香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 曲奇
打印 上一主題 下一主題

曲奇の跑步FuN享

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 18-9-2010 12:03 發表
原來過埋今日,我就加入了長跑網2年...
等我update下我這陳年老blog先...
近況..
.壞學生,經常缺課
.冇恆心 & 毅力
.會試玩山賽
就來踏入賽季,希望能下定決心,用功多d啦~~

曲奇同學,大家都等緊你歸隊一齊操練呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cu83 於 2010-9-18 19:38 發表

曲奇同學,大家都等緊你歸隊一齊操練呀!" />" />

x105

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 2010-9-18 12:03 發表

近況..
.壞學生,經常缺課
.冇恆心 & 毅力
.會試玩山賽

原來我只是遅了你不足一個月,我就加入了長跑網2年..
我比你勤力的地方..就是這二年來未間斷過寫BLOG..有點累..或是時候休息吓了..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cu83 於 2010-9-18 19:38 發表

曲奇同學,大家都等緊你歸隊一齊操練呀!

x 105 x 42.195K

升級   53.45%

該用戶從未簽到

近況..
.壞學生,經常缺課
.冇恆心 & 毅力
.會試玩山賽

記得認識奇奇係我第一次參加約跑(差不多兩年前啦), 跑左無幾耐, 我就連係尾燈都見唔倒

其實休息下都好架, 等自己慢慢思考下, 再訂下目標, 為目標而努力, 支持係玩山賽呀

升級   36.33%

該用戶從未簽到

近況..
.壞學生,經常缺課
.冇恆心 & 毅力
.會試玩山賽

加油哦 ! 希望你享受人生中更多的事 ~
下次咪鬼預我山賽 ,  今日終於行完成段 累死 !  
警告 :唔好俾咁大壓力我呀下      8個鐘 !!!

升級   15.67%

該用戶從未簽到

曲奇 甘有跑步天份 加油 努力

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 2010-12-22 01:15 發表
21 Dec 2010 (Tue)
2010年,完成人生第1次馬拉松後,對跑步的熱情真是退減不少...
或許覺得已完成了一生人必定要做的事吧....哈哈...
倘若唔係還有上堂或join約跑,我諗我未必會再跑步了...
不過我是一個懶學生, ...

加油呀 奇奇

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 34 天

原帖由 曲奇 於 22-12-2010 01:15 發表
    2010年,完成人生第1次馬拉松後,對跑步的熱情真是退減不少...
    恭喜曲奇姐完成人生第一個馬拉松,預祝渣馬PB,創出美好成績。

升級   0%

該用戶從未簽到

不過我是一個懶學生, .

我一定是後者...
    但我卻帶著此畏懼之心再接受此挑戰,我真是好矛盾呀..

跑完今年馬拉松成日聽你講: 我唔跑馬拉松...我唔跑馬拉松...我唔跑馬拉松...
    但你又報2011 跑馬拉松...
    而家又成日聽你講:  有沒轉得半馬....有沒轉得半馬....有沒轉得半馬
    深層次矛盾

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 22-12-2010 01:15 發表

人生就好似馬拉松咁,
    過程好艱辛,但達標後又好開心!
    曲奇同學,加油呀!大家一齊努力啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

有人跑完1次全馬後就會十分愛上,而有人跑完1次後就會怕怕...
    我一定是後者...
    但我卻帶著此畏懼之心再接受此挑戰,我真是好矛盾呀 ...

因為怕..所以更要去克服..
    跑馬拉松的人或多或少有這種心態..並不矛盾。

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wadee 於 2010-12-22 08:01 發表

加油呀 奇奇

多謝 Wadee....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jogging_cat 於 2010-12-22 08:15 發表

恭喜曲奇姐完成人生第一個馬拉松,預祝渣馬PB,創出美好成績。

cat ctse,我很佩服你在運動場上自轉咁多個圈呀...
    我今年未做過長課,對渣馬係冇期望...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cu83 於 2010-12-22 10:32 發表

人生就好似馬拉松咁,
    過程好艱辛,但達標後又好開心!
    曲奇同學,加油呀!大家一齊努力啦!

多謝CU同學的鼓勵...
    希望在未來的個幾月,我會勤力少少啦...

升級   0%

該用戶從未簽到

加油 !!

很久前, 自己是試過不自覺在乎得失成敗(不是跑步), 之後又冇鬆晒手腳來面對, 又變得不盡力.
      現在開始感受到過程的付出與比賽中的堅持, 雖然全年自己的成績與自己的估計和訓練時的時間甚大差距, 但我沒一點錯敗感, 遺憾全無. 幸可以面對前面的賽事, 不害怕, 不擔心, 無不甘. 我并不是想高舉自己, 亦不是想用些美輪美奐來形容跑步, 只想講妳可以藉住跑步的經驗來體驗人生的態度, 這只是分享井不是什麼教導來. 每人的體驗是不同的.

加油吧, 為妳有健康的身體而能跑全馬而感恩 !! 互勉之.

升級   0%

該用戶從未簽到

加油呀奇奇~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 肥哥哥KC 於 2010-12-22 11:39 發表

加油呀奇奇~

多謝你,肥哥哥~~~

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 21 天

原帖由 曲奇 於 2010-12-22 13:14 發表
    今年參與了7個賽事,補寫番少少感想啦....
    .美津濃半馬
    今年由銅章upgrade拎到銀章,有點喜出望外...
    .老渣全馬
    第1次玩全馬,因腳仔痛而愈跑愈冇心機,行左好多...
    表現確是幾令自己唔滿意...
    而且過了終點 ...

曲奇, 加油~加油~