SKY 發表於 2009-1-31 15:27:00

SKY的PB記(#1,13/11/2009)

-------------------------------------
PB:
100M : 11.97" (練習時紀錄,沒有試過比賽跑100M)
200M : 27.43" (同上)
400M : 1'03.68" 第六屆飛達田徑新星大賽
800M : 2'31.92" 第六屆飛達田徑新星大賽
1000MRW : 6'12.43" 校內陸運會
1500M : 4'59.76" 校內陸運會
3000M : 11'40.24" 校內陸運會
5000M : 21'08.35" 第五十二屆中銀體育節之IAAF世界田徑日

1KRW : 5'51" 港鐵競步賽
3K : 11'28" 必達夏日長跑2009
8K : 33'14" 馬鞍山8K盃2009
10K : 43'13" 泰基盃10K賽2009

已參加/已報比賽:
08年昂步棧道2008 - 17K - 03:10'<-冇認真跑:lol
       校內陸運會 - 1500M - 5'58"
       迎奧運元朗區長跑賽2008 - 4.5K - 16'56" <-原來我咁耐之前已經跑緊3分幾鐘1K-_-
       必達夏日長跑 - 3K - 12'09" PB
       慶祝工聯會60周年暨倒數奧運60天長跑賽 - 8.8K - 51'48"
       南區越野賽 - 3K - 17'29"
       全港青少年分齡田徑賽-賽事二 - 800M - 2'37.97"<-都唔知我呀SIR做乜唔出1500M-_-
       元朗區學界越野賽 - 5.5K - 27'43"
       全港學界精英越野賽 - 6.6K - 30'54.56"<-驚死比人OUT,係咁衝,限制時間34分鐘:L
       元朗區學界田徑錦標賽 - 1500M - 5'36"<-非官方時間,由我校同學計時,可惜跑唔到標準5'04"
       同上 - 5000M - 25'24" PB<-跑跑下抽筋,由我校同學計時,同樣跑唔到標準20'00"
       聖誕翌日跑 - 4K - 19'02"
09年昂步棧道2009 - 17K again - 1:52'30"
       馬鞍山8k盃2009 - 8K - 33'14" PB<-因臨尾2K腳部嚴重積酸,MEET唔到TARGET既32'00"
       第六屆飛達田徑新星大賽 - 400M - 1'03.68" PB
       同上 - 800M - 2'31.92" PB
       校內陸運會 - 1500M - 4'59.76" PB<-其實都好唔抵下,我同第2只差0.5秒
       同上 - 3000M - 11'40.24" PB<-十分HEA地跑出此成績
       同上 - 鉛球 4KG - NM
       同上 - 鐵餅 1KG - NM
       同上 - 1000MRW - 6'12.43" PB<-都是HEA的..
       元朗大會堂元朗長跑賽 - 3K(2.7K) - 10'26" NM
       第三屆十公里復活跑暨青少年道路錦標賽 - 3K - 11'32"
       港鐵競步賽2009 - 1K競走 - 5'51"
       第五十二屆中銀體育節之IAAF世界田徑日 - 5000M - 21'08.35" PB
       必達夏日長跑 - 3K - 11'28" PB
       校內比賽 - 2.5K - 9'34.26"
       同上 - 1.4K - 4'56.55"
       奧運歡樂跑 - 4.7K - 18'42"
       南區越野賽 - 3.5K - 15'21"
       泰基盃10K賽2009 - 10K - 47'17"
       國慶長跑2009 - 10K - 43'13"
       全港青少年分齡田徑賽-賽事二 - 1500M - 5'03.86"
       元朗區學界越野賽 - 5.5K - 24'47"
       香港十公里挑戰賽 - 10K - Target : 42'
-----------------------------------------------------------------------

sleung2002hk 發表於 2009-1-31 19:18:27

SKY兄係咪青年組???讀緊書??~~大把日子~加油:victory:

david_92hk 發表於 2009-1-31 19:27:16

SKY兄你咩GREAT:o

亞平 發表於 2009-1-31 19:30:18

原帖由 SKY 於 2009-1-31 15:27 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
PB:
800M 2'37"97 08年全港青少年分齡田徑賽-賽事二
3K 12'09" 08年必達夏日長跑
8.8K 51'48" 08年慶祝工聯會60周年暨倒數奧運60天長跑賽

馬鞍山8K32分內完成,都好勁下啦!

SKY 發表於 2009-1-31 19:30:53

原帖由 david_92hk 於 2009-1-31 19:27 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
SKY兄你咩GREAT:o

學界係A Grade...(原本B Grade,,但比人掟上A Grade)
分齡應該係B Grade..

kenneth 發表於 2009-1-31 21:02:06

ChARsoN 發表於 2009-2-2 01:31:00

恭喜閣下開blog 大吉~

SKY 發表於 2009-4-4 22:10:13

更新了=]
明天係元朗長跑賽..
在此祝各位ching跑出PB=]
---------------------------------------
3000m
keep住計每200m
(分段時間 , 已跑距離 , 總時間)
37.12"200m
43.12"400m1'20.24"
45.13"600m2'05.37"
46.78"800m2'52.15"
45.88"1000m3'38.03"
47.43"1200m4'25.46"
47.16"1400m5'12.62"
49.91"1600m6'02.53"
48.81"1800m6'51.34"
48.87"2000m7'40.21"
49.54"2200m8'29.75"
51.62"2400m9'21.37"
50.66"2600m10'12.03"
47.93"2800m10'59.96"
40.28"3000m11'40.24"

sleung2002hk 發表於 2009-4-5 14:45:21

哇~~師兄d跑速亂左少少~~
元朗跑成點丫??

SKY 發表於 2009-4-5 18:52:05

原帖由 sleung2002hk 於 2009-4-5 14:45 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
哇~~師兄d跑速亂左少少~~
元朗跑成點丫??

都不錯啦=]
跑10'26"..
開波太亂黎..
衝哂出去...
折返果陣先知衰..
之後勁攰..
下次要加油..
今次第8,下次要第5

sleung2002hk 發表於 2009-4-5 23:40:02

今日我跑完6km~未夠皮~~都再去跟你地跑3k~你見唔見到我丫??我係100m插入黎:lol
不過你地好多學生尾程都跌速跌得好快~~~我跑均速都過到好多人

SKY 發表於 2009-4-9 13:29:49

小弟前日跟學校呀sir練跑黎..
去左運動場..
運動場好唔舒服ghjhgkjfhfg
塊地吸住吸住咁樣..
不過1於懶理練完先算..
200快+100慢 x10組..
keep住都係33~35咁上下..
練完之後,,對腳好似唔係自己既咁樣ftyhgjghj
-------------------------------------------
小弟昨日都係跟學校呀sir練跑..
今次跑街..鬆下..hgkjjhlkjl
跑左至少都有8k..hjgfyhjfy
之後拉下筋就收工..

SKY 發表於 2009-5-3 19:43:56

今日都比完賽...
去左灣仔跑5000m..
好熱jkljkoigh
跑唔郁..
跑得21'08.35"
都係天氣作怪啦..
唔係既話應該跑到18~19'fghhjghj

ChARsoN 發表於 2009-5-3 20:34:07

回復 13# 的帖子

差咁遠ge??
我5000米PB 就20分鐘(學界公佈時間)
差第8名7秒多....
但我認為如果唔係只為達標ge 話可以再快d
可惜當日上午跑800米未能達標(跑2'20"28)jhgkjkjh
我諗住點都要攞番張cert....

sleung2002hk 發表於 2009-5-3 23:19:37

你地睇遠d嘛~~
今年5000m要上香港排名~都要16"30
我岩岩pb左都要17"39~~~睇黎個GAME仲有排玩:lol

SKY 發表於 2009-5-6 23:42:37

原帖由 sleung2002hk 於 2009-5-3 23:19 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
你地睇遠d嘛~~
今年5000m要上香港排名~都要16"30
我岩岩pb左都要17"39~~~睇黎個GAME仲有排玩:lol

16'30fghfghnghn ?
有冇咁誇張bnmjkjhk ??

finewong 發表於 2009-5-7 00:29:11

原帖由 SKY 於 2009-5-3 19:43 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
今日都比完賽...
去左灣仔跑5000m..
好熱jkljkoigh" />" />
跑唔郁..
跑得21'08.35"
都係天氣作怪啦..
唔係既話應該跑到18~19'fghhjghj" />" />

你熱 同場既跑手都一樣覺得熱ga
後生仔~而家捱d苦
第時咪覺得輕鬆d囉, 係咪?

SKY 發表於 2009-5-7 00:34:19

原帖由 finewong 於 2009-5-7 00:29 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif

你熱 同場既跑手都一樣覺得熱ga
後生仔~而家捱d苦
第時咪覺得輕鬆d囉, 係咪?

有所不知喇..
我落雨跑仲快過天晴跑fghjugjghj
愈凍d既環境就對我愈有利..keke
所以同1條路(例如3k),,
如果20幾度果陣,我可能12都好難跑到...
但相反15度樓下果陣,我可以跑10~11..
ghjgfvhfgjgf

finewong 發表於 2009-5-7 00:37:59

原帖由 SKY 於 2009-5-7 00:34 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif

有所不知喇..
我落雨跑仲快過天晴跑fghjugjghj" />" />
愈凍d既環境就對我愈有利..keke
所以同1條路(例如3k),,
如果20幾度果陣,我可能12都好難跑到...
但相反15度樓下果陣,我可以跑10~11..
ghjg" />" />fvhfgjgf

ghjghjghjg
呢幾年香港都好少凍過15度

sleung2002hk 發表於 2009-5-7 20:17:33

原帖由 SKY 於 2009-5-6 23:42 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif

16'30fghfghnghn" />" /> ?
有冇咁誇張bnmjkjhk" />" /> ??
16"30唔誇張~~~岩岩幾個月前有2個傻佬跑左15"1x......嚇死人
頁: [1] 2
查看完整版本: SKY的PB記(#1,13/11/2009)

香港長跑網