xomeone 發表於 2009-1-23 19:16:10

Jerry, 跑之狂熱份子之日誌

Hi, 大家好, 終於都係LEE度開個POST啦!

我希望可以係LEE同各位跑友交流下, 並可以為我的跑步歷程做些記錄. :loveliness:

小弟由細到大都好少做運動, 直到一年前, 開始發現自己有越來越肥的跡像.

所以開始控制飲食及做帶氧運動. 近LEE兩三個月開始迷上了長跑.

本人工作時間唔固定, 跑步時間亦因此唔固定. 而且我星期日通常都要番工, 所以應該好少機會可以參加到比賽. :Q

我住新界西, 跑過元朗市鎮公園, 錦田, 南生圍, 元朗至屯門, 荃灣至屯門...

運動場就跑過元朗, 天水圍, 鄧肇堅, 九龍灣, 斧山道啦.

暫時仲係跑緊10km 1hr. 有一對 WAVE REVOLVER & 一對 WAVE RIDER 12 & 一對 ADIZERO TEMPO.

希望以後同各位多多指教.

xomeone 發表於 2009-1-23 19:18:25

今朝元朗市鎮公園, 10km, 約1hr. :loveliness:

早幾晚荃灣西至兆康, 約 22km, 2.5hr.

sleung2002hk 發表於 2009-1-23 19:46:04

welcome師兄~我都係屯門人丫~~跑開新圍<==>碼頭來回~星期四就鄧記
有機會一齊跑下啦~~不過冇比賽玩又真係幾冇癮

叮叮噹 發表於 2009-1-23 23:49:40

hjhj01218hjhj 恭喜Jerry開blog大吉.

大家都係屯門友.
一個人跑荃>屯, 鬥志好強啊!

肥哥哥KC 發表於 2009-1-24 00:02:40

恭喜ching 開blog 大吉, 長跑長有 ~hjhjD096hjhj

oscar 發表於 2009-1-24 00:12:01

xomeone 發表於 2009-1-30 18:29:17

有幾日無跑,

今朝係元朗市鎮公園, 8個圈 ~10KM.
62min.
:loveliness:

但係近排跑既時候, 跑到2~3KM, 左邊小腿側面的肌肉會痛, 提速會仲痛, 唔跑得快. 跑到7~8KM至開始無LEE種感覺.:Q

xomeone 發表於 2009-1-30 18:34:17

原帖由 sleung2002hk 於 2009-1-23 19:46 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
welcome師兄~我都係屯門人丫~~跑開新圍碼頭來回~星期四就鄧記
有機會一齊跑下啦~~不過冇比賽玩又真係幾冇癮

個段我都有跑呀, 但係夜晚跑, 我試過踩狗糞... :Q

上水馬王 發表於 2009-1-30 20:19:41

原帖由 xomeone 於 2009-1-30 18:34 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif

個段我都有跑呀, 但係夜晚跑, 我試過踩狗糞... :Q

嘩.....:Q :Q :Q

xomeone 發表於 2009-1-31 10:15:01

今朝元朗市鎮公園, 4個圈, ~5KM, 30MIN.

開頭個既公里左邊小腿側邊既肌肉都係好痛. 無辦法提速.:Q

xomeone 發表於 2009-2-3 23:02:03

今晚, 元朗市鎮公園, 4個圈, ~5km. 30mins.

左腳側邊既肌肉痛... :Q

另外見到多左人跑呀, 我諗有d應該係ching/ctse.

xomeone 發表於 2009-6-1 12:51:02

近排番工時間少左, 有多番時間跑步,

上個星期都跑到三四晚, 每次 around 10km, 都係跑元朗公園,
我多數清晨或者朝早跑!!! :victory: :victory:

我開始發現有d跑友每次都見到, 可能係長跑網既ching/ctse. :loveliness:

xomeone 發表於 2009-6-13 01:03:19

繼續都係圍住元朗公園跑. :lol

MT 發表於 2009-6-14 08:47:18

恭喜Jerry ching 開blog 大吉 hjhj01218hjhj hjhj01218hjhj

xomeone 發表於 2009-6-21 16:50:08

hi, MT ching,

早幾日我零晨一兩點既時候跑元朗公園, 見到有個六七歲左右既細佬係度踏單車!!!
:funk: :funk: :funk:

xomeone 發表於 2009-6-22 11:35:19

21/6/2009, 元朗公園, 4個圈 ~ 5km.
跑到第四個圈左邊膝蓋痛所以停左. gvhjhi

xomeone 發表於 2009-6-27 00:41:55

26/6/2009, 元朗公園, 5個圈 ~ 6km.

piyrag 發表於 2009-6-27 01:19:46

xomeone 發表於 2009-6-29 09:45:33

原帖由 gary1027 於 2009-6-27 01:19 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif

師兄..咁驚?
佢自己一個人呀?

我諗其中一個可能性係d 晨運既伯伯帶咪個孫去公園, 由得個細佬自己採單車啦, 我跑左兩個圈就唔見左佢啦.

xomeone 發表於 2009-6-29 09:46:53

29/6/2009, 元朗公園, 3個圈 ~ 4km.
左邊小腿側面既肌肉痛, gvhjhi
頁: [1] 2
查看完整版本: Jerry, 跑之狂熱份子之日誌

香港長跑網