香港長跑網  - 長跑長友

樓主: jogging_cat
打印 上一主題 下一主題

CatCat 跑步日誌

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 34 天

原帖由 chusiuyee 於 12-12-2011 13:16 發表

我...真係跑得好慢...但我會努力,每次跑快1分鐘。我都好開心!
    師姐,你未食飯飯咩?...我將會食蘋果,然後要午睡...  
    你肯付出努力,一定會有回報既,繼續努力加油啦。
    你下午靜係食生果?定係飯後果呀?要有充足能量先有力跑步過喎,食返多少少野先得架。
    我食午飯時間係12:30-13:30,如果帶飯會係公司上網送飯,但係好似今日咁無帶飯,出街食就可能無乜時間上網喇。

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 jogging_cat 於 2011-12-13 08:12 發表
    你肯付出努力,一定會有回報既,繼續努力加油啦。
    你下午靜係食生果?定係飯後果呀?要有充足能量先有力跑步過喎,食返多少少野先得架。
    我食午飯時間係12:30-13:30,如果帶飯會係公司上網送飯,但係好似今日咁無帶 ...

早晨師姐!其實在跑步前幾多小時...應該食d乜野呢?
    仲有呀...我今日好開心...因為我條頸、手臂、腰及小腿肌肉無咁痛啦 ...(因為我星期六晚炒車)

升級   0%

開心

原帖由 chusiuyee 於 13-12-2011 08:31 發表

早晨師姐!其實在跑步前幾多小時...應該食d乜野呢?
    仲有呀...我今日好開心...因為我條頸、手臂、腰及小腿肌肉無咁痛啦 ...(因為我星期六晚炒車)
    吓!抄車咁大穫,咁要休息吓先喇。我習慣跑步前約兩小時食麵包,如果要跑長距離就食飯LAW。

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 jogging_cat 於 2011-12-13 17:11 發表
    吓!抄車咁大穫,咁要休息吓先喇。我習慣跑步前約兩小時食麵包,如果要跑長距離就食飯LAW。

" />" /> 係炒單車呀..師姐..." />" /> 不過唔洗擔心我,
    我只係左手臂拜拜肉(瘀)、左膝蓋(瘀)、右腰CALL機肉(瘀)、右膝蓋(瘀)、左手面(流血)、右手腕(流血)、右小腿(流血)" />" />
    我炒完都無喊過呀..." />" /> 仲起番身,笑笑口慢跑回家~~" />" /> " />" /> " />" />(不過要賠番個車尾燈俾人lor...炒爛左)

升級   0%

開心

原帖由 chusiuyee 於 13-12-2011 21:49 發表

" />" />" />" /> 係炒單車呀..師姐..." />" />" />" /> 不過唔洗擔心我,
    我只係左手臂拜拜肉(瘀)、左膝蓋(瘀)、右腰CALL機肉(瘀)、右膝蓋(瘀)、左手面(流血)、右手腕(流血)、右小腿(流血)" />" />" / ...
    嘩!你D傷都好多吓喎,周身都有,好在都係皮外偒,下次要加倍小心喇,你係咪玩三鐵呀?

升級   0%

開心

斧山道運動場速度訓練

Target: 5:30 / KM (7:30 including rest) X 13 sets

5:11 / 5:06 / 5:08 / 5:09 / 5:11 / 5:12 / 5:09 / 5:05 / 5:03 / 5:05 / 4:57 / 4:58 / 4:48

琴晚天氣好好,唔凍又唔熱,又乾爽,好好跑,跟住班同學仔一齊跑,全部都可以做到阿SIR比既時間,仲快咗成10幾20秒添,好開心呀,跑玩腳仔都OK。

最係三組如果唔係跟住班同學仔既話真跑唔到LEE個速度,尤其是最後果組。

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 jogging_cat 於 2011-12-14 08:04 發表
    嘩!你D傷都好多吓喎,周身都有,好在都係皮外偒,下次要加倍小心喇,你係咪玩三鐵呀?

早晨cat cat師姐...以我功力..玩三鐵屎硬...只係我喜歡游水、踩單車、跑步(真係為了減肥!)
    不過玩玩下...見到個身型開始修身及健康了...所以保持每天運動。現在去gym room 做埋肌肉訓練,因為我d拜拜肉和call機肉好勁...仲有女人殺手(肚腩仔呀) (唔敢穿貼身衫)

師姐,你個身型都好瘦削呀...有什麼秘訣呢?

升級   0%

開心

原帖由 chusiuyee 於 14-12-2011 08:26 發表

" />" /> 早晨cat cat師姐...以我功力..玩三鐵屎硬.." />" />.只係我喜歡游水、踩單車、跑步(真係為了減肥!)
    不過玩玩下...見到個身型開始修身及健康了...所以保持每天運動。現在去gym room 做埋肌肉訓練,因 ...
    乜你講到自己外型咁多問題架,我唔係好信姐,你咁鐘意運動,又游水、跑步、踩單車喎。你係咪刻意誇張D,等到見到面既時候會有意外驚喜呀?哈哈.....

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 jogging_cat 於 2011-12-14 13:07 發表
    乜你講到自己外型咁多問題架,我唔係好信姐,你咁鐘意運動,又游水、跑步、踩單車喎。你係咪刻意誇張D,等到見到面既時候會有意外驚喜呀?哈哈.....

師姐..我真係好多「鬼鼠肉」ga... 你要信我呀!是就說是,不是就說不是!
    現在我食緊一個大蘋果,妳食了飯飯未?今日是否帶飯返工??
    不過我都想有朝一日可以跑快少少...同你平排都已經好開心啦!!

升級   0%

開心

原帖由 chusiuyee 於 14-12-2011 13:13 發表

" />" />" />" /> 師姐..我真係好多「鬼鼠肉」ga..." />" />" />" />hj" />" />" />" />h 你要信我呀!是就說是,不是就說不是!" />" />" />" />
    現在我食緊一個大蘋果,妳食了飯飯未?今日是否帶飯返工??
    不過我都想有朝一日可以跑快少少.. ...
    早晨,小兒,我琴日有帶飯,不過去咗洗飯盒,所以睇唔到你個POST,對唔住呀。
    你係咪日日都食生果減肥架,要食D飯架。
    好啦我信你啦,不過我諗你可能對自己要求太過播,keep fit 最有效我都係覺得做運動。你咁勤力好快就可以快過我架喇,加油呀。
    我今日都會出街食飯呀,遲D再傾啦。

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 jogging_cat 於 2011-12-15 08:08 發表
    早晨,小兒,我琴日有帶飯,不過去咗洗飯盒,所以睇唔到你個POST,對唔住呀。
    你係咪日日都食生果減肥架,要食D飯架。
    好啦我信你啦,不過我諗你可能對自己要求太過播,keep fit 最有效我都係覺得做運動。你 ...

早晨師姐,你為什麼要說對不起呢?大家也有自己的生活工作,不會24/7 留在電腦前面覆訊息
    我唔係日日生果減肥,我係每一日都要食生果(是習慣)
    我的早餐好豐富ga...我會食早飯...食到飽飽...(去到中午仲好飽...所以再食唔落lunch...so 食一個生果消化下)
    到了晚上,因為每天最少做一小時運動,所以運動後休息1小時,我的晚餐有菜菜瓜瓜...好健康ga!
    我唔係要求高去減肥...因為身子弱..上年入左醫院(我唔可以再打麻醉針...因為我的記憶力開始衰退...唔係講笑!==>我現在好認真)

升級   0%

開心

琴晚跑定速13K時間1小時20分,on target,好開心。
    今朝check咗機場個比賽既成績,雖然PB唔到,但係都得到小組10名之內,超開心呀。

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 jogging_cat 於 2011-12-15 08:23 發表
    琴晚跑定速13K時間1小時20分,on target,好開心。
    今朝check咗機場個比賽既成績,雖然PB唔到,但係都得到小組10名之內,超開心呀。" />" />

恭喜你呀!catcat師姐!我想請問...上次機場跑步戴粉紅色的帽帽...是否師姐你?

升級   0%

開心

原帖由 chusiuyee 於 15-12-2011 08:20 發表

" />" /> 早晨師姐,你為什麼要說對不起呢?大家也有自己的生活工作,不會24/7 留在電腦前面覆訊息" />" />
    我唔係日日生果減肥,我係每一日都要食生果(是習慣)
    我的早餐好豐富ga...我會食早飯...食到飽飽. ...
    哦,原來係咁,咁你要小心身體,唔好再攪到要入醫院咁慘喇。不過睇你D生活習慣應該都幾健康吓。

升級   0%

開心

原帖由 chusiuyee 於 15-12-2011 08:32 發表

恭喜你呀!catcat師姐!我想請問...上次機場跑步戴粉紅色的帽帽...是否師姐你?
    多謝晒。
    你真係聰明喇,應該係我黎喇,仲有帶粉紅色圍巾既。

升級   69.25%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 jogging_cat 於 2011-12-15 11:49 發表
    哦,原來係咁,咁你要小心身體,唔好再攪到要入醫院咁慘喇。不過睇你D生活習慣應該都幾健康

因為入了幾次廠...所以怕怕...我就開始運動啦...
    運動了一年多...病痛少左...醫生都讚我叻女!

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 jogging_cat 於 2011-12-15 11:50 發表
    多謝晒。
    你真係聰明喇,應該係我黎喇,仲有帶粉紅色圍巾既。

師姐!咁我有影到你入鏡頭呀!真開心!原來你就係粉紅色女飛人! (妳好瘦...好羨慕)
    我當日同你有近距離接觸,妳仲望了我一眼...當時妳在攤位後面擺放行李...
    我有穿到網衫,不過件褸遮住左...所以無人知道我係「小二」師妹

升級   0%

開心

原帖由 chusiuyee 於 15-12-2011 12:13 發表
    [quote]原帖由 jogging_cat 於 2011-12-15 11:49 發表

登錄/註冊後可看大圖

哦,原來係咁,咁你要小心身體,唔好再攪到要入醫院咁慘喇。不過睇你D生活習慣應該都幾健康

D123 ...
    咁你繼續做叻女啦。

升級   0%

開心

原帖由 chusiuyee 於 15-12-2011 12:26 發表

師姐!咁我有影到你入鏡頭呀!真開心!原來你就係粉紅色女飛人! (妳好瘦...好羨慕)
    我當日同你有近距離接觸,妳仲望了我一眼...當時妳在攤位後面擺放行李...
    我有穿到 ...
    係?原來見到你GA,不過真係無乜留意,咁下次你記得同我打招呼喇。
    你太誇獎我喇,我邊係女飛人呀,仲差好遠呀。

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 jogging_cat 於 2011-12-15 16:32 發表
    係?原來見到你GA,不過真係無乜留意,咁下次你記得同我打招呼喇。
    你太誇獎我喇,我邊係女飛人呀,仲差好遠呀。

咁你下次要戴粉紅色帽...我才可以叫你ga!ok?
    比賽戴帽...係咪好D ga??