香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 燉奶佬
打印 上一主題 下一主題

獨跑樂

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

威威, 你係要問下聰明人是否願意帶奶媽跑至真

升級   0%

該用戶從未簽到

暫定16/1(日),地點係中大,而家仲搵緊適合跑的聰明人出來訓練...
    喺比賽前會同佢地操兩三課加強默契...個比賽形成仲未太清楚,有最新消息話你知吖!
    我預你嫁喇!放心啦!佢地跑1K以上應該唔夠你跑,不過跑100米你未必快過佢地 ...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2010-9-4 23:19 發表

佢地好聽話嫁!不過有d一落場就跑得好快,失左控咁,所以要搵人帶住佢地跑至得。
    Sue姐有冇興趣呢?最多搵個靚仔d比妳吖!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2010-9-4 23:19 發表

都係SUE 兄了解我

升級   100%

奮鬥

原帖由 神童威威 於 2010-9-4 23:20 發表

暫定16/1(日),地點係中大,而家仲搵緊適合跑的聰明人出來訓練...
    喺比賽前會同佢地操兩三課加強默契...個比賽形成仲未太清楚,有最新消息話你知吖!
    我預你嫁喇!放心啦!佢地跑1K以上應該唔夠你 ...

早上還是下午

升級   100%

奮鬥

原帖由 神童威威 於 2010-9-4 23:24 發表

佢地好聽話嫁!不過有d一落場就跑得好快,失左控咁,所以要搵人帶住佢地跑至得。
    Sue姐有冇興趣呢?最多搵個靚仔d比妳吖!

呢點唔只係聰明人既
    有興趣架, 練習時請通知, 夾夾時間

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2010-9-5 00:01 發表

早上還是下午

暫時未知,多數上午。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2010-9-5 00:04 發表

呢點唔只係聰明人既
    有興趣架, 練習時請通知, 夾夾時間

謝謝妳先 !有最新消息通知妳,不過訓練地點一定係黃竹坑運動場,因為方便佢地返宿舍。

升級   100%

奮鬥

原帖由 燉奶佬 於 2010-9-4 23:35 發表

都係SUE 兄了解我

好心你咪咁揚, 一陣我俾人響街劈呀

升級   100%

奮鬥

原帖由 神童威威 於 2010-9-5 00:08 發表

暫時未知,多數上午。

上午 可能有難度添, 不過到時先算啦

升級   0%

該用戶從未簽到

5/9
    14:45
    7K  36:13
    麗瑤,美孚,麗景,麗瑤
    很少在此時間跑步,因為很怕熱,但為了跑多些里數,也不要想太多了,今天整個人比較上力,跑得較輕鬆。

本星期已跑51k

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 燉奶佬 於 2010-9-5 17:03 發表
    5/9
    14:45
    7K  36:13
    麗瑤,美孚,麗景,麗瑤
    很少在此時間跑步,因為很怕熱,但為了跑多些里數,也不要想太多了,今天整個人比較上力,跑得較輕鬆。

本星期已跑51k

好熱丫今日~~~我又脫皮喇

升級   100%

奮鬥

原帖由 sleung2002hk 於 2010-9-5 21:22 發表

好熱丫今日~~~我又脫皮喇

甩皮之後, 係咪升呢囉

升級   0%

該用戶從未簽到

6/9
    19:30
    屯門鄧記自己友接力賽

今晚咩奶都爆晒,都追唔到班勁馬!
    同組有maggie,蔡兄,仲賢(學生哥有事跑完5個400走人,由喪ken入替) 同我,大家都幾平均,係喪ken入黎之後,由第一輪比賽既第7,變成第2,佢既威力都咪話唔得人驚,跟住第三輪比賽係第四,結果總成績都係第四,攞左個殿軍,都有些驚喜,好開心大家都好盡力跑,互相支持,成績係綿上添花,過程係最值得回味!
    當然多謝成班義工不單盡心盡力計時,亦不斷吶喊助威,攪到我不知留放(過份興奮),結果由頭爆到尾,過份虛脫之下變左脫脂奶,真係想打鑊金你地!
    歡迎R校長黎不但督學,仲粉墨登場與民同樂,如果加埋圍圍,你地自組一組都真係超班!
    祝米兄盡快康復!威威快D可以歸隊!
    之於果班後生,跑完都未夠喉,仲出街JOG左幾K,真係可畏到極,青春真係無敵!

第一組是每人跑5個400 自己時間是,1'06"; 1'11"; 1'20"(爆左); 1'18", 1'15"; 其實最後都拋離好遠,與蔡兄都同意放鬆跑毫就算,但終點前太多人加油之聲不絕,故LAST 50米也加快少少。組別名次第7
    第二組 是400, 800, 1,200, 1,600 ,MAGGIE 跑400也保持了速度,蔡兄跑的800追至第4位,因為之前的400,也跑得很盡,有新力軍喪KEN 加入,當然要佔他便宜,接捧後跑了10米抬頭一望,是舊相好花子,他星期日才跑完3-5段,當然要趁佢病狠狠的界一界,爬過花子,遠處是R及奧兄拍住拖跑,仍有兩圈半,不能太快發力,只有亦步亦趨追近,希望三圈平均1'20" 就已有交待,結果在第2圈前段追過2人進佔第1位,之後盡力維持速度想盡快賺時間交捧予KEN,雖然最後力敵不過紀SIR 的高足,喪KEN也跑得滿有自信,最後更可加速追近,而3不簡單,自己 時間是,1'19", 1'20"; 1'18"。組別名次第2
    第三組是4X400,大家都拼盡跑,為讓喪KEN多點休息時間,我跑第3捧,追過了3名對手,最後100發力追飛象時,跑姿已散散地,在50米處才追過他,只知擺手,但覺整個人都不聽使喚,十分難看,也顧不得那麼多了,自己時間1'03",喪KEN 也力拒學生哥,維持結果以第4名衝線,完成了比賽,大家互相擊掌鼓勵,不亦樂乎,很享受這由黃SIR 發起的比賽,更拿到殿軍,興奮莫名。

升級   56.95%

該用戶從未簽到

多謝奶兄昨晚的指導

升級   32.55%

開心
  • 簽到天數: 1 天

真係要拉你去驗尿

升級   0%

該用戶從未簽到

仲咁輕鬆可以count時間...

小弟都借奶兄blog 打返個人報告先,

小弟不才,1600m原本由奶兄領先約50m...
    跑咗200m已經聽到腳步聲被紀sir學生界咗,心諗死跟定由得佢好呢?
    經過幾秒分析後覺得佢跑咗 5x400 應該爆爆地keep 唔到呢個速度,死跟小弟可能都會後勁不繼,所以放生佢。點知呢位小兄弟過咗小弟後keep 住50m 距離完全冇放慢一直到終點,真係唔認老都唔得了。

4x400,差d又案件重演,接棒時細明哥比小弟快了近100m,要進一名次應該唔得了。
    堅堅同小弟差唔多時間接棒,而堅堅因跑多了5x400,keep 個第四應該沒問題掛。點知去到最後百幾米,越來越大的腳步聲又出現了,心諗堅堅果然'耐'功深厚,所以加快了少少...點知腳步聲依然越來越近,而且已經見到有人影接近自己的身影,結果都要博老命了。過終點後回頭一睇,原來又係紀sir學生!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 喪Ken 於 2010-9-7 18:39 發表
    仲咁輕鬆可以count時間...

小弟都借奶兄blog 打返個人報告先,

小弟不才,1600m原本由奶兄領先約50m...
    跑咗200m已經聽到腳步聲被紀sir學生界咗,心諗死跟定由得佢好呢?
    經過幾秒 ...

喪Ken,你好命 !唔駛跑果5組400...
    我跑完果5組之後武功盡失呀 !之後果1600更加潰不成軍 ...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 燉奶佬 於 2010-9-7 02:32 發表
    6/9
    19:30
    屯門鄧記自己友接力賽

今晚咩奶都爆晒,都追唔到班勁馬!
    同組有maggie,蔡兄,仲賢(學生哥有事跑完5個400走人,由喪ken入替) 同我,大家都幾平均,係喪ken入黎之後,由第一輪比賽既第7,變成第2,佢 ...

奶兄,昨晚見到你的狀態返晒來喇!Keep住呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 神童威威 於 2010-9-7 21:53 發表

喪Ken,你好命 !唔駛跑果5組400...
    我跑完果5組之後武功盡失呀 !之後果1600更加潰不成軍 ...

終於知道典解咁好命啦...原來果日胡總落深圳,搞到深圳交通不太暢通,救咗小弟一命!