香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 亞平
打印 上一主題 下一主題

[平平無奇] --- 用心跑、隨意寫跑步日記

升級   0%

該用戶從未簽到

B

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 billy_yau 於 2009-6-13 14:36 發表

即係妖平??

個 "妖" 字多少少 "D" 音會好 d~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 BeeFing 哥 於 2009-6-13 14:42 發表

個 "妖" 字多少少 "D" 音會好 d~

咁你聽朝就咁樣叫佢起身啦....
B

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 billy_yau 於 2009-6-13 14:46 發表

咁你聽朝就咁樣叫佢起身啦....

咁聽日比賽時, 亞平一定追到我瘦!!
我同佢一定 pb 硬了~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 BeeFing 哥 於 2009-6-13 14:59 發表

可能有獎添喎

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 火仔11 於 2009-6-13 14:27 發表

咁下次大叫"小平兄"囉

火兄,幫小弟改左個好名喎...其實叫亞平得既啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 蕉仔 於 2009-6-13 14:33 發表

咁會到大家發皮四wor

辣蕉妹,我今晚就食左你落肚...連皮....雙蕉打孖上!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 BeeFing 哥 於 2009-6-13 14:59 發表

如果我追得到你,點止pb,一定可以攞獎啦

升級   0%

該用戶從未簽到

2009.06.17 07:30 元朗區青年節長跑賽

賽事雖在鄰近地區天水圍舉行,但仍需要在清晨05:30就起床,接近7時來到,換衫,寄行李,影相後,只剩下數分鐘時間在會場內跑了一會熱身,沒有拉筋就匆忙趕去起步點.排於中間部份,前後都有很多長跑網的跑友,相信今次都有30人來參加吧.天氣比預期要好很多,沒下雨,幾乎也沒有陽光,只是由於沒有風比較悶焗.但尚算是很好跑的天氣.可惜今天卻跑得很差,39'49"分鐘完成,比517必達夏日長跑8K的個人時間00:38:10慢了很多.

起步後前3公里都是按自己既定的時間430/k來跑,控制得還好,只有1-2秒差距,盡管前面有個很吸引的目標,就在我前方100米處在跑,也按捺得住,不去追趕.3公里過後,發現手錶不知什麼原因跳去時間顯示畫面,停止了計時,從這時開始,逐漸亂了步伐,前面的目標開始越跑越遠,距離也不斷地拉遠.沒有計時器幫助,只能依靠自己感覺來調整速度.折返處過後,本來計畫好是要加速,卻有點有心無力,前方的目標更是增添了這種無能為力感.因為當距離被拉開到一種你估計無法追上的情況下,很容易就會放棄.不放棄也不行,當時差距可能都有接近400米,有段時間還在視線內短暫消失了.勉強追上去,有可能連完成賽事都成問題,想了想還是作罷了.在最後2公里左右時,當估計連38分內完成都做不到時,開始洩了氣,被從後趕上的joe兄追到了,於是就跟他一起拍住跑到了終點.也幸好有他來陪跑最後的一段路,速度才不至於再進一步下降,而且還稍微追回目標一些距離.

這一次的賽事辦的相當成功,只需50元的報名費也很超值,大會提供了充足的水站,救護人員,每1公里指示牌,計時晶片,賽事完後也有樽裝水和香蕉供應.值得一提的是意外地有一件很漂亮的T恤.在地區性的賽事中,完全封路來比賽,可算是比較少有的.長跑網今次共獲得了9個獎盃,他們是白兄,7兄,sue兄,威兄,ET兄,Rockiec兄,cy兄,Cindy,hate4876,還有一位是首次獲得人生第一個體育獎牌的B哥哥,恭喜你們!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-6-13 16:17 發表

如果我追得到你,點止pb,一定可以攞獎啦

就係你追佢唔到...所以得佢有獎你無....
B

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 billy_yau 於 2009-6-15 10:15 發表

就係你追佢唔到...所以得佢有獎你無....

又唔係喎~ 今次我個組仲慢過亞平0個組喎~
如果我0係亞平0個組, 我0既時間係拎唔到獎0架~

所以今次我有獎都帶點幸運成份0架~
711MF 該用戶已被刪除

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2009-6-15 10:50 發表

Bee Fing 咁你又啱D 唔啱D喎......
如果平兄追到你.咪組別11都你無獎...(不過佢可能過埋我咁就有獎啦.)

你唔係幸運.你係有咁嘅實力架..繼續努力啦..

咁咪係囉...你既努力就係今次既回報....繼續加油啦
B

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2009-6-15 10:50 發表

Bee Fing 咁你又啱D 唔啱D喎......
如果平兄追到你.咪組別11都係無獎...(不過佢可能過埋我咁就有獎啦.)

你唔係幸運.你係有咁嘅實力架..繼續努力啦..

thank you 七兄 & billy!! 我當然會繼續努力啦!!!
(搞到呢度好似我個 blog 咁0忝~ )

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 BeeFing 哥 於 2009-6-15 14:32 發表

thank you 七兄 & billy!! 我當然會繼續努力啦!!! " />" />

b哥哥,在此恭喜你處男拎獎...
希望你的獎會陸逐有來~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 BeeFing 哥 於 2009-6-15 14:32 發表

thank you 七兄 & billy!! 我當然會繼續努力啦!!! " />" />" />" />

唔緊要架,歡迎所有獲獎人仕在此寫blog...不收分文!

升級   0%

該用戶從未簽到

thank you 七兄 & billy!! 我當然會繼續努力啦!!! " />" />

b哥拎左個處男獎...有無意思開返個blog呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

2009.06.15 19:00 屯門鄧兆堅運動場(16)

今晚驚喜一個接一個,先由那一份神秘餐單開始,結尾時再來一個別出心裁的[水特]頒獎禮.神秘餐單只有上部份,下身完全沒有,重要部位更增添了不少想像空間,我的理解是,八式熱身操後,由於天氣炎熱,之後便是自由活動.事實上當然不是,到場時才知道主菜是200快慢5組,400快慢10組.不過還好,比平常沖圈的方式舒服很多,因為慢圈時的靈活度很高,可以有足夠的時間讓自己回氣.而且,今晚除了和抄神跑了3組外,都是自己一個人在跑,在沒有壓力下,倒也跑得輕鬆愉快.由於右腳仍然有點痛,在做八式時,有某部份動作只能用單一腳來完成,慢圈時會有點痛,反而快圈時卻一點也沒有問題.wong sir 曾提議400米只跑6組就好,但自己反而覺得自己今晚狀態還不錯,要完成10組問題不大.只是一個人跑有一個缺點,就是不知跑了多少組,最後查錶只能找出8組完整400米的時間,可能是自己不經意地偷懶了.

200m x 5組
01'24"99 / 00'43"48
01'19"17 / 00'43"24
01'12"96 / 00'47"32
01'19"36 / 00'48"99
01'10"54 / 00'39"38

400m x 8組
02'47"16 / 01'44"07
02'39"24 / 01'38"18
02'51"64 / 01'40"88
02'50"22 / 01'35"98
02'54"61 / 01'39"62
03'05"46 / 01'38"17
03'21"60 / 01'37"11
03'24"09 / 01'32"36

另一個驚喜是[水特]頒獎禮,出自sue兄的構思,SUE兄出力又出資,就只是希望透過一個簡單的儀式,來表達大家對Wong SIR這麼長的時間所對我們付出的辛勞,表示感激之心.獲獎者從wong sir手中接到的,雖是一罐再普遍不過的[水特],但心裡面卻是接到一種讚賞,是一份肯定.在過去的日子裡,我們所流過的汗水,今天有了個肯定的答案,這不止是在星期日賽事獲獎的那幾位,這也同時適用於在場的每一位跑友,因為我們都各有不同程度的進步

盡管小弟一無事處,但也願意陪著大家,見證你們一路繼續努力,繼續進步.分享你們每一次成功的喜悅.

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

該用戶從未簽到

我有個新構思,下次如果多人攞獎不如搞個"水著"頒獎禮~~

升級   0%

該用戶從未簽到

B哥哥:
咁你仲唔拿拿淋開返個blog,同大家分享下你努力既成果麻。