香港長跑網  - 長跑長友

樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊(Part 8)

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 龍龍 於 2009-2-26 00:37 發表

火火好型仔呀, 又大隻....你緊係跑開短跑o個隻啦...
我呢d...瘦到見骨呀...辛苦命...要係咁跑...

我都未同大家講添...好開心識到第1次見d  師兄師姐...今晚反得真係好開心呀

我都好開心又識多左幾個師兄,師姐,

好似包仔,Boloup 師兄!

升級   0%

該用戶從未簽到

我都未同大家講添...好開心識到第1次見d  師兄師姐...今晚反得真係好開心呀

雖然我唔跑得,不過我決定左,以後會死跟ga啦

升級   0%

該用戶從未簽到

我都好開心識多左幾個師兄,師姐呀

升級   7.05%

該用戶從未簽到

原帖由 小華是也! 於 2009-2-26 00:28 發表

" />" /> 下次一起去盡冲……圈!!!呵…呵呵……
吾知去盡會系點嫁呢??" />" />

去到盡晒的話...應該會嘔....
仲會買老抽...
第二日大比勁累...

依加我大比都開始酸啦....
就係個400m同200m...出樹了...

升級   20.35%

該用戶從未簽到

看來今晚大家都好開心哦!
要加油呢···我們以後就是一家人了哦!哈哈^^

升級   20.35%

該用戶從未簽到

原帖由 龍龍 於 2009-2-26 00:46 發表

去到盡晒的話...應該會嘔....
仲會買老抽...
第二日大比勁累...

依加我大比都開始酸啦....
就係個400m同200m...出樹了..." />" />" />" />

多數系啦!哈哈·但我中意呢個感覺呢><我是不是變態了!
= =我要去訓啦·最近都不够訓呢……
晚安啦·大家!

升級   7.05%

該用戶從未簽到

原帖由 火仔11 於 2009-2-26 00:43 發表

雖然我唔跑得,不過我決定左,以後會死跟ga啦

跑到第二日對腳好似唔係自己咁...你就成功啦...
要突破自己就係要咁樣...

眼訓了...等我發個好夢先

升級   45.45%

該用戶從未簽到

我都覺得火火係跑開短跑個隻,在食飯吹水期間得知他的專長是跑4800m
同佢衝3-5K的話我應該會食塵 ~
另外多謝火火剛才幫我搵80X 巴士站

升級   20.75%

該用戶從未簽到

好開心今日join 到你地練跑~~~
日後多多指教~~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 boloup 於 2009-2-25 18:10 發表
個處唔駛用銷頭,去辨事處登記取locker銷鑰就得.

"煲爐" ching,原來係度lee隻白兔仔就係你~~

升級   0%

該用戶從未簽到

活活~
我想問下點解尋日無啦啦你要我嗌"姐姐"呢?

升級   100%

該用戶從未簽到

~25.2跑步報告~~

昨晚出席跑步應該有20位隊員,其中第一次join SSP街坊小隊的隊員為:山山,火火,煲煲(boloup ching新名),raymond,tell tell及man man(mandy ctse新名),如上面龍龍所言,我地都好開心又有新朋友加入一齊練習~~

大隊人都達九龍灣運動場後,竟然發生似60年代排隊輪水的情況~~超多人排隊在office門外等候locker,我見識少....真的沒有此預料....幾經波折,大家發揮團隊精神將所有行李左擠擠右塞塞,務求在細小的locker裡塞入更多的東西.....令我以為玩緊東x三院既籌款遊戲.....

搞掂行李後,大家先跟batbat隊長跑2個圈熱身,之後返回草地互相討論下大家既跑姿~我記得大家的意見是:man man跑時沒有屈膝,用左大腿力(是嗎...??),恆恆及cc膊頭位太緊,會浪費氣力,我呢........就集齊所有劣等質素:跑時唔提腳,跑到好似行路及慢,練唔到心肺功能~~~~查實我都有嘗試跟大隊既步速跑,十幾步甘多啦....但已覺得十分氣喘,我怕我會暴斃,那麼留下家中一堆孤兒點算??整體而言,每位隊員都好認真地feel自己既跑姿.......

之後,開始進行沖圈特訓,玩左?set.....這一part我唔太清楚,因為我同vv係自己慢跑......

大家玩到8:45pm左右陸續沖涼.....我同vv發現了一個秘密.....我地終於洞識到點解芬芬每次沖涼都比較耐...............嘿嘿.....因為...佢太認真練習啦,跑完後完全變左一個"油人"....肥淋淋甘,of course要用多d時間"去油"啦~~哈哈...

宵夜去對面的大排檔,幫襯pp介紹的xx店(忘記了名~),伙計為我地合拼了兩張台,18人擠滿了2圍,不過,今次大家既食量麻麻,埋單時尚有剩送,位位$50,比梅子林個邊貴左好多哩~~

最後一提是,raymond及pp沒有一齊宵夜........pp ching話要陪陪家中的大人,作為地膽的他送了我們到大排檔後,走時還多次依依不捨地向大家揮手及回望,大家都含淚叮囑他別再掛念,小別勝新婚嘛~~由此可見,我們在茫茫人海中,透過長跑網有緣結識,機緣下又能以SSP街坊小隊一起練習及進步,各人的熱誠的確是能夠讓新朋友感受得到的~我希望每位新朋友在參加完跑步活動後,無論是跑步上,體能上及友誼方面,都能夠得著更多~~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 火仔11 於 2009-2-26 08:10 發表
活活~
我想問下點解尋日無啦啦你要我嗌"姐姐"呢?

代答:
你第一次見SSP twins既VV嘛....入屋嗌人,知無..??
呵呵

另外:火火請check pm

升級   61.1%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 cc 於 2009-2-25 23:58 發表

咦咦~小華同比因係網上 對唱

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 小華是也! 於 2009-2-26 00:28 發表

" />" />" />" /> 下次一起去盡冲……圈!!!呵…呵呵……
吾知去盡會系點嫁呢??" />" />" />" />

華華都未去盡.....小弟已經追唔到....去盡的話,尾燈都睇唔到啦!
而家已經追唔到龍龍,睇來真係要好好地練跑啦~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-2-26 08:47 發表
~25.2跑步報告~~

昨晚出席跑步應該有20位隊員,其中第一次join SSP街坊小隊的隊員為:山山,火火,煲煲(boloup ching新名),raymond,tell tell及man man(mandy ctse新名),如上面龍龍所言,我地都好開心又有新朋友加入一 ...

唔該晒catcat報告, 我都好開心識到好多第一次一齊跑的ching/ctse~~~
等我下晝得閒啲報告下女子組衝圈情況先~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-2-26 08:47 發表
~25.2跑步報告~~

昨晚出席跑步應該有20位隊員,其中第一次join SSP街坊小隊的隊員為:山山,火火,煲煲(boloup ching新名),raymond,tell tell及man man(mandy ctse新名),如上面龍龍所言,我地都好開心又有新朋友加入一 ...

CatCat,

努力練多d 啦!
改姿勢都唔係一日可以做到!
一齊努力呀!我都好繼續努力減肥!
琴晚唔覺唔覺又有咁多朋友仔!

升級   0%

該用戶從未簽到

CATCAT, JOEJOE, 活活..有問題AR~~~~~
我咪報左14/3 1星班既....E + 想15/3報 2星....28/3 報 3星...
問題1. 我想問下呢..14/3 即日比唔比到CERT 比我KA...因為上2星要睇CERT KA MA
問題2. 係唔係真係好易考KA 呢?
問題3. 一連2日....會唔會暴斃?

升級   0%

該用戶從未簽到

琴晚個個都好有火. 除左我之外.
跑極都跑吾起 . 個大脾同膝頭仍然殘留左星期日行山d "雨" 酸 係到
今日對脾好累呀......

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2009-2-26 11:24 發表
CATCAT, JOEJOE, 活活..有問題AR~~~~~
我咪報左14/3 1星班既....E + 想15/3報 2星....28/3 報 3星...
問題1. 我想問下呢..14/3 即日比唔比到CERT 比我KA...因為上2星要睇CERT KA MA
問題2. 係唔係真係好易考KA 呢 ...

以我所知是即日比cert 的
吾會好累.
好easy 架咋 ..一定pass.