香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 亞平
打印 上一主題 下一主題

[平平無奇] --- 用心跑、隨意寫跑步日記

升級   0%

該用戶從未簽到

一個人要跑60個圈..我都肯定唔得....所以集體的壓力..有時是一種推動力~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-2-2 14:23 發表

在場內跑 60個圈
鄧記的訓練真係好有系統, 有時間我都要入黎偷下師

是..鄧記好似是一個大家庭..呢度好溫暖..特別是我們有位仁慈的家長..
昨晚..wong sir 花了很多心思,為我們每一個人,因應各人能力..所報的渣打路程,一一訂出圈速...也想了一個好方法幫我們計算圈數..仲自費請我們事前事後食蕉補充體能..

有機會入來玩下..鄧記是歡迎每一個人的..沒有區域性的.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-2-2 13:47 發表
2010.02.01 19:00 屯門鄧兆堅運動場(47)

世事很奇妙,昨日剛創下了有史以來首次半途棄跑的創舉,事隔一日,又有新的創舉了。自07年曾為08年渣打半馬作鍊習,而在鄧兆堅運動場跑過2~3次半馬的距離後,發現一個人在 ...

剛好P哥從身邊經過,後面竟然少有地沒有如往常般跟著喪ken...

又關我事?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 喪Ken 於 2010-2-2 14:42 發表

又關我事?

你平時同佢形影不離...我都唔好意思插入去做第三者嘛....雖然我唔夠你地快~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-2-2 14:55 發表

你平時同佢形影不離...我都唔好意思插入去做第三者嘛....雖然我唔夠你地快~~

小弟跑40個先可以輕鬆少少...
60個的話...小弟要龜速...

升級   27.6%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-2-2 13:47 發表
2010.02.01 19:00 屯門鄧兆堅運動場(47)
...
還有接近30個圈要跑,要找個人來消遣一下,剛好P哥從身邊經過,後面竟然少有地沒有如往常般跟著喪ken,於是便靜俏俏地吊著他來跑,我估計最初數個圈他不知道有人跟著他,因為我離得稍為遠一些,跟著他的節奏,和著落腳聲,盡量不讓他發現後面有人,希望不給他帶來壓迫感。不過,我相信很快他就知道身後有人,因為燈光把我的影子倒射了出去。但我想他還不能肯定身後是何人吧,直至後來O兄和奶媽相繼和我打招呼後,再加上 WONG SIR也在跑道上二番警告我跑得比目標時間快了,那時我相信P哥才知道是誰在和他一齊跑吧。我都知道跟他跑是不能跑自己的時間,但是P哥速度很穩定,富有強烈的節奏感,跟他跑確是很愉快又能保持不錯的速度,不捨得離他而去,反正我估計他應該就快跑完,因為他比我更早開跑。
...

我好早已經知道是平兄, 單從腳步聲和呼吸聲已有八成把握, 別忘了大家一起走過六百公里山路, 再看影子步姿, 幾乎完全肯定.

其實被平兄吊著來跑是有壓力, 經常要克制自己步速, 不可以隨意加速.
所幸是60圈已近尾聲, 如果唔係, 又會被Wong sir教訓

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Patrick 於 2010-2-2 15:06 發表

我好早已經知道是平兄, 單從腳步聲和呼吸聲已有八成把握, 別忘了大家一起走過六百公里山路, 再看影子步姿, 幾乎完全肯定.

其實被平兄吊著來跑是有壓力, 經常要克制自己步速, 不可以隨意加速.
所幸是60圈已近 ...

原來wongsir 楂字嗰個係秒表...
唔怪得成日有襟表嗰d聲啦...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Patrick 於 2010-2-2 15:06 發表

所幸是60圈已近 ...

再加埋鄧記受訓...約跑私奔...到底一齊走過了多少路..真係難於計算啊~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 喪Ken 於 2010-2-2 15:11 發表

原來wongsir 楂字嗰個係秒表...
唔怪得成日有襟表嗰d聲啦...

點止襟表咁簡單...仲二次向小弟發出警告啊~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-2-2 15:50 發表

點止襟表咁簡單...仲二次向小弟發出警告啊~~

叫平兄唔好成日 "目及" 女仔?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 喪Ken 於 2010-2-2 15:51 發表

平會心諗...警告無效....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco爸 於 2010-2-2 16:17 發表

平會心諗...警告無效....

我估平兄俾 wongsir 警告咗 六十二次 ... 不過只係聽到2次...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 喪Ken 於 2010-2-2 15:51 發表

我個人覺得....跑步中的女仔是最迷人的~~

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

原帖由 亞平 於 2010-2-2 16:35 發表

即係"目及"女啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-2-2 16:35 發表

你好似找緊個好靚既奶油...去維護你既做法喎...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2010-2-2 16:53 發表

即係"目及"女啦  

咁係丫嘛..跑開步既女仔..個個都好好身段..著起運動衣又好睇..跑起上來更多添一分活力..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco爸 於 2010-2-2 16:53 發表

你好似找緊個好靚既奶油...去維護你既做法喎...

你冇睇..我唔信囉...只係我夠誠實敢於承認而已.....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-2-2 17:13 發表

你冇睇..我唔信囉...只係我夠誠實敢於承認而已.....

你咁講...即是迫我認頭啦...

跑步中的師姐是最好看

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

咁又使唔使認同埋, 跑步中的ching係最好睇呢

升級   100%

該用戶從未簽到