

b哥哥, 謝謝你的鼓勵, 這次你沒有失敗啊~~

成績不是最重要, 而是心的領會~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 GRACE@ 於 2010-12-11 12:46 PM 發表

b哥哥, 計我話, 去邊度都得呢, 有得跑就得的了~~

計我話, 去邊度都得, 有一班跑友兼朋友一齊跑就得的了~~

升級   97.1%

該用戶從未簽到

原帖由 燉奶佬 於 2010-12-10 09:56 發表
膽粗粗的決定,戰戰兢兢的開始,義無反顧的堅持,享受每段路程,增添美好的回憶!
恭喜Grace完成了無撼的第一次全馬!長跑長有!

燉奶, 謝謝啊, 下次你去邊度跑馬, 我都想跟去啊~~

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

乜冇上黎咁耐~阿平個blog轉左主人阿
    話時話~~小師妹7個月跑到4"23真係唔係人黎............

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

原帖由 sleung2002hk 於 2010-12-11 20:17 發表
    乜冇上黎咁耐~阿平個blog轉左主人
    話時話~~小師妹7個月跑到4"23真係唔係人黎............

多個女主人, 加多雙筷

升級   50.35%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2010-12-11 23:29 發表 多個女主人, 加多雙筷  

平西王呢度有好多雙筷子

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 continent 於 2010-12-12 12:30 AM 發表

平西王呢度有好多雙筷子

如果係女c姐, 多幾多雙筷子都無所謂啦! 熱鬧D

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sleung2002hk 於 2010-12-11 20:17 發表
    乜冇上黎咁耐~阿平個blog轉左主人阿

梁妹妹,呢處沒有轉過主人,只是來了個貴賓....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2010-12-11 23:29 發表

多個女主人, 加多雙筷  

哈哈~近來來了好多貴賓...可能要加多幾對先夠用...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 GRACE@ 於 2010-12-11 12:02 發表
    平平, 這場比賽, 我知道原本你是打算做時間的, 謝謝你肯犧牲自已陪我完成這個夢想.

一路上, 憑著互信, 我們一步一步超越前面的跑手,
    堅持走下去, 就彷彿是我在這漫長跑道上向你道謝的最好方法!...

雖然放棄了一些東西,卻又得到另一些東西,一些從未有過的經歷和體驗,是別樣東西不可取代的....縱然可再次選擇,我仍會義無反顧這麼做的......謝謝你的信任。