香港長跑網  - 長跑長友

樓主: spmho
打印 上一主題 下一主題

08年12月13日 網友約跑- 炒蝦拆蟹尖鼻咀 晚餐將會到流浮山嘆海鮮

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2008-12-13 23:13 發表

平兄唔止跑得,重寫得吓!

點解皇上賜你戰衣咁大恩??你唔係有過大網衣一件嗎?
送水入停車場,幫你加水及指引你路,都應該你Wayne師兄.
唔明你點解會迷路?係咪落錯天恆橋轉左去右邊?
跑畢全程已經好強,有 ...

我件大網衣就係皇上賞賜,今天聽皇上講遲一步件衫就比左cu83師兄,你話係唔係好好彩!
其實我都唔知碰到ken兄時條天橋係唔係叫天恒橋,只係聽ken兄話落橋向消防局方向跑,而家仲係朦查查,唔知係邊處出錯.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2008-12-13 23:24 發表

Cookie瘦瘦長長,好一個優良長跑身段,恭喜" />" /> .
妳跑得快又輕鬆,真係令人羨慕.

原來曲奇姐咁勁架,真係失敬!

升級   0%

該用戶從未簽到

請問係咪有証書架?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sleung2002hk 於 2008-12-13 23:33 發表

好似好多人都係天水圍橋迷途~~我就係回程最後1,2k轉錯左路
已經見到2位師兄向反方向跑~橋上的ken兄阿平兄都好迷茫

我係橋下見到你都好迷茫,見完你之後再冇見到其他人,就更加徬徨.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 waynekkw 於 2008-12-13 23:34 發表
睇住大合照先!

偉恩師兄,我終於有張可以放係銀包裡的大合照.
多謝你及夫人的熱心支持!

升級   0%

該用戶從未簽到

上水馬王 c hing

係有証書架!!

係電子證書

詳情盡快通告

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 亞平 於 2008-12-14 00:47 發表

我件大網衣就係皇上賞賜,今天聽皇上講遲一步件衫就比左cu83師兄,你話係唔係好好彩!
    其實我都唔知碰到ken兄時條天橋係唔係叫天恒橋,只係聽ken兄話落橋向消防局方向跑,而家仲係朦查查,唔知係邊處出錯.

對於大家的迷路,心感抱歉.
    小妹覺得分三組係好好,有長有短任君選擇,不過路線有唔同方向就比較難攪.
    另外,回程天水圍有許多分路,比較容易迷路.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2008-12-13 23:37 發表

會長,你好﹗今日小弟很榮幸認識閣下,下次有機會,與閣下吹水會一起走走長課﹗" />" />

係唔係天水圍吹水會個位師兄?錯失了認識閣下的機會,可惜可惜!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2008-12-14 00:38 發表

安安原來係唔會咬人,真係細心,一一點名答謝每位的付出.

遺漏了多謝Kenneth朋友,他負責單車支援的殿後,確保沒有留低人.

忘記多謝是事活動發起人及持旗手-Kenneth.

可惜,今次沒有機會跟每位跑手傾談.

...

多謝咗Ken兄啦...籌備小組咪係佢一位囉!

另...安安會咬人呀...五十零中女最啱...今日揾唔到咋!

升級   0%

難過

原帖由 亞平 於 2008-12-14 00:54 發表

可惜,小妹同大圍趕不及同大家合照同開跑.
    我地掛完指示回程,已經見你們在對面河跑,只好怱怱過橋迎接你地.

升級   0%

難過

原帖由 亞平 於 2008-12-14 00:47 發表

真係羨慕死人!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-13 23:57 發表
    今日咁多ching ctse一齊跑真係好熱鬧呀,雖然自己跑唔到但係踩單車都幾好玩。
    因為我主要是負責為28K既跑手帶路,以我數到應該有5位ching完成28K:
    梁兄跑得實在太快,當我未趕到28K折回點他已經開始回程(所以都幫 ...

再次感謝大圍兄沿途相陪!原來小兄再向前跑就到折回點,不過唔緊要啦,最多明天落街再罰自己加操10k8k,
    順便試下對r12.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2008-12-14 00:58 發表

可惜,小妹同大圍趕不及同大家合照同開跑.
    我地掛完指示回程,已經見你們在對面河跑,只好怱怱過橋迎接你地.

散band大合照有冇影? 如有應該有辨法搞搞...速行兄可...

升級   0%

該用戶從未簽到

今天很開心, 一次過見到咁多位chingctse, 唔知今天實際有幾多人出席呢???

很多謝跑友ken兄幾個月前已籌備是次活動, 支援隊陣容非常強勁 有大圍兄, 叮叮噹姐, 還有另外兩位單車好手支援大家, 原來叮叮噹姐車上還帶備了急救箱, 好一個專業的急救員, 又有way兄及其大人的攝記加房車支援, 好一個水站, 還有平治車支援, 組織得非常好, 有了你們, 我們一班跑手真係跑得非常放心, 多謝各位

今天很高興見到一些差不多每天也會在長跑網見面的chingctse真人了, 有cookie97, vv, tarry, schnix, 小華是也, 平兄, 上水馬王 ching (如果要改名蟹王便找ken兄喇!!!), 軍人生活, 還有很多很多未有機會認識的ching.

cookie ctse真係跑得很好, 很快地已看不見ctse尾燈, 真係很羨慕可以跑得咁輕鬆.

跑完23k, 吃番餐豐富的海鮮宴, 辛苦晒皇上, 速行兄及大人預先為大家去買海鮮, 又買菜, 又買生果 , 大家吃得開開心心.

唔知下次會去邊處跑呢

升級   59.05%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-13 23:57 發表
    今日咁多ching ctse一齊跑真係好熱鬧呀,雖然自己跑唔到但係踩單車都幾好玩。
    因為我主要是負責為28K既跑手帶路,以我數到應該有5位ching完成28K:
    梁兄跑得實在太快,當我未趕到28K折回點他已經開始回程(所以都幫 ...

今日真係唔該晒大圍兄引路

冇錯我係折返個點
    隻腳已經唔聽話同唔聽洗
    身體也慢慢出現虛脫現象
    果種感覺真係平時好難feel倒(好辛苦 好辛苦)
    可能第1次跑咁長
    跑左成2小時34分33秒

不過經過今次後
    真係獲益良多
    識倒唔小長跑好友
    仲有唔小勁人係度
    知道要控制一下速度
    保留足夠體力去完成一場賽事

今日跑左
    早上10個圈運動場=4k
    天水圍流浮山=28k
    4k+28k=32k

升級   0%

難過

原帖由 onon 於 2008-12-14 01:02 發表

散band大合照有冇影? 如有應該有辨法搞搞...速行兄可...

散隊有影,好似又有人走了!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2008-12-14 00:54 發表

平兄,放長跑網張相落銀包真係好正 ga ~~
    小弟而家周不時都會望下張大合照 ~ ( 在 UNICEF 影 )

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 onon 於 2008-12-14 00:07 發表

X2

回程仲用名買房事擋開惡狗, 救咗RAM兄一命!

好彩我經過時,成堆惡犬都只係向裡面狂吠,沒有走出來,而其他外面個d就好友善,完成冇理過我.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2008-12-14 00:09 發表

咁犀利﹗咁有冇檔開熊貓?

狗係驚熊貓既....onon你話係唔係?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2008-12-14 00:17 發表

平兄,今日越跑越熱,小弟支持唔到28km了.....最後改跑了23km

馬王兄,開頭果段一陣間就見唔到你,你都跑得好快喎!