香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 亞平
打印 上一主題 下一主題

[平平無奇] --- 用心跑、隨意寫跑步日記

升級   0%

該用戶從未簽到

下次呃埋你...事實上我呃左你一次...台馬!
(好想去跑台馬...明年快D到啦..)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 燉奶佬 於 2010-12-10 13:00 發表

wong c 父,我睇亞平都係樂在圍中,圍人既開心,被圍既痴心,其實大家都好過癮!呢種雙贏既局面,睇黎都可以維持落去,唔好俾佢停呀!

如果我叫你地唔好圍我...你地會停手嗎?唔會丫嘛..所以我只能繼續接受被人圍...默默抵抗囉

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wongc 於 2010-12-10 13:00 發表

咁陪到37K都唔錯啦, 獨對成3個幾鐘喎, 仲想點?

黃師傅....係要玩晒42K先會刻骨銘心的...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-12-10 14:35 發表

期待中...快些寫出來吧~

就如你的毅行, 石沈大海了, 哈 ~~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-12-10 14:56 發表

如果我叫你地唔好圍我...你地會停手嗎?唔會丫嘛..所以我只能繼續接受被人圍...默默抵抗囉

車, 吾好講, 冇人圍你, 你米又係到呱呱嘈 !!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ivy 於 2010-12-10 13:33 發表

難以形容的感覺在心裡起伏不定.
這次的經歷永遠留在你們的記憶裡. 我也要學習是她那份堅持,奮力向上的精神.

今次確實是一次很難忘的經歷...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2010-12-10 14:35 發表

我知你并不惡意的, 你對長課十分認真而有熱誠的, 他們亦是有點混亂的 (對於這樣短時間來訓練, 其實我第一次更混亂, 因為我的膽子大得可怕, 態度亦不好的) , 你對他們認識可能尚淺了, 其實他們只想試, 想求完成,  ...

我更著急你為何會發生血染的風釆? 寫小小出來 la.....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 MatthewTse 於 2010-12-10 13:34 發表
坦白講,小弟對平兄陪跑有些保留,始终全馬是個人挑戰,快慢成敗也是一個難忘體驗,等於毅行係一隊跑,遊戲規則就是隊際,平兄出發点絕對係好,但可能掠去了對方宝贵體驗。

對不起,以上 ...

我明白你的理解,可能亦有其他人如你一般的想法...
不過...我想講的是,42公里路,她是一步一腳印地捱了過來.....

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-12-10 14:53 發表

下次呃埋你...事實上我呃左你一次...台馬!
(好想去跑台馬...明年快D到啦..)

唉,你仲好提,呃左我成年!攪到我要周圍痴人地。
出年?出年想去第2處囉!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-12-10 15:10 發表

我明白你的理解,可能亦有其他人如你一般的想法...
不過...我想講的是,42公里路,她是一步一腳印地捱了過來.....

https://www.longrun.hk/forum/attachments/month_1012/20101206_7f719a6b68f4c2ec71adqFEG ...

只要自己鐘意 就唔好理人地點睇!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 MatthewTse 於 2010-12-10 13:41 發表
平平 ~~明早會巴士入良景向荃湾西跑,經鄧記後應怎向安定跑?經新墟!

不經新墟...鄧記過澤豐花園輕鐵站外的單車徑...沿河跑....至巴士廠轉左去三聖

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-12-10 15:18 發表

不經新墟...鄧記過澤豐花園輕鐵站外的單車徑...沿河跑....至巴士廠轉左去三聖

Thanks!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 烏拉 於 2010-12-10 14:10 發表
有感而發篇

小師妹今次的表現. 的確對烏拉做成頗大的衝擊. 想像不到有人可以練跑不多久. 竟然可以完成全馬. 而且更做到如此佳積. 確實係眼都凸埋.
不是要去比較. 亦明白每人的體能各異. 背景不同. 只是...
雖然 ...

始料不及的是小師妹的一個首馬,會對烏拉做成衝擊,事實上是不止你一人的...
雖然我經常都會同佢一齊跑步,但很認真地跑,卻只有聯合國和澳門,坦白講,佢一樣令到我很驚訝...有一位朋友形容得很貼切,她的笑容瞞騙了很多人.....哈哈

升級   50.35%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 2010-12-10 14:39 發表 睇完小師妹及平兄的澳馬分享後,我都有少少野想講..平兄確是一個好pacer,還記得住年為渣馬作預備而跑長課..多謝平兄陪伴我跑了多次青公...我唔似小師妹,我是一個好易放棄的人,對跑步確是欠缺堅持...若沒有 ...

施比受更為有益,  

成功的女人, 一定有個失敗的男人在背後

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2010-12-10 14:35 發表

我知你并不惡意的, 你對長課十分認真而有熱誠的, 他們亦是有點混亂的 (對於這樣短時間來訓練, 其實我第一次更混亂, 因為我的膽子大得可怕, 態度亦不好的) , 你對他們認識可能尚淺了, 其實他們只想試, 想求完成,  ...

我覺得我同佢都有少少想做就去做....不會考慮太多其他問題既人...哈哈

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 2010-12-10 14:39 發表
睇完小師妹及平兄的澳馬分享後,我都有少少野想講..
平兄確是一個好pacer,還記得住年為渣馬作預備而跑長課..
多謝平兄陪伴我跑了多次青公...
我唔似小師妹,我是一個好易放棄的人,對跑步確是欠缺堅持...
若沒有平兄的陪跑,我真是沒有這份意志堅持下去,完成咁多次長課...
有pacer在比賽時領跑確是好好多,尤其是玩了一次苗圃後感受更深...哈哈...
小師妹:下次比賽時或許沒有人帶你了...
希望你以後一個人在賽道上還能保持那份比賽的熱誠及意志~~
平兄:對於你澳馬這次決定深表贊同...
為他人完成夢想比起自己做時間更有義意,I am proud of you~...

想起去年一起跑長課的日子,的確是很開心的,有人作伴,是比較容易堅持下去,不會半途而棄的...
希望你今年渣馬,會比去年跑得更好,願你有個無憾的馬拉松...
你說得是,能夠親身經歷別人圓夢過程,是很難得的經歷..別具意義.

謝謝曲奇,在我最困擾的時候...理解及相信我。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2010-12-10 14:58 發表

就如你的毅行, 石沈大海了, 哈 ~~~~

我的毅行記...沉了下海..是最佳的做法....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2010-12-10 14:59 發表

車, 吾好講, 冇人圍你, 你米又係到呱呱嘈 !!

如果你地只圍我一人就冇問題喇....入左長跑網2年幾..我都同人鬥爭慣了..哈哈

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 燉奶佬 於 2010-12-10 15:17 發表

唉,你仲好提,呃左我成年!攪到我要周圍痴人地。
出年?出年想去第2處囉!

真係抱歉...有時我會突然唔想做一件事..又會突然好想去做另一件事...所以會搖擺不定..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 MatthewTse 於 2010-12-10 15:17 發表

只要自己鐘意 就唔好理人地點睇!!!  

哈~我正是咁既人....想做就去做...有點不顧後果..