香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 亞平
打印 上一主題 下一主題

[平平無奇] --- 用心跑、隨意寫跑步日記

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco爸 於 2009-12-14 15:45 發表

奇奇你太直接啦....

我都好直接架....嘻嘻...所以我既blog是十分真實的.

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-12-14 16:32 發表

十分科幻...經常時空交錯.....

你估係你咩...幾百萬人見到既野..你都可以...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 14/12/2009 01:09 發表
2009.12.13 10:00 大美篤試路團+BBQ

話左唔跑既啦..Parco爸之前又整親腳話左唔跑,只做司機。
諗住同佢係附近搵個地方飲下野..吹下水..又或係半路幫其他人做個水站..
點知...到左停車站好自然咁換晒跑步衫,冇人 ...

相逢恨晚,昨日早上我8-10由大埔差館去烏蛟騰來回,見唔到你哋tim

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alfred 於 2009-12-14 20:55 發表

相逢恨晚,昨日早上我8-10由大埔差館去烏蛟騰來回,見唔到你哋tim  

真係有D可惜..可能我地冇緣份喇~~

升級   0%

該用戶從未簽到

2009.12.14 19:00 屯門鄧兆堅運動場(40)

今晚玩體能,正合我意。如果要衝圈,就真要傷腦筋。今次在循環訓練裡,加入了二樣新的原素,男子組需要做5組,結果違標完成。慢跑數圈收操,拉筋後,似乎感覺良好,腳部肌肉沒有酸痛了,鬆軟了很多。

未到聖誕,大西北訓練營已經洋溢節日氣氛,皆因Nancy提早為我們安排了一大盤聖誕曲奇,每個都是獨一無二的,因為她在餅上都寫上我們的名字。貪心的我報上了全家人的名字,結果滿載而歸,下次我會考慮呈上家族名冊一本。有些同學因為沒有出席,而為他們準備的曲奇,由於新鮮烘製,沒有加入不健康的防護劑,不能久存,於是我們決定瓜分了沒有出席的同學,我食左白兄,還不夠,見到OSCAR,又食了他,真係唔好意思啦。除了要感謝Nancy外,還要多謝 B 哥,他見到我們食餅後會口渴,特地跑去買了一大袋水特,讓我們用來送曲奇,水特加曲奇,真是最佳良伴,天作之合。

升級   0%

該用戶從未簽到

2009.12.16 19:00 青山公路

今夜青公很冷,在更衣室外拉筋時卻不覺得,捨棄長T不穿,短衫短褲夜走青公,當冷風從海上吹來,熱汗變得冰冷貼身時,除了叫苦連天外,只有後悔點解唔學身邊跑友咁,著件風褸來跑,唔著風褸都著件長T呀,真係抵死有餘。由於較遲了起步,早到的Parco爸早已連同二位靚女先起步,一路慢跑至深井7仔先見到其中一位靚女回程,估計另一位都應差不多折返,再向前跑至馬灣碼頭過些,接近5枝羅馬柱都不見有人跑回頭,因此唯有調頭回程。去程跑得較慢,差不多是接近6分1k的速度慢跑,係呀,今晚只想慢跑短跑,早2次長課都跑得有點力不從心,賴左是因為澳馬後未回盡,今星期慢跑當休息,下星期才找時間跑番長課,到時再沒有借口喇。回程由於真係好凍,鼻水長流長友,青公除了風聲..車聲..還有殊殊聲此起彼落,甚有節奏感。其實青公如果沒有海風吹來,跑緊的時候是唔會凍的。開始加了些速度跑,一心想快些回更衣取衣禦寒。接近終點時,追到早前於深井見到的師姐,其他人仍未回程。取回保暖衣服再回西鐵7仔時,另一位師姐就剛回來了,唔等P爸就先買了甜筒享用,正邊食邊要離開時,P爸就岩岩到左。呢條友今晚新鞋新褲落地,喪跑了24K才回來。

更衣後,一行人準備去燉奶食野,行行下P爸要停低拉筋,要我地先行。點知行下傾下..行到接近打冷條街,有個傻妹先發現唔多對路,原來我帶錯左路..呵呵..俾人插下..鬧下...笑下咁囉。差D要CALL已身在燉奶佬餐廳的P爸出來接我地返去,我都唔知點再行番去燉奶佬架,好彩有個傻妹都知道大概方向,佢上次打冷時俾我老點左去燉奶佬,已經行熟晒附近街道,所以我成日都講有失必有得,今次就得佢識路帶我地兜了個大圈回到燉奶佬。

今晚雖凍,卻有樣野是暖洋洋的...呵呵...聖誕快到了,祝各位聖誕快樂~

是晚共跑大約 13K 時間 : 1:12 本月累積 116K

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

所以我成日都講有失必有得,今次就得佢識路帶我地兜了個大圈回到燉奶佬。
真係佩服平兄,明明自己帶錯路,衰左,都有得兜。跌死我啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-12-17 14:57 發表

呢句...可圈可點....

老大...你咪咁敏感啦...好多野其實係好簡單,你地成日都要複雜化左佢...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 燉奶佬 於 2009-12-17 15:12 發表
所以我成日都講有失必有得,今次就得佢識路帶我地兜了個大圈回到燉奶佬。
真係佩服平兄,明明自己帶錯路,衰左,都有得兜。跌死我啦

最衰就係你...開間餐廳都開到去咁既位...累我成日行錯路.....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-12-17 15:26 發表

最衰就係你...開間餐廳都開到去咁既位...累我成日行錯路.....

無人叫你去,你自己係都要去......甩架,唔知邊個衰﹗仲賴人添,唔怪得在你廣結善緣之下,行到邊被人鬧邊。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 燉奶佬 於 2009-12-17 15:39 發表

無人叫你去,你自己係都要去......甩架,唔知邊個衰﹗仲賴人添,唔怪得在你廣結善緣之下,行到邊被人鬧邊。

你都鬧左我唔少啦...條命生成咁..冇計..

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-12-17 15:56 發表

即...天作之合?明白﹗

老大..其實你可能有所不知..因為你之前錯失了一些好精彩的故事..水特不是水特咁簡單,飲落有情有愛有血有淚....而曲奇就不是你諗的曲奇..係真正的曲奇餅...可以食的。

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-12-17 15:54 發表

你都鬧左我唔少啦...條命生成咁..冇計..

你去我度鬧,我梗係黎番你度嘈,中國人,禮係一定要回既

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-12-17 16:20 發表

前人曾言道...
好多野其實係好簡單,你地成日都要複雜化左佢...
你講嘢好複雜。

係你搞到我要將D簡單既野解釋得咁複雜你先會明的..我都好無奈架..