香港長跑網  - 長跑長友

樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊(Part 3)

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

該用戶從未簽到

噢, 又多咗個游水話題, 好呀, 我都有游水呀, 主要係蛙式(不過有時會用fin嚟游, 咁就用自由式~~), 近年好少游泳池囉, 通常會兼玩其他野外活動, 例如係新舅埔角游去沙頭角海附近嘅鴨洲鴨蛋玩, 游去D東海海蝕洞去探洞, 或者係小棕林游去牛尾洲玩浮潛, 亦都試過係海下fin去珊瑚區同鄰近小島玩浮潛(最好出埋獨木舟, 可以掃埋赤洲~~), 有冇Ching/Ctse有興趣, 夏天可以一齊玩~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 chengtszhang 於 2008-12-11 23:04 發表
我想參加. 我住荔枝角, 想放行李..

catcat Ctse, 可以同你安排嗎.

ching:
你想join全程or半程呀????
我暫將你的名add在全程list中...

20/12個日,我地幾個會自己入元洲仔等d跑全程既ching喎,即是我地只是跑半程咋喎...

我地會著晒跑衣就出發啦,唔使換衫or放行李既..

joejoe(全程)佢一般唔會帶行李既(only少少$就算),佢應該會係佢home出發(佢都係住荔枝角,即你隔離)
而我同其他ssp街坊,都應該唔會帶咩野,因joejoe話個度無得shower,帶甘多野做咩??我地亦唔知邊度可以擺行李...
如joejoe講,我地全部人跑完後會在鹿頸食大餐,ching你帶少少錢上路就得啦....
anyway,ching有問題可以直接call我,因我明天不會返工,我在家不會上網的

再貼行程:
SSP街坊小隊下次練習日期:
16/12(星期二)
時間:8pm在SSP泳池門外等
路線:待定,大家有咩suggestion??
里數:大約10k

出席跑步者:
1.catcat
2.vv
3.bonbon
4.kinkin
5.活活
6.菲菲
7.華華(TBC)
8.batbat
9.mingming(TBC)
10.00
11.圍圍
12.disdis (音:迪迪)
13.hanghang (新加入ching: cheng tsz hang)(ching話睇下個日囝囝既安排才confirm喎)
14.joejoe

20/12(星期六)
當日由joejoe ching帶隊,佢劃分左兩part跑步,分別為38.7k及18.7k,各位可按自己能力join不同組別.

** 全程里數:38.7k (6am在荔枝角區起跑)
路線:6am開始由荔枝角 > 呈祥道 >  馬騮山 > 城門河畔 > 吐露港 > 宏福苑元洲仔里 > 元洲仔公園(此段路長20k)

** 半程里數:18.7k (約8:30am係元洲仔等)
路線:ching會在元洲仔稍作休息,係果度同其他跑半程嘅Ching/Ctse集合, 然後再出發, 沿單車徑 > 大埔工業村 > 三門仔 > 大尾篤 > 新娘潭 > 來回烏蛟騰 > 鹿頸終點

全日預計11am前完成, 跟住可以係鹿頸食大餐. 跑全程(38.7k)

全程跑步者:
1.joejoe
2.hanghang ching (新加入會員:cheng tsz hang)

半程跑步者:
3.catcat
4.vv
5.bonbon
6.菲菲(考慮中)
7.tartar
8.mingming (TBC)
9.disdis

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2008-12-12 09:26 發表

噢, 又多咗個游水話題, 好呀, 我都有游水呀, 主要係蛙式(不過有時會用fin嚟游, 咁就用自由式~~), 近年好少游泳池囉, 通常會兼玩其他野外活動, 例如係新舅埔角游去沙頭角海附近嘅鴨洲鴨蛋玩, 游 ...

joejoe plan戶外活動就最"灑"家啦~
跟佢出去玩一定無悶場,所以,我大部份戶外活動都係由佢帶玩既~~
我一早已經係佢既忠實fans啦~~
lee度甘熱鬧,愈來愈多同道中人,多人玩就更開心啦!

升級   66.4%

該用戶從未簽到

cat cat 16同20號我都有機會joi妳地啊!不過我要遲啲先確實....

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 ming2884 於 2008-12-12 09:42 發表
cat cat 16同20號我都有機會joi妳地啊!不過我要遲啲先確實....

好呀mingming ching,都好耐無見你啦~~
甘20/12你想join全程or半程..?
明天天水圍個跑再問你啦~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2008-12-12 09:26 發表

噢, 又多咗個游水話題, 好呀, 我都有游水呀, 主要係蛙式(不過有時會用fin嚟游, 咁就用自由式~~), 近年好少游泳池囉, 通常會兼玩其他野外活動, 例如係新舅埔角游去沙頭角海附近嘅鴨洲鴨蛋玩, 游 ...

有興趣呀 ....不過到時真係要有ching你帶先敢玩。

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

攝位開句聲先

好彩星期六早上要開工
    不能參加joe ching d活動了

Kin in Running

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 yungyung 於 2008-12-12 02:13 發表

此CC應該不是彼CC

yes........Chengcc2008=秋鴻ctse,攞獎級人馬來架。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 yungyung 於 2008-12-11 18:03 發表

等我講句公道說話先,vv咁傷心,圍圍兄你先係得少少唔開心,仲有vv講得o岩喎,e個星期又好似未見過圍圍出沒 " />" />

既然yungyung都咁講,下星期二就去join妳地跑下啦,跑完請返vv食糖水,叫佢唔好咁傷心啦!

升級   52%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-12-12 09:15 發表
    大家昨晚都好開心下喎....不過00話vv +bonbon偷懶....究竟有無d甘既事...?

cat cat

1)我好乖冇偷懶ar.......有6圈ar.....好好玩ar,
    2)快d叫yungyung 接00 入院la........禽晚食飯時, 我都聽到 00 問yungyung xxxxx馬鞍山.......跟住 ee哦哦.........好搞笑....

升級   56.75%

無聊
  • 簽到天數: 7 天

有冇Ching/Ctse有興趣, 夏天可以一齊玩... [quote]原帖由 joelkk88 於 2008-12-12 09:26 發表

你真係入水能游出水能跑既高人!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-12-12 01:11 發表
    O~又係小隊簡報時間la...
    今日, 我地ssp 小隊中中堅分子, bonbon, 龍龍, 00,yungyung, tartar, 當然仲有我~6 人約定7:45 - 8:15 右左, 在深水步運動場自己集合, 先到先跑..我到達時..只見yungyung~不過在場外都見到 ...

vv:
    妳地真係好彩wor,咁都比妳撞到秋鴻ctse一齊練跑,有冇乘機跟ctse學下野呀?
    上次我問過ctse join唔join妳地馬鞍山跑隊際呀,佢話考慮下,如果佢同runrunrun ctse一齊join埋A隊真係好有機會攞獎,同running-sue ctse傾傾諗諗佢啦。  
    仲有呀,我都join妳地下星期二跑好冇呢?咁妳唔好再講好傷心啦!

升級   20.35%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 2008-12-12 09:51 發表
    攝位開句聲先

好彩星期六早上要開工

KIN KIN 琴晚又吾黎,皇上話你漿SSP割左出去變成离島了!

升級   56.75%

無聊
  • 簽到天數: 7 天

原帖由 witchycatcat 於 2008-12-12 09:26 發表

16/12(星期二)
    時間:8pm在SSP泳池門外等
    路線:待定,大家有咩suggestion??
    里數:大約10k

出席跑步者:
    1.catcat
    2.vv
    3.bonbon
    4.kinkin
    5.活活
    6.菲菲
    7.華華(TBC)

j ...

星期二我都會到。
    Ah VV 話唔想嚮碼頭畀人望wo。不過擒晚bonbon都話碼頭無人!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 2008-12-12 09:51 發表
    攝位開句聲先

好彩星期六早上要開工

super堅:
    咁星期日(21/12)呢?一齊走轉沙田<--->大尾篤來回34K,備戰中國沿岸馬拉松啦。

升級   20.35%

該用戶從未簽到

TO: SSP隊員

點解呢個時間重咁多人ONLINE既?
    吾洗做嫁?個個都!   
    全部都做網吧?

升級   100%

該用戶從未簽到

16/12個跑,己add 00及圍圍啦~~
    00: 連純品既bonbon都甘話你....唉...你都係快d食藥....

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 小華是也! 於 2008-12-12 10:13 發表

KIN KIN 琴晚又吾黎,皇上話你漿SSP割左出去變成离島了!

<正字時間>
    should be"將"

升級   20.35%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-12-12 10:26 發表

should be"將"

隊長好叻叻啊!

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-12-12 09:26 發表

ching:
    你想join全程or半程呀????
    我暫將你的名add在全程list中...

20/12個日,我地幾個會自己入元洲仔等d跑全程既ching喎,即是我地只是跑半程咋喎...

我地會著晒跑衣就出發啦,唔使換衫or放行李既..

j ...

16 ,20  我都黎到呀!!!