香港長跑網  - 長跑長友

樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊(Part 8)

關閉 [複製鏈接]

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-2-26 11:33 發表
琴晚個個都好有火. 除左我之外." />" />
跑極都跑吾起 . 個大脾同膝頭仍然殘留左星期日行山d "雨" 酸 係到" />" />
今日對脾好累呀......" />" />

甘妳今晚慢jog 鬆番佢啦!

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2009-2-26 11:24 發表
CATCAT, JOEJOE, 活活..有問題AR~~~~~
我咪報左14/3 1星班既....E + 想15/3報 2星....28/3 報 3星...
問題1. 我想問下呢..14/3 即日比唔比到CERT 比我KA...因為上2星要睇CERT KA MA
問題2. 係唔係真係好易考KA 呢 ...

其實妳睇佢個網頁,d course 有d係1,2,3 星一齊玩晒呀!所以應該冇mud問題...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 batigoal 於 2009-2-26 11:36 發表

甘妳今晚慢jog 鬆番佢啦!

真的有用嗎  ????

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-2-26 11:40 發表

真的有用嗎  ????" />" />

妳試下先啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 batigoal 於 2009-2-26 11:43 發表

妳試下先啦!

好喇. 或 去SWIMMING下先.....

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2009-2-26 11:24 發表
CATCAT, JOEJOE, 活活..有問題AR~~~~~
我咪報左14/3 1星班既....E + 想15/3報 2星....28/3 報 3星...
問題1. 我想問下呢..14/3 即日比唔比到CERT 比我KA...因為上2星要睇CERT KA MA
問題2. 係唔係真係好易考KA 呢 ...

活活都答左你啦~
cert即日有既~
exam好易考,只要肯做應該唔會fail
連續2日都ok架,tired唔tired就因人而異啦,一連3日玩晒1,2,3星都大有人在~

升級   100%

該用戶從未簽到

問題2. 係唔係真係好易考KA 呢?
問題3. 一連2日....會唔會暴斃? ...

1. 當日你會有本獨木舟專用logbook, 教練會係你本新logbook上mark咗你個training, 同俾個一星布章/cert你keep响本logbook度, 記住走前攞番自己本嘢就得~~

2. 我都未見過人唔得嘅, 每粒星都係得幾個動作要學, 實夠時間你學晒同一take過, 當然想學好D就要事後再train啦~~

3. 一連2日training, 好到極啦, 快D完成佢嘛, 可能你頭一兩天初學會累D, 不過所有活動剛開始都係咁架啦~~

升級   100%

該用戶從未簽到

緊急~~

to 圍圍,菲菲,cc:
昨天你地講既$150錶係咩牌咩型號....???
有無link及圖睇下...?
我pm問火火佢仲未reply.....
有無人知...?我lunch要同你地過去買呀~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-2-26 11:50 發表
緊急~~

你睇返裝備果邊有SHOWN 出來

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-2-26 11:50 發表
緊急~~

Catcat, 請看這條link
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=2261&extra=page%3D1&page=1
唔該晒你呀

升級   0%

該用戶從未簽到

O.... I brought this one last week..... HKD 200 (10K pro)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2009-2-26 12:05 發表

O.... I brought this one last week..... HKD 200 (10K pro)

tell tell 早呀...醉甦喇...KAKA
人家隻錶N 月之前 己SAY 話$150 喇..........

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2009-2-26 12:05 發表

乜你買之前冇睇下跑步裝備區做下功課咩?
不過唔使喊住啦, 我哋都唔知佢有冇貨呢........

升級   0%

該用戶從未簽到

I am VIP...但手表沒折..
算啦...如果去觀塘....時間/車錢都要$$

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2009-2-26 12:18 發表
I am VIP...但手表沒折..
算啦...如果去觀塘....時間/車錢都要$$

又無折 ........

升級   0%

該用戶從未簽到

多謝catcat既報告,衝圈果part等我來打返個小報告啦:
呢晚衝圈特訓由SSP小隊召集,魔鬼教練batbat主理,參與既長跑網跑手有成2x人真係好熱鬧。
頭盤 (基本動作練習):
今次練提腿動作,batbat教練稍為講解後就開始800m提腿跑,之後係個別隊員(mandy、catcat、cc、恆恆)動作示範及討論,跟住一齊再走多800m提腿跑練習。

主菜 (800m快/400慢 x 5 sets):
分快組及超快組,target pacing 分別為 2'00, 1'40/圈,我自己因為之前一日跑完覺得腳冇事可以加強度,於是join超快組,由SSP小隊快腳龍龍帶跑,自己時間(其他隊員都可以報一報自己時間):
1) 1'34  1'38  (2'21)
2) 1'39  1'37  (2'26)
3) 1'35  1'37  (2'37)
4) 1'38  1'40  (2'44)
5) 1'39  1'32  (3'08)
頭2 set因為龍龍留力,所以都可以跟到主群跑,之後主群加速開始跟唔住,第4 set第2圈仲稍為慢過target時間,最後第5 set直頭比主群遠遠拋離,不過最後一圈自己都谷盡試下跑到幾多,返到終點問返龍龍佢尾圈竟然快到1'25,簡直係勁呀。

P.S. 九龍灣個場好多人又要等locker又要等沖身,仲有地點好似唔係咁方便,同埋跑完食野比較貴(今次每人$50),所以下次特訓希望可以去返SSP運動場。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-2-26 10:08 發表

唔該晒catcat報告, 我都好開心識到好多第一次一齊跑的ching/ctse~~~
等我下晝得閒啲報告下女子組衝圈情況先~~~

昨晚女子組衝圈情況簡佈:
昨晚活活帶住女子組隊員衝圈, 上線時有活活, CC, Mandy & 我四人, vv同catcat就一路在外線慢跑
我地慢跑一圈後在起步點又見到山比, 活活一手捉埋佢一齊衝 800 in 4:00......
開首100m活活應該用咗佢慣常速度, 我哋cher到索晒氣 , 之後慢返少少就番, 第一圈因而較快 (1'54")
之後的圈就差不過做返2'00 一圈, 跑完第二set之後休息得耐咗, 慢跑的一圈變咗慢行~~~
最後完成3set的有活活/山山/我/cc
自己跑咗第4set完成是次練習, 但都跑唔晒batbat預定的5set呢

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-2-26 12:25 發表
多謝catcat既報告,衝圈果part等我來打返個小報告啦:
呢晚衝圈特訓由SSP小隊召集,魔鬼教練batbat主理,參與既長跑網跑手有成2x人真係好熱鬧。
頭盤 (基本動作練習):
今次練提腿動作,batbat教練稍為講解後就開始 ...

圍圍傷癒復出, 仲好跑得, 好嘢

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-2-26 12:43 發表

昨晚女子組衝圈情況簡佈:
昨晚活活帶住女子組隊員衝圈, 上線時有活活, CC, Mandy & 我四人, vv同catcat就一路在外線慢跑 hgj091" />" />hj
我地慢跑一圈後在起步點又見到山比, 活活一手捉埋佢一齊衝 800 in 4:00. ...

菲菲:
唔緊要啦....可能呢排大家跑多左比較攰,今次做唔使個program下次做返啦~
不過琴晚聽妳話有d膝頭痛,咁就要休息到唔痛先好再跑,唔好學我咁任性wor。

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-2-26 12:48 發表

菲菲:
唔緊要啦....可能呢排大家跑多左比較攰,今次做唔使個program下次做返啦~
不過琴晚聽妳話有d膝頭痛,咁就要休息到唔痛先好再跑,唔好學我咁任性wor

咩你自己都知咩...????