香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 亞平
打印 上一主題 下一主題

[平平無奇] --- 用心跑、隨意寫跑步日記

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2011-1-10 17:33 發表

咁即係3人行....一個嬲字...我得....但老大一定會呷醋

老大唔會咁易呷醋o既~~~

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2011-1-10 17:36 發表

如果我係佢,我會無權答你囉。

咁咪應該有權o個個解答番囉...

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2011-1-10 17:36 發表

而家曲奇約緊你跑。

平兄同你好難同時約到架~~

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   97.1%

該用戶從未簽到

***小C妹寄居日記 - 第七篇***

今天五時多便出發到大美篤, 天氣很冷, 人還是迷迷糊糊的. 上線時, 心裡仍然在盤算著目標的完成時間. 大家都說這條路是半馬賽道中難度頗高的一條, 加上賽道陌生, 時間真的很難估算. 開跑後, 發現一路盡是上落的斜路, 我一直專心地跑, 努力地希望能按里數牌保持時間. 沿路有些風景是很美的, 可惜我只能怱怱看幾眼, 便要繼續專心前進了. 漫長的路上有些時候是很沮喪的, 可幸是不斷地遇到長跑網的朋友們, 他們都大聲地替我打氣, 在辛苦的時刻, 這點點的支持確實令人精神一振!

跑畢美記, 感覺是有點點失落的, 雖成績不是很差, 卻比自己原定的目標差了一點. 比賽過程是辛苦的, 因一路上要不停看錶追時間. 最後幾公里身心疲累, 就只有不停看錶, 但卻不敢放慢腳步. 可幸痛苦的時間最後都給熬過去了, 否則還可能晚節不保呢. 記得中途有位師兄一直在我略前的位置跑, 忽然哎呀一聲, 自言自語說自己拉傷了, 然後就按著小腿停下來. 在擦身過他身邊的那刻, 我慶幸自己可以順利完成是次比賽. 或許, 有時候, 完成就已經很好, 成績好壞, 只是其次.

這次比賽我成功拿到了目標的銅章, 但成績, 還是有點美中不足吧. 唯有安慰自己說, 當是留點空間給自己明年進步吧!

是日共跑: 21K
時間: 1:57

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 GRACE@ 於 2011-1-11 00:26 發表

09.01.2011  –美津濃香港半馬拉松錦標賽2011

見到平平那篇日記完成得那麼快, 令我有點衝動要快點開始”趕工”.

今天五時多便出發到大美篤, 天氣很冷, 人還是迷迷糊糊的. 上線 ...

小師姐唔只靚, 重跑得好好添, 第一次跑呢個賽已經可以拎到銅章, 我跑到死咁濟, 先可以同你一樣拎到目標既銅章咋....

好難忘完成後同你既give me 5, 下次比賽再同你互相打下氣丫....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 GRACE@ 於 2011-1-11 00:26 發表

見到平平那篇日記完成得那麼快, 令我有點衝動要快點開始 "趕工".

今天五時多便出發到大美篤, 天氣很冷, 人還是迷迷糊糊的. 上線 ...

小師妹,第一次跑這條頗難的半馬賽道,就可以獲得銅章,已經是很好的,熟識了賽道後,明年一定會跑得更加理想的...

升級   0%

該用戶從未簽到

Grace ~~ 美記可以拎到銅章已經厲害啦, 如果參加我最多也是銅章 level.

升級   50.35%

該用戶從未簽到

原帖由 GRACE@ 於 2011-1-11 00:26 發表 ***小C妹寄居日記 - 第七篇***09.01.2011  –美津濃香港半馬拉松錦標賽2011見到平平那篇日記完成得那麼快, 令我有點衝動要快點開始 "趕工".今天五時多便出發到大美篤, 天氣很冷, 人還是迷迷糊糊的. 上線 ...

小C妹好快變大師姐,我要3年時間先拿到美記銅,妳幾個月就得,要退休啦.

升級   0%

該用戶從未簽到

見到平平那篇日記完成得那麼快, 令我有點衝動要快點開始 "趕工".

今天五時多便出發到大美篤, 天氣很冷, 人還是迷迷糊糊的. 上線 ...但比自己原定的目標差了一點點. 比賽過程的感覺是辛苦的, 因一路上要不停看錶追時間. 最後幾KM身心疲累, 我只有不停看錶, 卻不敢停下腳步, 可幸痛苦的時間最後都給熬過去了....

小師妹,個個都讚妳,不過我想彈下妳,妳好似忘記左唔好做紅色字的事 ...

升級   97.1%

該用戶從未簽到

原帖由 billy_yau 於 2011-1-11 01:42 發表

小師姐唔只靚, 重跑得好好添, 第一次跑呢個賽已經可以拎到銅章, 我跑到死咁濟, 先可以同你一樣拎到目標既銅章咋....

好難忘完成後同你既give me 5, 下次比賽再同你互相打下氣丫....

謝謝Billy ! 果日我都係跑到死咁濟, 迎面見到你地先有番D笑容咋...

我都好難忘個give me 5, 好有動力, 下次比賽一於再來過~~

也恭喜你拿到目標的銅章!

升級   97.1%

該用戶從未簽到

原帖由 MatthewTse 於 2011-1-11 11:11 發表
Grace ~~ 美記可以拎到銅章已經厲害啦, 如果參加我最多也是銅章 level.

謝謝 Matthew ching, 男子銅章是很難拿到的啊~~

拿到也真不錯了~~

升級   97.1%

該用戶從未簽到

原帖由 continent 於 2011-1-11 17:51 發表

小C妹好快變大師姐,我要3年時間先拿到美記銅,妳幾個月就得,要退休啦.

森美, 你唔好借D二又話要退休喎!
下年我仲等你組番隊傻佬隊架~~

如果你今次跑, 一定會有好好成績呢!

升級   97.1%

該用戶從未簽到

原帖由 神童威威 於 2011-1-12 06:54 發表

小師妹,個個都讚妳,不過我想彈下妳,妳好似忘記左唔好做紅色字的事 ...

可能係路段陌生, 又有上落斜, 我擔心乸左時間所以先係咁望錶...

謝謝威威的提醒, 下次我會留意改善的了 ~~