香港長跑網  - 長跑長友

樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊閒聊地帶

升級   7.05%

該用戶從未簽到

有冇睇新聞呀~~~今日嫁~~~呢段好正~~~

常做運動不一定健康
勞永樂說,經常做運動的人不一定健康,若一邊做運動,但又暴飲暴食、抽煙飲酒,亦無助改善健康;高血壓、高血脂等問題均要求診醫治,不能單靠運動。絕大部份猝死與心血管問題有關,例如冠狀動脈閉塞,很短時間就能奪命。近年冠心病明顯年輕化,尤以中年男性危機最大,紀律部隊成員亦難倖免,他建議家族成員曾中風或患心臟病者,要特別注意健康,多做運動和均衡飲食,運動前亦不要恃着一向有運動而忽略熱身。
浸會大學體育系副教授雷雄德表示,昨日猝死的足球健將非在跑步期間出事,相信死因與運動無關,很大機會是有心血管疾病而不知道。很多人誤以為參加賽跑只要多訓練就可以,其實長跑參賽者平時要注意身體狀況,若太累或患病就要暫停或降低訓練量,每次訓練完必須有足夠休息及水份補充。

升級   17.15%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2011-2-8 14:06 發表
有無人有interest 去上次mill mill 提過果個畢拉山ar 今年??
禽日lorlor 都話有interest wor..我都考慮中…可以跑完之退休既!" />" />

我有興趣但好似撞左日子

升級   17.15%

該用戶從未簽到

CHECK左
我果個報左KSWISS 10K玩

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 龍龍 於 2011-2-8 14:08 發表
有冇睇新聞呀~~~今日嫁~~~呢段好正~~~

常做運動不一定健康
勞永樂說,經常做運動的人不一定健康,若一邊做運動,但又暴飲暴食、抽煙飲酒,亦無助改善健康;高血壓、高血脂等問題均要求診醫治,不能單靠運動。絕大 ...

今日有2個運動健兒猝C MA..一個係跑馬拉松KA..另一個好似係滑浪風X 教練TIM
BTW…龍龍+ LORLOR~我好似反爛左部IPHONE..佢一上綱就黑晒….典算?

升級   61.1%

該用戶從未簽到

關下機再開返

由設定入safari洗cookie, 快取

升級   7.05%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2011-2-8 14:14 發表

今日有2個運動健兒猝C 左MA..一個係跑馬拉松KA..另一個好似係滑浪風X 教練TIM
BTW…龍龍+ LORLOR~我好似反爛左部IPHONE..佢一上綱就黑晒….典算?" />" />  

你關機後再開機一次睇下得唔得先~~~按住個開關按3秒呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 比因 於 2011-2-8 14:17 發表
關下機再開返

由設定入safari洗cookie, 快取

THX 比因.. 我熄左再開都係咁~不過我入左去SETTING 清左COOKIE 之類就好番LA..KEKEK

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 龍龍 於 2011-2-8 14:23 發表

你關機後再開機一次睇下得唔得先~~~按住個開關按3秒呀

用左幾個月..都係第1次熄機.......THX龍龍!

升級   61.1%

該用戶從未簽到

舊iphone無幾耐就要做呢D野, 只不過你4仔可以撐耐D咁解!

升級   7.05%

該用戶從未簽到

唔覺唔學用左半年啦....真係快~
渣打個日問下呀哥借部相機仔同大家影相先...s90

升級   0%

該用戶從未簽到

Rico 咁快手報左賽既, 渣馬後我都未諗過添

升級   0%

該用戶從未簽到

丫.我好似遲你2-3個月至入手..
不過我e+都仲係唔係太熟...反而lorlor..新手仲熟過我..
基本上..我都係用佢打/接phone call..上綱同影相...

好ar..龍龍~你來同我地影相 + 食飯ar!

升級   0%

該用戶從未簽到

咁不如好似上年咁~搞pre-trip la...慳番報名費!

升級   17.15%

該用戶從未簽到

原帖由 billy_yau 於 2011-2-8 14:47 發表
Rico 咁快手報左賽既, 渣馬後我都未諗過添

我已經為今個夏天定左一個瘋狂既目標喇
應該冇咩機會做到

升級   0%

該用戶從未簽到

鴨記開左未呢.我都要去睇睇先

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2011-2-8 14:50 發表
咁不如好似上年咁~搞pre-trip la...慳番報名費!" />" />

你一陣又要比人打住先肯跑

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ricoodelia 於 2011-2-8 14:51 發表

我已經為今個夏天定左一個瘋狂既目標喇
應該冇咩機會做到

咩目標呀?
係咪毅行做s隊呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

比因, 你講的價錢$3XXX真係巧貴~~~
其實$2000應該都有goretex連fleece, 不過當然係減價貨啦.
之前在overlander特價區有d都係千來蚊的goretex, 同埋我隻fleece仲cheap, 係bossini貨仔咋.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2011-2-8 14:55 發表
鴨記開左未呢.我都要去睇睇先

我之前在燒尤魚買的$499 goretex, 應該都防水
但我都覺得佢車工同質料都差d. 粗著可以, 但計落價錢都唔平,
如果大減價or開倉買返大牌子我覺得仲扺.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2011-2-8 15:17 發表

我之前在燒尤魚買的$499 goretex, 應該都防水
但我都覺得佢車工同質料都差d. 粗著可以, 但計落價錢都唔平,
如果大減價or開倉買返大牌子我覺得仲扺.

你果件一定防水.你5記得我地係hotel 測試過咩