香港長跑網  - 長跑長友

樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊(Part 8)

關閉 [複製鏈接]

升級   7.05%

該用戶從未簽到

原帖由 peter6565652003 於 2009-2-21 00:09 發表

唔駛客氣,遲D等我入SSP JOIN 埋你哋玩可以嗎?(只要唔嫌我係中坑,43了,驚有代溝. 同跑得慢就OK了 )

P.S.斧山26日7;30 OK放場

點會呢~~~多d睇下我地post就得呀...黎到就黎...完全無壓力...

ssp 都有位師兄同你差唔多呀...佢又係有個女女, 都join過我地好多次呀...
多數我地跑ssp時, 佢有時間都會一齊跑...好開心呀...佢係恆恆師兄...

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   97%

該用戶從未簽到

)quote]原帖由 龍龍 於 2009-2-21 00:19 發表

點會呢~~~多d睇下我地post就得呀...黎到就黎...完全無壓力...

ssp 都有位師兄同你差唔多呀...佢又係有個女女, 都join過我地好多次呀...
多數我地跑ssp時, 佢有時間都會一齊跑...好開心呀...佢係恆恆師兄... [/quote]
有機會介绍恆恆師兄比我識,得閒可以同佢講吓凑仔經 SSP運動場係咪地鐵近荔枝角出口嗰個?即係麗新戲院(唔知執咗未)對面呀?

升級   7.05%

該用戶從未簽到

原帖由 peter6565652003 於 2009-2-21 00:26 發表
)quote]原帖由 龍龍 於 2009-2-21 00:19 發表

登錄/註冊後可看大圖

ssp 都有位師兄同你差唔多呀...佢又係有個女 ...

yes 就係o個到...

佢有時都係係到留言呀...佢應該用左佢女女張相....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 peter6565652003 於 2009-2-21 00:26 發表

登錄/註冊後可看大圖

ssp 都有位師兄同你差唔多呀...佢又係有個女 ...

係貿易廣場付近,

得閒多0的黎坐!

升級   97%

該用戶從未簽到

原帖由 法蘭 於 2009-2-21 00:33 發表

係貿易廣場付近,

得閒多0的黎坐!" />" />

好吖

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 peter6565652003 於 2009-2-21 00:38 發表

好吖

Cat Cat 隊長,
會給你一個疊名

升級   100%

該用戶從未簽到

to peter:
歡迎詞....龍龍,活活都講晒囉...
我地ssp街坊小隊"丙成"左長跑網既傳統~~跑步無分彼此,無論男女老幼都無任歡迎~~
恆恆ching都算係SSP既街坊,他有2個寶貝女啦,時間夾到都會join我地跑步,你同佢傾湊女經就最岩~~佢成日都話怕同我地有代溝....但以我觀察,佢次次都玩得好開心喎~~~

to 法法:
昨天我睇到你話同個friend借左一箱化妝品.....
我覺得你執一下好d,唔好帶甘多去,怕你會太重.......加上我地2nd日又玩單車~

to cc:
""咁22號是否9:30在麥理浩夫人度假村等?""
sorry呀~~我一向行山都係跟住領隊,不問詳情既~~
不如甘啦...你介唔介意我將你mobile俾joejoe,等佢電話同你講清楚????
我怕我代言會點錯你路....

升級   97%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-2-21 09:06 發表
to peter:
歡迎詞....龍龍,活活都講晒囉...
我地ssp街坊小隊"丙成"左長跑網既傳統~~跑步無分彼此,無論男女老幼都無任歡迎~~
恆恆ching都算係SSP既街坊,他有2個寶貝女啦,時間夾到都會join我地跑步,你同佢傾湊女經就 ...

thank you 啦 catcat隊長,你哋26/2決定地方call 我啦,如在kln bay 我過來揾你哋吹吓水,另外你哋在ssp會星期幾出現?等我過來跟你們D年青人學吓嘢...

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 peter6565652003 於 2009-2-21 10:46 發表

thank you 啦 catcat隊長,你哋26/2決定地方call 我啦,如在kln bay 我過來揾你哋吹吓水,另外你哋在ssp會星期幾出現?等我過來跟你們D年青人學吓嘢...

26/2如在kln bay個場我就去唔到了,因為我逢星期四要上堂呀....
至於在ssp跑步...以前通常會在ssp出發,一大群人跑街去尖沙咀或大圍(由大埔道上)....有時則跑ssp運場場....
不過,近來我地多數join其他區既跑步活動,如圍圍及kinkin在既沙田梅子林跑,因為沙田個邊空氣好,唔使好似在ssp跑街甘吸塵~~
查實,來來去去都係我地lee大一班跑友,我地周圍跑既~~~

貼貼圍圍及kinkin既梅子林跑:
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=3801&extra=page%3D1
佢地24/2有跑步,我會join~~~
ching你個日有空都可以在樓上報名~一齊跑及見下大家~~~

升級   100%

該用戶從未簽到

轉貼~ 幫手宣傳一下~~有無隊員去呀~~??

報名請到:
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=3801&extra=page%3D1

2.24夜探梅子林第3回 -- 含梅疾走,踏步尋梅
集合地點:沙田運動場
出發時間:20:00  **準時出發,請早到場更衣熱身**
路線     :沙田運動場 ---> 城門河雙橋 --->梅子林閘口 ---> 明星海鮮舫 --->沙田運動場
路線圖  :http://www.mapmyrun.com/route/hk/shatin/250858259106
全程     :全程約12K (梅子林路一段約為1.9K)

記錄時間:上斜-7'53  全程-51'38 (記錄保持者-sleung2002hk)

報名:跑手可於此貼留言或直接到沙田運動場集合出發,長跑網綠衣為記(如有的話)。

第3回特訓安排:
大家先於運動場集合,然後一齊慢跑到梅子林路口,等齊人再一齊衝上梅子林,到達閘口後再慢jog回到梅子林路口,等齊所有跑手後或再作小休後,然後一齊用各自極速跑回沙田運動場。
Cool Down + 沖身換衫後於21:45前完成訓練後往宵夜。

P.S. 如跑手想多吃一粒梅子(加強上斜訓練),可自行安排提早出發。

第3回參與跑手名單:

1. 圍圍 (只準宵夜)
2. Kin
3. 停雲慢步
4. catcat

升級   97%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-2-21 11:51 發表
轉貼~ 幫手宣傳一下~~有無隊員去呀~~??

報名請到:

2.24夜探梅子林第3回 -- 含梅疾走,踏步尋梅
集合地點:沙田運動場
出發時間:20: ...

hello catcat ,24/2梅子林我應該會去,你哋呢?但我跑得慢驚跟唔上大家啫....

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 peter6565652003 於 2009-2-21 12:18 發表

hello catcat ,24/2梅子林我應該會去,你哋呢?但我跑得慢驚跟唔上大家啫....

哈哈....好呀~~你上去報左名未?
怕跑得慢?放心啦....次次跑步都係我包尾既~
大家志在參與,快同慢都無相干~~

梅子林個跑,一向都受歡迎,上星期梅子林有差唔多2x人join呀~~
另外,ching可否pm回覆少少details呀??

升級   100%

鬱悶
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 cc 於 2009-2-20 10:05 發表

全部人都去西貢食早餐?

如果join 你哋食早餐,時間及地点如何?

我會帶茶煲和荼葉( 人參烏龍、鐵觀音、)去,
    吃飽再歎杯濃茶,人生一大樂事也!
    爐不帶了,借你們的用,如不夠爐用,我才帶吧!因要去買gas。

升級   97%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-2-21 12:30 發表

哈哈....好呀~~你上去報左名未?
    怕跑得慢?放心啦....次次跑步都係我包尾既~
    大家志在參與,快同慢都無相干~~

梅子林個跑,一向都受歡迎,上星期梅子林有差唔多2x人join呀~~
    另外,ching可否pm回覆少少detail ...

請問想知什麼detail呢?oh,看到了,請等等..

升級   97%

該用戶從未簽到

catcat ctse ,己pm给你了

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 runrun 於 2009-2-21 12:46 發表

如果join 你哋食早餐,時間及地点如何?

我會帶茶煲和荼葉( 人參烏龍、鐵觀音、)去,
    吃飽再歎杯濃茶,人生一大樂事也!
    爐不帶了,借你們的用,如不夠爐用,我才帶吧!因要去買gas。

runrun ctse:
    今次唔係普通行山活動,主要係陪catcat同joejoe做山霸既training,因為要計時間所以食野方面都會盡量簡單以快為主,應該唔會有時間慢慢歎茶呀,所以妳咩都唔使帶呀,佢地已經準備好,妳同我一樣最好做鴨仔跟住大隊。

升級   0%

該用戶從未簽到

今日已問BATBAT 意見. 改星期三係KLN BAY .7:00 等. 吾知各位有無問題.
    今日係TKO招募左2位可到
    山比
    火仔11

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

聽日有份行山的團友, 玩得開心d呀!!!  

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-2-21 21:22 發表
    今日已問BATBAT 意見. 改星期三係KLN BAY .7:00 等. 吾知各位有無問題.
    今日係TKO招募左2位可到
    山比
    火仔11

都可以呀!
    到時見!