香港長跑網  - 長跑長友

樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊閒聊地帶

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   61.1%

該用戶從未簽到

其實貴我唔係太介意, 只不過要有理由令我覺得貴得值

貴買1件岩用既好過平買3件唔岩用既野

佢貴在件400針fleece, 報稱就咁件fleece都比得上一件褸

我想問既係我個人不嬲大汗, 冬天都係, 咁我買fleece內膽好定夾棉好呢?

我件舊褸著左4年架啦, 而家已經散散地, 咪諗住趁而家水多一鑊過換埋 lor

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 比因 於 2011-2-8 15:39 發表

佢貴在件400針fleece, 報稱就咁件fleece都比得上一件褸

我想問既係我個人不嬲大汗, 冬天都係, 咁我買fleece內膽好定 ...

fleece......我件都係uniqlo 買ka 咋...
幾多針..佢又無講wor...不過fleece 只可以做膽..又唔防水又入風......e個我自己覺得la..
不過如果你大汗...fleece 同 夾棉, 你都會出晒汗..差左...fleece 洗多幾次都唔會咁快壞law!

keke..我d goretex or fleece or 羽絨..都只係捨得 big discount 至買..因為個price 真係差巧遠!

升級   17.15%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2011-2-8 15:10 發表

咩目標呀?
係咪毅行做s隊呀?

毅行我應該未必會玩
今年會專注係游水同跑步
已經疊埋心水SUPPORT BILLY玩毅行GA LA

升級   61.1%

該用戶從未簽到

我諗我乘錯數

如果唔配件400針, 配200針應該係2260左右

佢件400針真係講到好把炮既wor, 係windstopper, 摸上去結構係緊過200針個件既, 價錢差成1000

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 比因 於 2011-2-8 15:39 發表

我想問既係我個人不嬲大汗, 冬天都係, 咁我買fleece內膽好定 ...

如果價錢唔係問題的話, 咁果件400針fleece應該好過夾棉啦, 佢貴得一定有道理
應該防風會好d, 同埋come用d掛, 清洗都容易d, 夾棉的洗多几次應該會無咁好.
呀, 仲有, 如果濕左, 夾棉的應該會無咁暖架.
但係, 夾棉係咪輕d呀? fleece係咪大舊d?

升級   0%

該用戶從未簽到

Rico 做乜攞我上枱呀?

升級   17.15%

該用戶從未簽到

抽一抽水JE

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ricoodelia 於 2011-2-8 15:44 發表

毅行我應該未必會玩
今年會專注係游水同跑步
已經疊埋心水SUPPORT BILLY玩毅行GA LA

KAKA, 全部x2
大家目標一致

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 比因 於 2011-2-8 15:50 發表
我諗我乘錯數

如果唔配件400針, 配200針應該係2260左右

佢件400針真係講到好把炮既wor, 係windstopper, 摸上去結構係緊過200針個件既, 價錢差成1000

如果係windstopper, 真係几把炮喎 , 就差唔多啦, 都值咁貴既

升級   0%

該用戶從未簽到

繼續估Rico目標: 10km sub40

升級   61.1%

該用戶從未簽到

輕就係夾棉輕D既, 著到上身就2件都差唔多咁大舊

不過夾棉個件D色沉少少, 配fleece個件就smart好多

我隔耐D會再睇, 如果件fleece連我而家existing件fleece 都岩配既話我就會扑槌

呢2日去勻晒港島電車沿線既店, 個樣黃左, eiko個店員係康山調左去灣仔都認到我!!

升級   0%

該用戶從未簽到

for 比因:
" WINDSTOPPER. 防風、保暖、透氣. 更精進的技術- WINDSTOPPER膜重量極輕,卻不會減低所貼合布料之透氣性, ... WINDSTOPPER被評定為〝極透氣〞絨毛織物產品,其優點是能使一種服裝迅速散發過多熱與水分,因此可使您感覺舒適。"
extracted from internet.

升級   17.15%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2011-2-8 15:59 發表
繼續估Rico目標: 10km sub40

咁快估中既
希望夏天可以做到啦

升級   61.1%

該用戶從未簽到

thanks 菲菲

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 比因 於 2011-2-8 16:04 發表
輕就係夾棉輕D既, 著到上身就2件都差唔多咁大舊

不過夾棉個件D色沉少少, 配fleece個件就smart好多

我隔耐D會再睇, 如果件fleece連我而家existing件fleece 都岩配既話我就會扑槌

呢2日去勻晒港島電車沿線既店 ...

去旺角睇多d選擇喎~~~
ai 城, re:exxo, 鍾sir, overlandxx 都應該會有特價嘢, 好多都好靚

升級   61.1%

該用戶從未簽到

今晚屋企開年, 諗住明日先踩過海, 睇埋VV講個度

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ricoodelia 於 2011-2-8 16:06 發表

咁快估中既
希望夏天可以做到啦

預祝你成功, 來緊的夏天加油

升級   0%

該用戶從未簽到

菲菲 ~~
我地個加炭會 典呢..係咪鐵定18/2在 ssp 搞 ka??

升級   0%

該用戶從未簽到

比因…ssp d shop 好似未開市ka..