香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 亞平
打印 上一主題 下一主題

[平平無奇] --- 用心跑、隨意寫跑步日記

升級   0%

該用戶從未簽到

原來wong sir都睇得出你既心意...所以成你好事...趕左我走....唉

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 烏拉 於 2010-5-10 12:18 發表
乜搬左過黎
八下先

你都幾8喎~~~
今次多了個男主角..晶哥....有排講啦..

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

靚仔平哥哥, 幾時攪BBQ呀? 你攪的話, 我第一個報名~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 mill 於 2010-5-10 16:13 發表
    靚仔平哥哥, 幾時攪BBQ呀? 你攪的話, 我第一個報名~

BBQ?我邊識搞呀~~搵花子啦...嘻嘻

升級   97.1%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-5-10 12:08 發表

地上晶哥...地下屈兄...一箭雙雕...

左右逢源...好高難度架喎...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 GRACE@ 於 2010-5-10 16:42 發表

左右逢源...好高難度架喎..." />" />

你係呢方面高手~邊會難到你~~你睇下你來左幾日...便搞到屈老大連老豆姓咩都唔知...依家連晶哥都有D暈陀陀...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-5-10 16:48 發表

你係呢方面高手~邊會難到你~~你睇下你來左幾日...便搞到屈老大連老豆姓咩都唔知...依家連晶哥都有D暈陀陀...

我係比你搞到暈陀陀,跟吾到你既速度...
    但平兄咁你呢?你同老大好似搞到離家出走,連吹水區都吾理喎!

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

原帖由 亞平 於 2010-5-10 16:38 發表

BBQ?我邊識搞呀~~搵花子啦...嘻嘻

屯門"富太"村果間咩都唔先攪架, 帶個人去就得, 自助式的 好正架.
    你地人多勢眾, 多人好玩d加ma.

升級   0%

該用戶從未簽到

2010.05.10 19:00 屯門鄧兆堅運動場(61)

花子和p爸久休齊齊復出,下了大半天的雨,剛好就在接近開操時間前停了,同花子同場竟然沒有下雨,可算的是一大奇蹟,有花子在場,風也帶有些咸味,想不到有些師姐也不惶多讓。八式之後,來幾組短程速度鍊習,不用計時,之後才再接主菜4組200快200慢,限時2分鐘內完成,時間如下:

00'36"16 / 02'00"26
    00'33"64 / 01'59"63
    00'35"05 / 02'01"31
    00'37"88 /

收操5個圈慢跑,沖涼、食飯、開會、吹水。希望構思中的種種計劃都可以順利完成啦!

是日共跑 2K  本月累積 71.5K

升級   0%

該用戶從未簽到

2010.05.13 19:15 夜闖城門水塘

在路人訝異的注視中,我們穿越了熙熙攘攘的鬧市,跨過天橋,闖過燈位,溜進了城門谷幽靜的公園。喧嘩的都市,一小撮人不尋常的行為,在途人的目光裡,我們成為了不正常的人。城門道中那幾條狗隻,顯然一樣感到好奇,牠們圍了上來一探究竟,還護送墜後大隊的我,直至離開牠們的勢力範圍。最前面領跑的那二匹超級快馬,比那些傷風病菌還難應付,已經跟這些在下午突然出現的病菌,對抗了大半天,勝負未定,但身體已感疲倦乏力,現在還要費力來跟這條長命斜搏鬥,可真有點力不從心啊。

身後的鬧市漸漸遠去,孤立無援的昏黃街燈,在這寂寞山谷中努力地和黑夜對峙著,為我們點綴最後的一段斜路。八人小隊此起彼落的腳步聲,驚擾一大群路邊的猴子,慌亂地回避。微弱的路燈終於被黑暗吞噬了,路邊樹林也被黑暗掩沒,黑沉沉的密林裡頭,會不會就是那些鬼魅幽靈的藏身之所?幾道搖晃的光隨即又撕裂了夜色,人隨光動,光隨影舞。腳步聲在山谷裡迥響,身後疑似有人緊追不捨,頻頻回顧,卻也是空空如也,原來只是心生幻覺而已。

升級   0%

該用戶從未簽到

2010.05.15 09:30 青山行

上一次上青山,已是09年6月20日的事了,那一次15個人由 ive 上至青山頂,再橫過青山北脊下波羅山。這一次則改為先上波羅山,再過青山下IVE。接近一年時間沒有上青山,適逢屈老大密謀搞私奔,於是隨即提議和大西北周六約會合併,為了魚與熊掌兼得,不惜左右夾攻周六約會發起人,軟硬兼施逼其改變路線,終於青山之旅成功成行。

因難度有所增加,以至令到本已報名出席周六約會的幾位師姐要退出,實在抱歉。今天仍有12位同學參與,由鄧記慢跑2公里左右至波羅山腳,會合小飛象後,人數增至13人。很久沒有跑上波羅山,其實今天本來也不準備跑上去,因此帶了個不適合跑步用的水壺腰包,重甸甸的跑起上來非常不適,還不斷地搖晃撞拍臀部。但見大部份人都開始慢跑上去,唯有硬著頭皮也跟著,小佛堂過後開始要慢走一會回氣才能再跑上去,記得以前跑上良田坳大概10分鐘左右,今天沒有計時,但一定超過了這個時間。

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   97.1%

該用戶從未簽到

原來平平都幾食得, o係山上自己一個野餐仲唔夠, 要加下午茶" />" />

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 GRACE@ 於 2010-5-16 10:42 發表
    原來平平都幾食得, o係山上自己一個野餐仲唔夠, 要加下午茶" />" />

佢真係行、跑、吹、食都得...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2010-5-16 08:09 發表
    ...昨日你哋成個下午都食唔停...

我都覺得好誇張...用3小時行山..用5小時沖涼..食野..吹水....哈哈

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 GRACE@ 於 2010-5-16 10:42 發表
    原來平平都幾食得, o係山上自己一個野餐仲唔夠, 要加下午茶" />" />" />" />

所以你咪立亂應承請我食飯~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Samuel 於 2010-5-16 11:15 發表

佢真係行、跑、吹、食都得...

前面二樣仍然好唔得...後二者都ok架...嘻嘻

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

平兄星期六我應該係"奶"你野,琴日開始喉痛至今日散晒...

升級   97.1%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-5-17 10:19 發表

所以你咪立亂應承請我食飯~~

我請你食飯會實施quota制... 上限$20